题目内容

【题目】阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)

请根据各小题后的要求完成每小题。

What does an elephant never do?An elephant never eats meat.An elephant always eats and it eats a lot.It eats for about six hours a day,usually at night.When it’s very hot,around midday,it gets together with other elephants and sleeps for a few hours.It usually sleeps on its feet.After sunset,it starts to walk to look for water.An elephant sometimes walks for fifty miles to find water and goes without water for three days.

An elephant shows feelings.② It is happy to see a friend.It takes care of a sick elephant.When an elephant dies,all the other elephants are sad.

They bury(埋葬)the elephant in the ground with their tusks(獠牙).They usually don’t leave that place for three days.When elephants travel,they always stop when they come to the place where a friend is under the ground.Elephants have great memories!

【1】请根据首字母提示补全①处的单词。p

【2】请结合上下文选出能填入②处的句子。

A.It eats and it sleeps.

B.It laughs and it cries.

C.It travels and it stops.

【3】How many hours does an elephant eat for a day? (three words)

【4】How does an elephant sleep? (three words)

【5】How do the elephants bury a dead elephant? (two words)

【答案】

【1】plants

【2】B

【3】About six hours

【4】On its feet

【5】with tusks

【解析】

试题分析:本文介绍了大象的生活习性。大象从来不吃肉,只吃植物,而且吃的很多。大象也有自己的情感,会高兴和悲伤。人们经常用獠牙来埋葬大象。

【1】根据An elephant never eats meat.可知大象从来不吃肉,因此吃植物,故为plants。

【2】根据It is happy to see a friend.It takes care of a sick elephant.When an elephant dies,all the other elephants are sad.可知此处介绍大象会高兴也会悲伤难过。故此处为B。

【3】根据It eats for about sixteen hours a day,可知大象一天吃16个小时,故此处为About six hours。

【4】根据It usually sleeps on its feet.可知大象经常站着睡觉,故此处为On its feet。

【5】根据They bury(埋葬)the elephant in the ground with their tusks(獠牙).可知他们用獠牙把大象埋在地里。故此处为with tusks。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读(每小题2分,共10分)

When you start a new school, go to a party or try to know a person, you often need to break the ice in order to start a friendly conversation.Breaking the ice means saying or doing something to stop feeling shy or uncomfortable around someone you don’t know well.Almost everyone feels uncomfortable or shy when people meet for the first time.If you feel like this, the following tips can help you out.

Smile When you smile, people think you’re friendly and easy to talk to.They are also very likely to smile back and help you feel more comfortable about starting a conversation.

Be positive Everybody likes being around happy people.Always look on the bright side of life and see everything positively(积极地).

Be a good listener Dont control the conversation and dont just talk about yourself. 仔细听别人讲,并且问一些关于他们自己的问题。They’ll think you’re worth talking to.

Be easy-going Some people may be so shy that they can’t break the ice.Don’t avoid being around new people just because you feel uncomfortable.If you face a situation again and again, you’ll get used to it.

【1】请从下面四个词中选出一个能替换处划线部分的单词。_________________________________

questions sentences suggestions conversations

【1】请将处划线句子译成汉语。_________________________________________________________

【2】请将处划线句子译成英语。_________________________________________________________

【3】请写出处划线句子的同义句。_______________________________________________________

【4】How many tips are mentioned in the passage? _______________________________________________

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
D
People are always afraid of making mistakes. But sometimes it's not bad to make mistakes, and here is why.
At first, mistakes are a dear sign that you are trying new things. It's always good to try new things, because when you are trying new things you are growing. If you never try new things, how can you improve? How can you create? The simple answer is, “You can't.” Look around you,everything you see is the result of someone trying new things.
Another good thing about mistakes is this: when you are making mistakes, you are learning. Consider this: Edison failed 10,000 times before he invented the light bulb. When someone asked him how he felt to fail that many times, he said that he hadn't failed 10,000 times,but rather had learned 10,000 things that didn't work.
Finally, when you make a mistake, you are that much closer to success. Why? Because you have said what you should say, and you have done what you should do. Every time you make a mistake, you are closer to success. But it doesn't mean that you can make mistakes without thinking. Instead, when you try new things you have to think them over, so that you can keep away from some unnecessary mistakes.
(1)If you are making a mistake, that means .
A.you're careful
B.you're kind
C.you're growing
D.you know nothing
(2)If you never try new things, you can't .
A.improve
B.create
C.spend
D.A and B
(3)When you make a mistake, you are closer to .
A.time
B.money
C.success
D.everything
(4)What's the main idea of the passage?
A.Never make mistakes.
B.You can make mistakes without thinking.
C.Sometimes it's good to make mistakes.
D.Making mistakes is terrible.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网