题目内容
【题目】Why do we see teenagers hanging out with a cigarette in their mouths? If you are a smoker, why don’t you stop smoking? Here are five reasons why you need to give up smoking today.
Smoking is bad for your health – besides lung cancer, smoking is also considered as a major cause of some kinds of diseases. Smoking is also linked to cancers of the mouth, and throat just to name a few. It also raised blood pressure(血压) and increases the risk of other diseases. Besides, smoking may cause life problems.
Smoking can break your relationships – Non-smokers prefer non-smoking partners because of some reasons. For one, they don’t want to let themselves in second-hand smoke. Non-smokers also hate the smell of cigarette, which usually stays in a smoker’s body even after they have washed their hands.
Smoking looks so out of style – The days of looking “cool” while lighting up a cigarette is long gone. Nowadays people are more educated on the risk of smoking. Still, a lot of people, especially young adults, think that lighting up a cigarette will make them appear better than their friends.
Smoking is more expensive than giving up smoking – You will be surprised to know how much you are actually spending on cigarettes. Do a quick online search for “smoking calculator” to find out. On the other hand, programs that will help you give up smoking will set you back just a couple of hundred dollars at most.
It’s not as hard as you may think to give up smoking – Every smoker will tell you that it’s hard to stop, in fact it’s not. They just don’t want to stop. If you put your mind and heart to it, with a little help from family and friends, you can stop that bad habit once and for all.
【1】Why smoking can break your relationships?
A. Because smoke never stays in a smoker’s body.
B. Because non-smokers also prefer the smell of cigarette.
C. Because second-hand smoke smells bad.
D. Because non-smokers prefer non-smoking partners.
【2】Which reason is NOT mentioned in the passage about giving up smoking?
A. Smoking costs too much.
B. Smoking sometimes leads you to cause some diseases.
C. Smoking makes you be in fashion.
D. It’s not good for your relationship.
【3】What does the underlined word “linked” in passage 2 mean?
A. 联系 B. 组合 C. 变成 D. 构建
【4】What’s the main idea of the passage?
A. Smoking is harmful.
B. Smoking is a major cause of some kinds of diseases.
C. It’s not hard to stop smoking
D. Teenagers should give up smoking
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】A
【解析】试题本文介绍了“吸烟可能会导致疾病、破坏关系、与潮流不合、花费多和戒烟并不难”需要戒烟的五个原因,倡导人们戒烟。
【1】根据第三段第一行Smoking can break your relationships – Non-smokers prefer non-smoking partners because of some reasons.可知,吸烟会破坏你们的关系——因为一些原因,不吸烟的人更喜欢不吸烟的人。故选:D。
【2】根据第二、三、四、五段可知,文中提到了戒烟的理由:吸烟可能会导致疾病、对你们的关系不好、与潮流不合和花费多。所以没有提到 Smoking makes you be in fashion.吸烟使你时髦。故选:C。
【3】根据前文Smoking is bad for your health – besides lung cancer, smoking is also considered as a major cause of some kinds of diseases.吸烟导致疾病,可推知,本句含义为“吸烟还与口腔癌和喉癌有关。”所以“linked” 意为“联系”。故选:A。
【4】根据本文章大意,本文主要介绍了吸烟的害处,倡导人们戒烟。“Smoking is harmful” 最符合文意。故选:A。