题目内容
13.In most countries,people usually eat traditional food on special holidays.A special day in the United States is Thanksgiving.There are many reasons for this special day.For some people,it is a time to give thanks for food in the autumn.So it is always on the fourth Thursday in November in the United States.At this time,people also remember the first travelers from England who came to live in America about 500years ago.These travelers had a long,hard winter,and many of them died.In the next autumn,they gave thanks for life and food in their new home.These days,most Americans still celebrate this idea of giving thanks by having a big meal at home with their family.The main dish of this meal is almost always turkey,a large bird.根据短文内容,回答下列问题.
86.Where do people celebrate Thanksgiving?In the US/USA/United States.
87.Why do people celebrate it?(Because it is a time) to give thanks for food (and life) (in the autumn).
88.When do people celebrate it?On the fourth Thursday in November.
89.How do people celebrate it now?By having a big meal.
90.What is the main dish of the Thanksgiving?Turkey./A large bird..
分析 本文介绍的是感恩节的内容.介绍了感恩节的由来,庆祝时间,庆祝方式和感恩节的主菜.
解答 86.In the US/USA/United States.细节理解题.考查人们在哪里庆祝感恩节(哪个国家).根据文中"A special day in the United States is Thanksgiving"所说,对于美国人来说,感恩节是个特殊的日子.故回答In the US/USA/United States.
87.(Because it is a time) to give thanks for food (and life) (in the autumn).细节理解题.考查人们为什么庆祝感恩节.根据文中"it is a time to give thanks for food in the autumn"所说,感恩节是为感谢秋收而表示感恩的时节.故回答(Because it is a time) to give thanks for food (and life) (in the autumn).
88.On the fourth Thursday in November.细节理解题.考查庆祝感恩节的时间.根据文中"So it is always on the fourth Thursday in November in the United States"所说,美国人在11月的第四个星期四庆祝感恩节.故回答On the fourth Thursday in November.
89.By having a big meal.细节理解题.考查现在人们怎样庆祝感恩节.根据文中"These days,most Americans still celebrate this idea of giving thanks by having a big meal at home with their family"所述,现在大多数美国人通过在家和家人一起吃顿丰盛的大餐这种方式来表达感恩.故回答By having a big meal.
90.Turkey./A large bird.细节理解题.考查感恩节的主食(主菜).根据最后一句"The main dish of this meal is almost always turkey,a large bird"可知,感恩节的主菜是火鸡,也就是一种大型家禽.故回答.Turkey./A large bird.
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案
Robert is just one young overseas Chinese(47)Bto visit his ancestors homeland,as part of the In Search of Roots summer camp program.The program(48)Dby the local government of Guangdong Province.This program started in 1980,and so far(49)Athousands of overseas Chinese students to China to look for their families'roots.The young people are usually between 16and 25years old.Most,like Robert,can hardly speak any Chinese and (50)CChina before.
The students mainly visit parts of Guangdong Province in southern China.During the(51)Bcamp,they study Chinese culture,see changes that have happened in that area,and visit interesting sights.(52)Ctheir ancestors'village is often the most exciting part of the trip.The students feel that they are part of the village,and (53)Dvillage life.They drink from the village well,go for walks(54)Athe countryside,and watch the villagers (55)Btheir daily activities.Cathy Qin,a young American student,had this to say,"(56)CIn Search of Roots,I am beginning to understand my Chinese roots and who I am.It has been a great trip,and I have (57)Amemories of China to take with me".
The program leaders(58)Athe program and say that the (59)Aof it is to give young overseas Chinese the chance to learn more about themselves."I've really enjoyed the trip so far,"says Robert."This has been a big step for me,and I (60)Afind out more about my roots during my time here."
| 46.A.are like | B.is like | C.look like | D.likes |
| 47.A.who come | B.that has come | C.who have come | D.whom has come |
| 48.A.organized | B.has organized | C.organizes | D.is organized |
| 49.A.has brought | B.have brought | C.has taken | D.have taken |
| 50.A.have been to | B.has been to | C.have never been to | D.has never been to |
| 51.A.two weeks | B.two-week | C.two-weeks | D.two week's |
| 52.A.Go to | B.Went to | C.Visiting | D.Visit |
| 53.A.live | B.have | C.spend | D.experience |
| 54.A.through | B.across | C.cross | D.pass |
| 55.A.doing | B.do | C.did | D.does |
| 56.A.Thanks | B.Thanks for | C.Because of | D.Because |
| 57.A.so much | B.such many | C.so lot | D.so many |
| 58.A.believe strongly | B.strong believe | C.strong believe in | D.strongly believe in |
| 59.A.purpose | B.reason | C.result | D.excuse |
| 60.A.hope to | B.am looking forward to | C.expect | D.want |
| (1)WANTED Are you hard-working?Do you like to meet people?If your answer is"Yes",then we have a job for you as a waiter.Call AL Hotel at 556-779! |
| (2)SUMMER JOB Do you like to talk with people?Do you like write stories?①If you want to work for our magazine as a reporter,please call Karen at 558-366. |
| (3)HELP WANTED Do you like babies?Can you look after one baby for two days?If you are sure to take good care of it,call us at 766-588.$80 or more.Today!Hurry! |
| (4)DRIVER WANTED Can you drive?If you have driven for more than ten years,please call us this evening at 18:00~21:00 at 633-810. |
A.a newspaper
B.a storybook
C.a science book
D.a picture book
57.If you like children and have two free days,you can call atC for a job.
A.556-779 B.558-366 C.766-588 D.633-810
58.If Tom has driven for nine years,can he get the driver job?B
A.Yes,he can.B.No,he can't.C.I don't know.D.Maybe.
59.D are needed in AL Hotel.
A.Cleaners B.Baby-sitters C.Reporters D.Waiters
60.If you enjoy writing during your summer vacation,you may be more interested in the job inB.
A.ad (1)B.ad (2)C.ad (3)D.ad (4)
| A. | join | B. | take part in | C. | to join | D. | to take part |
| A. | anything | B. | something | C. | everywhere |