题目内容

【题目】 The CSIRO is an Australian science agency (组织). The scientists in the agency got a lovely letter a few days ago. It said:

Hello Lovely Scientist,

My name is Sophie and I am 7 years old. My dad told me about the scientists at the CSIRO. Your skills surprised me a lot. Would you like to make a dragon for me? I would like it if you can, but if you can’t, that’s fine. I will call it Toothless if it is a girl, and if it is a boy, I will name it Stuart. I will keep it in my garden where there is lots of space. I will feed it fish. I will play with it every weekend when I am free.

Love from Sophie

After hearing from Sophie, the scientists “made” the CSIRO’s first dragon at Lab(实验室) 22 in Melbourne.

“Our scientists usually printed insects (打印昆虫) before, so they thought they could also print a dragon, ”Chad Henry said.

Sophie’s mother said Sophie always wanted to work at the CSIRO and thought Australian scientists could do anything, so she came up with the idea.

1The CSIRO is a ______.

A.dragonB.science labC.scientistD.science agency

2Sophie wrote the letter to scientists to ______.

A.ask for a dragonB.ask them to feed her dragon

C.ask for a name for her dragonD.ask them if she can work with them

3From the passage, we can know that ______.

A.the scientists couldn’t print anything

B.Sophie will call the boy dragon Toothless

C.Sophie will raise the dragon in her bedroom

D.the scientists thought they could print a dragon for Sophie

4What does the underlined phrase “came up with” mean in Chinese?

A.上前B.想出C.带来D.举起

5What is Sophie’s dream according to her mother?

A.She wants to work at the CSIRO.B.She wants to play with a dragon.

C.She wants to keep some insects.D.She wants to have a big garden.

【答案】

1D

2A

3D

4B

5A

【解析】

本文讲述了澳大利亚的科研组织CSIRO收到了一封来自索菲娅的信,信中索菲娅想让科学家给她做一条龙,科学家们用科学方法做了一条龙。

1细节理解题。根据第一段第一句The CSIRO is an Australian science agency,可知CSIRO是一个科研组织。故选D

2细节理解题。根据第二段第四句Would you like to make a dragon for me“你可以为我制作一条龙吗”,可知,索菲娅写信给科学家的目的是想让他们做一条龙。故选A

3细节理解题。根据倒数第二段Our scientists usually printed insects (打印昆虫) before, so they thought they could also print a dragon, ”Chad Henry said“我们的科学家之前通常打印昆虫,所以他们想也能打印一条龙”,可知,科学家们想他们能为索菲娅打印一条龙。故选D

4词句猜测题。根据最后一段Sophie’s mother said Sophie always wanted to work at the CSIRO and thought Australian scientists could do anything“索菲娅的妈妈说,索菲娅总是想去CSIRO工作,认为澳大利亚科学家无所不能”,可知,索菲娅认为科学家无所不能,所以她想出了让科学家制作一条龙的想法,所以,划线处的句子表示“所以她想出了这个主意”,故come up with表示“想出”。故选B

5推理判断题。根据最后一段Sophie’s mother said Sophie always wanted to work at the CSIRO“索菲娅的妈妈说,索菲娅总是想去CSIRO工作”,可知,索菲娅的梦想是去CSIRO工作。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Boys and girls, it’s important for you to have good eating habits. Because they can help you live a healthy life. Read the following tips (建议) and you can learn a lot.

Always eat with your family.

Have at least (至少) one meal () with your family members (成员) every day. A family dinner can make you feel warm.

Never watch TV when you are eating.

Don’t watch TV when you are having a meal, because you don’t know what you are eating when you watch TV. And you have no time to talk with others.

All of the bacteria on your dirty hands will go into your mouth if you don’t wash hands before meals. And that is bad for your health.

Taste the food even if (即使) you don’t like it.

Don’t always eat your favorite food. Eating different kinds of foods can help you get much nutrition (营养).

Eat more fruit and vegetables.

They are healthy foods. Don’t eat too much meat.

1How many tips does the writer give?

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

2Which of the following does the writer NOT mention (提及) in the passage?

A.What to do before eating.B.What to eat at meals.

C.When to eat.D.What not to do when eating.

3Which of the following can be put into the blank (被放在空白处)

A.Eat with your hands.

B.Wash your hands before every meal.

C.It is healthy to eat with your hands.

D.Never eat with hands.

4The underlined word "bacteria" means ________.

A.伤口B.纹路C.食物D.细菌

5What’s the passage about?

A.Different eating cultures (文化).

B.Good eating habits.

C.What to eat for meals.

D.What to do before meals.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网