题目内容
【题目】B.阅读下列短文,判断句子正误,正确的写T ,错误的写F。
On school days, American students usually get up at 7 a.m. Most students walk or take a yellow school bus. Very few students ride bicycles. When they arrive at school about 8.30 a.m., they meet their friends and talk about their activities. They put their backpacks ( 背包 ) in a small cupboard and take just one book for that subject, some writing paper and a pencil to each class. In middle school, their subjects are English, Maths, Science, Geography, Biology, P.E, Music and Art. At noon, the students eat lunch at school. They usually have meat, vegetables, fruit, bread and a drink. However, some students like pizza, hot dogs or hamburgers better. After lunch, they go to classes until 3.p.m. and then they go back home.
【1】In the USA, most students go to school by bike.
【2】The students meet their friends and talk about their homework.
【3】In middle school, the students learn English, Maths and some other subjects.
【4】Many students like meat better than pizza.
【5】At three p.m. the students can go back home.
【答案】
【1】F
【2】F
【3】T
【4】F
【5】T
【解析】本文介绍了美国学生在学校的学习生活情况。
【1】F
根据Most students walk or take a yellow school bus. Very few students ride bicycles.可知在美国大多数学生步行或坐校车去上学,只有非常少的学生骑自行车去上学,故此处与原文不符,故为F。
【2】F
根据they meet their friends and talk about their activities.可知学生见面讨论他们的活动,而不是他们的作业,故用此处与原文不符,故为F。
【3】T
根据In middle school, their subjects are English, Maths, Science, Geography, Biology, P.E, Music and Art.可知在中学,学生们学习英语、数学、科学、和其他科目:地理、生物、体育、音乐和美术。故此处与原文一致,故为T。
【4】F
根据However, some students like pizza, hot dogs or hamburgers better. 可知有些学生更喜欢披萨、热狗和汉堡,而不是肉。故此处与原文不符,故为F。
【5】T
根据After lunch, they go to classes until 3.p.m. and then they go back home.可知在下午3点钟学生可以回家了,故此处与原文一致,故为T。
【题目】书面表达(10分)
在初三班会课上,老师要求同学们就“暑期外出安全”话题展开小组讨论。以下表格内容是你所在小组讨论后提出的建议,请根据该内容,以“How to Keep Safe in the Summer Vacation”为题,写一篇英语短文。
交通 | 不在马路上踢球,过马路要当心 |
食品 | 不吃不干净食品,尽量少喝冷饮 |
游泳 | 不要独自去游泳,到游泳池游泳 |
求助 | 有危险求助大众,或者及时报警 |
要求:1、短文要包含表格内所有的信息,可适当发挥。
2、短文中不能提及你的真实姓名和所在学校。
3、词数70左右。短文的开头和结尾已给出,不计入总词数。
How to Keep Safe in the Summer Vacation
We all know that it’s important for us teenagers to keep safe in the summer vacation. But how can we keep safe? Here are some of our suggestions.
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
I hope the above suggestions can help you have a safe and happy summer vacation
【题目】 选词填空阅读下面短文,从方框中选择单词,根据实际情况用其适当形式填空,使短文意思完整、通顺。每空一词,每词只能用一次。
read big through several nobody |
A man was tired of living in his small house in the country. He wanted to sell it and buy a __【1】_ one than the old one nearby. He tried to sell it for a long time, but __【2】_ wanted to buy it. So at last, he decided to use a house salesman. The salesman soon put a picture of the man’s house on a magazine. _【3】__ days later, the owner saw a very beautiful picture of the house, with a wonderful introduction to its gardens, on a magazine. After the house owner had read _【4】_ the whole introduction, he at once called up the salesman and said, “I’m sorry, but I’ve decided not to sell this house after all. After _【5】__ your introduction, now I know that It’s just the kind of house I’m going to live in for the rest of my life.