题目内容

【题目】 Do you want to help China become a more beautiful country? Now, you can do this on your phone.

Ant Financial(蚂蚁金服)is an Internet service company. In August 2016, it started an interesting project on Alipay(支付宝).The name of the project is “Ant Forest.”According to Ant Financial, “can help people improve the environment.”

But how does the project work? And what effects(效果)has it had?

In “Ant Forest”, people start by planting a virtual tree. The project will then give people “green energy(能量)”if they do low-carbon(低碳)activities. These activities include walking, buying tickets online, taking public transport(交通)and so on. With “green energy”, the virtual tree will slowly grow up. When there is enough “green energy”, Ant Financial will plant a real tree.

The Ant Financial Company has been working to help farmers in desert regions(沙漠地区)in China plant trees.

“Ant Forest” has been very popular. More that 250million people have people have planted virtual trees on their phones. And Ant Financial has planted more than ten million real trees.

Xiaobai is a member of Ant Financial. She says the company believes everyone wants to improve the environment. She and her friends are happy that they can help people make their dreams come true. According to Xiaobai, Ant Financial will do more in the future so that we can make China a greener country together.

1Which project can help people improve the environment according to the passage?

A.Your phone.B.An Internet company.C.Alipay.D.Ant Forest.

2What does the underlined word “virtual” mean?

A.真实的B.高大的C.虚拟的D.贵重的

3Which of the following activities can NOT get “green energy” from the project?

A.Walking or running.B.Buying train tickets online.

C.Taking public transport.D.Driving to work every day.

4According to the passage, Ant Financial will plant a real tree when ______.

A.a user has collected enough “green energy”B.a user has bought a ticket online

C.a user walks every dayD.a user wants to plant

5From the passage, we can learn that “Ant forest” ____.

A.causes air or water pollutionB.wants to make our country more beautiful

C.can help people improve their lifeD.will make a lot of money by planting trees

【答案】

1D

2C

3D

4A

5B

【解析】

本文主要讲了支付宝上启动了一个有趣的项目蚂蚁森林。它鼓励人们采用低碳生活,从而帮助人们改善环境,使我们国家更美丽。

1细节理解题。根据上文The name of the project is “Ant Forest.” According to Ant Financial, “can help people improve the environment.” 根据Ant Financial的说法,这个项目的名称是蚂蚁森林,可以帮助人们改善环境。故选D

2词句猜测题。根据With “green energy”, the virtual tree will slowly grow up. When there is enough “green energy”, Ant Financial will plant a real tree. 有了绿色能源“the virtual”树就会慢慢长大。当有足够的绿色能源时,蚂蚁金融将种植一棵真正的树。可知virtual的意思为“虚拟的”,故选C

3推理判断题。A.走路或跑步。B.网上买火车票。C.乘坐公共交通工具。D. 每天开车上班。根据上文The project will then give people “green energy(能量)”if they do low-carbon(低碳)activities. These activities include walking, buying tickets online, taking public transport(交通)and so on. 然后,该项目将给人们绿色能量,如果他们做低碳活动。这些活动包括步行、网上购票、乘坐公共交通等等。可知选项D“每天开车上班不属于低碳活动,不能得到绿色能量,故选D

4细节理解题。根据When there is enough “green energy”, Ant Financial will plant a real tree. 当有足够的绿色能源时,蚂蚁金融将种植一棵真正的树。可知如果用户已经收集了足够的绿色能源,才能种植一棵真正的树。故选A

5推理判断题。根据第一段和第二段Do you want to help China become a more beautiful country?...The name of the project is “Ant Forest.” According to Ant Financial, “can help people improve the environment.”可知支付宝上启动了一个有趣的项目蚂蚁森林。可以帮助人们改善环境,使我们国家更美丽。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子,(每空不超过5个词)

Hobbies can be the first teachers for many of life’s lessons. Kids(小孩)can learn skills of their future work from hobbies. So what are the best hobbies for kids?

Reading

If a kid can lose himself or herself in a good book, they can find a whole new world without leaving the house! It is reported that readers do better in school work and exams than non-readers.

Arts and Crafts

Arts and crafts(工艺)are also a great way for teaching kids the importance of using their own hands to create something from nothing.

Collections

Whether they are stamps, coins, baseball cards, model cars, ships, dolls, or what else interests the kids, a collection is a good way to learn about people and places. Anything they choose to collect can be changed into an experience, important events(事件)and even all the social skills.

Music

If a kid enjoys singing or dancing, they can become great hobbies. For kids sometimes learning a musical instrument(乐器)is a good way to obey rules.

Sports and Games

Outdoor sports and indoor games are good for the complete development of a kid’s personality(个性). Skills and teamwork are needed. This is a good hobby for any kid.

1Reading can help a kid do better in ______and find a new world.

2Arts and crafts can teach kids to make something new using_________.

3Collections can help kids learn about ________.

4Learning a musical instrument can make kids learn to _________.

5Sports and games are good for a kid to _______his or her personality.

【题目】阅读理解
Spend Your Winter Holiday Wisely
Speak Good French
Monday and Thursday 2:30 p.m. — 3:30 p.m.
Course Fee(费): $25 for each class
◎Excellent French teachers from Trinity School
◎Small groups: eight students each
◎Learn to speak bravely
Fun With American Football
Wednesday 2:30 p.m.—4:30 p.m.
Course Fee: $20 for each class
◎Experienced coaches(教练)
◎Understand the rules of the game
◎All classes at the gym of Boston Latin School
Easy Trip With Physics
Friday 2:30p.m. — 4:30 p.m.
Course Fee: $30 for each class
◎Teachers from Collegiate School
◎Improve your thinking skills
◎Learn to deal with your physics problems more quickly
◎All classes at the school building of Stuyvesant High School
◎All classes are half price for you if you invite one of your friends to come together with you!
◎For more information, call 99689764.
(1)Dave invites Martin to take the American football class together. How much will Dave pay for each class?
A.$10.
B.$ 20.
C.$30.
D.$40.
(2)Which of the following is TRUE about the physics class?
A.It can help students do their homework.
B.It can make students' thinking skills better.
C.It can show students some rules of the physics class.
D.It can teach students to speak in class bravely.
(3)What can we learn from the material?
A.All the classes last for two hours.
B.You can call 99867964 for more information about the classes.
C.At the French class, there are five students in each group.
D.The physics class is the most expensive one.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网