题目内容

【题目】阅读下列短文,用方框内所给单词的正确形式填空。(每词限用一次。每小题1分,共10分)

ill cry which much with live us find when help

I love my family members.I have four【1】 grandparents and my great-grandparent is still alive.But all that changed at the beginning of 2012.At that time, my grandfather was 2 to have cancer that made our family very sad.We did everything we could 3 him enjoy a comfortable stay at the hospital.

He died on the day of December 5th, 2013 though he tried to fight against the 4 .I felt very sad.I ran out into the cold air and 5 with tears.

One day a year later, we were having dinner 6 we began to discuss how to help make the lives of people who have cancer 7 enjoyable.I came up with the idea of selling our honey from our Californias hives(蜂箱).I called it Hives for Lives.We started our business 8 the bees.We worked hard and we did everything all by 9 .Finally, we succeeded.

Having experienced the sadness and happiness, I learned many things 【10 encouraged me to do well to help those around us.We can do it if we try.

【答案】

【1】living

2found

3to help

4illness

5cried

6when

7more

8with

9ourselves

【10which

【解析】

试题分析:作者有幸福的家庭,但是祖父患癌症后病死使全家伤心难过。而他们卖蜂以帮助癌症病人的成功使他们感到快乐。经历伤心与快乐之后,作者学到了鼓舞自己做好事以帮助周围的人们的许多东西,只要尽力就可以做到。

【1】living句意:我有四位活着的祖父母而且我的曾祖还活着。根据语境可以推测出本空填活着的,健在的,在世的,故选live并填其形容词形式:living。

2found句意:那时发现了我的祖父患癌症了,使得我们全家伤心。查出患癌症,可以推测出本空选find,主语my grandfather是谓语动词find的承受者,用被动语态,动词用过去分词,故填:found。

3to help句意:我们尽力帮助他在医院里感到舒适。根据句意可以推测出本空选help。We did everything是句子的主干:主+谓+宾,we could是宾语everything的定语从句。我们做一切的目的是帮助他,用不定式作定语,故填:to help。

4illness句意:尽管他尽力同病魔抗争。癌症病人同疾病抗争,可以推测出本空选ill,作介词against的宾语,用名词形式,故填:illness。

5cried句意:我跑到外面的冷风中,流泪痛哭。由with tears带着泪水,可以推测出本空选cry,描述过去的经历,用一般过去时态,故填:cried。

6when句意:一年后的一天,我们吃晚饭时,开始讨论怎样帮助使患癌症的人们感到快乐。当我们开始讨论时,正在吃晚餐,故选填:when。

7more句意:一年后的一天,我们吃晚饭时,开始讨论怎样帮助使患癌症的人们感到快乐。比当时的情况更快乐,用比较级形式,enjoyable的比较级:more enjoyable。故选much并用其比较级more。

8with 句意:我们开始了蜂的业务。the business with……相关的业务,故选填介词with。

9ourselves 句意:我们努力工作并且亲自做一切。by后常跟反身代词,与主语we相对应的反身代词是ourselves。因此,选择us并用反身代词形式,故填:ourselves。

【10which 句意:我学会了许多鼓舞我做好帮助身边的人们的东西.I learned many things是主干部分,后面跟的是things的定语从句,先行词things指事物,关系词用that, which,故选填:which。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
C
School trips are one of the things that school children hope for about school. They are one way to show children that they can also learn much outside the classroom.
A good side of having a school trip is that children can use the learned or the learning things in class in true life. Knowledge in science and maths can be used. Then students will remember their lessons well. Also, students will have first-hand information on how their school subjects work outside classroom. For example, a visit to a museum can not only learn about history but can also learn about science or geography.
What's more, always learning in classroom may make some kids lose interest in a subject. This is really true for some difficult subjects. However, kids can learn in new environments during school trips and take on as much information as they want and can.
School trips also help kids get to know each other in a more relaxed environment, without thinking about tests or grades.
Showing students the larger world around them can really help them learn more.
(1)Why can students remember their lessons easily by taking school trips?
A.Because they can get the first-hand information.
B.Because they like visiting museums and learning science.
C.Because they can put what they learned in class into action.
D.Because they know the good side of a school trip.
(2)How will students feel when they are in new environment of school trips?
A.Interesting and active.
B.Difficult and tired.
C.Friendly and easy.
D.Relaxed and fun.
(3)What's the main point about school trips in the passage?
A.They are helpful for kids to show what they learned at school.
B.Kids should learn more about science outside classroom.
C.Kids should learn more from school trips.
D.They are good for improving students' learning.

【题目】In the middle of a dark forest, there lives an owl(猫头鹰). All the animals know that he is the wisest among all of them. So they often go to him and tell him their troubles. Then the owl always teaches them what they should do.

One day,a little bird goes up to the owl. She is crying. “What’s wrong with you?”asks the owl.

“I’m not happy at all. “I don’t want to be a bird,” the bird says.

“Why don’t you want to be a bird?” asked the owl.

“I am so small,weak and useless,” she cries. “I want to be big and strong like the lion. He

is very important , but I am not.”

Then the owl whispers(耳语)something in her ear. At once the bird dries her tears and goes away. One week later, the bird came back. “Oh, thank you very much. You are a very wise owl,” she says to the owl.“I am very happy now. Every day,I sit on top of the tallest tree and watch for(监视)lions and tigers. When they come near, I shout at the top of my voice. Then my friend all run and hide. They are very thankful to me. I am useful and important now.”

The wise owl smiles and says,“No one in this world is useless. ”

1The animals in the forest visit the owl because ______.

A. they are all afraid of him

B. the owl can help them when they don’t feel well

C. the owl can tell them what they should do when they have some problems

D. they are wiser than the owl

2The little bird is not happy because _____.

A. the lion often beats her

B. she thinks she is too small, weak and useless

C. she wants to kill the lion

D. she is very important

3The owl tells the bird _____.

A. that she is stronger than the lions and the tigers

B. that she must be happy

C. that she must run and hide

D. to sit on top of the tallest tree and watch for lions and tigers

4The underlined word “tears” means “ ” in Chinese.

A. 眼珠 B. 汗水 C. 眼泪 D. 雨水

5From the story we know _______.

A. the bird’s friends are very thankful to her because she drives the tigers and lions away

B. the lions and tigers run away when they hear the bird’s voice

C. the bird thinks that she is useful and important now

D. the owl is useless

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网