题目内容

【题目】Nina felt nervous this morning. She couldn’t believe that she decided to try out for a talent show. She loved to sing but she disliked singing in front of other people.

Taking a deep breath, she pushed open the door of the theater and went inside.

The room was filled with laughing children. Nina saw Luz, James and others from her class. The bright, sunny room left her no place to hide. A few teachers sat on chairs. They waited for the children to become quiet.

“Hi, Nina!” Luz called out. “I didn’t think you would try out. You are so timid(胆怯的) in front of people.”

“That’s not true,” Nina said. “I’m not shy at all.”

“Yeah, right,” Luz chuckled(轻声地笑) and ran off to find a seat.

One by one the students got up on the stage(舞台) and did their acts.

“Nina Martinez!” a voice called out. It was Mrs. Brent, the music teacher. Nina rose from her chair. She felt small as she walked to the huge, empty stage. Her face was hot and her shaking hands were as cold as ice.

“I-I-” Nina began, and then stopped. “I can’t,” she said softly.

“Close your eyes,” said Mrs. Brent gently. “Forget about everyone else. Just sing.”

Nina felt silly, but she gave it a try. She closed her eyes and raised her voice and sang out. Her hands stopped shaking. The song was so nice that everybody enjoyed it.

Nina heard Mrs. Brent clap (鼓掌) loudly at the end of her song. “That’s the first time I have really heard your voice,” she said. “You are in the show!”

Nina let out a big sigh(叹息) and smiled happily.

【1】What was the weather like that day?

A. Sunny. B. Rainy. C. Snowy. D. Cloudy.

【2】Why did Luz laugh as he ran off to his seat? Because .

A. he thought Nina looked silly

B. he thought Nina was very funny

C. he did not believe Nina was telling the truth

D. he did not believe Nina had a good music teacher

【3】 When Nina walked to stage, her face was hot and her hands were cold. That’s because

she was .

A. very excited B. badly ill

C. too nervous D. so happy

【4】Mrs. Brent told Nina to just sing for herself. It showed that Mrs. Brent .

A. wanted Nina to do well

B. thought Nina’s voice was too soft

C. did not think Nina would be in the show

D. did not think Nina would remember the song

【5】Which word best describes Nina at the end of the story?

A. Silly. B. Lucky. C. Proud. D. Terrible.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】C

【4】A

【5】C

【解析】

试题分析:这篇短文讲述了一天早晨,尼娜参加了一次才艺表演,不自信的她在布伦特夫人的鼓励下最终取得成功的故事

【1】A细节理解题。根据文中The bright, sunny room left her no place to hide.可知那天阳光明媚,所以选A。

【2】C细节理解题。根据Hi, Nina!” Luz called out. “I didn’t think you would try out. You are so timid(胆怯的) in front of people.”可知鲁兹不认为尼娜说真话,所以选C。

【3】C细节理解题。根据文中“I-I-” Nina began, and then stopped. “I can’t,” she said softly.的描述可知尼娜太紧张啦,所以选C。

【4】A细节理解题。根据Nina felt silly, but she gave it a try. She closed her eyes and raised her voice and sang out. Her hands stopped shaking. The song was so nice that everybody enjoyed it.的描述可知布伦特夫人希望尼娜做好,所以选A。

【5】C细节理解题。根据短文最后Nina let out a big sigh(叹息) and smiled happily.的描述可知在故事的结尾尼娜自豪的,所以选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I walked into a restaurant and ordered some food. After about 20 minutes, a large group of people came in and took their own orders.

I felt disappointed ( 失望) because the group got served before me. I watched as they began to eat and laugh loudly. I heard one of them bragging (吹嘘) about how he knew someone who works at the restaurant. Unable to stand it anymore, I decided to leave. I asked the waiter to cancel (取消) my order angrily.

He told me nicely, “Yours is a special order. The head chef is preparing it himself. It’ll take a little more time. Please have a drink while you wait.”

I calmed down and waited patiently (耐心地). A few minutes later, my meal was served by six waiters.

To my surprise, the owner of the restaurant was a long-lost friend of mine. He saw me walking in and decided to surprise me. He turned my simple meal into a five-star meal for free. The people at the other table were shocked and couldn’t stop looking at me. They asked angrily why they didn’t get that kind of service.

Such is life! Some people go ahead of you, laughing at you and talking about how they are smarter, better and luckier than you, while you are working hard day and night, wondering why it’s taking so long for you to get reward (奖励) like them.

You just have to wait longer because your reward is more special.

1Why did the writer feel disappointed at first?

A.Because the group got served before him.B.Because the group had special service.

C.Because the waiter canceled his order.D.Because the meal tasted really terrible.

2The underlined word “He” in paragraph 5 refers to________.

A.The head chefB.The waiter of the restaurant

C.One guest of the groupD.The owner of the restaurant

3How did the writer feel through the whole story?

A.shocked, unhappyB.bored, gladC.angry, surprisedD.lucky, excited

4Which of the following might be the best title for the passage?

A.Meet my long-lost friend againB.Wait patiently for a rewarding life

C.Have an unhappy experienceD.Laugh at other unlucky guests

【题目】 October 1st is the Chinese National Day, our country's 70th birthday. China is becoming stronger and richer. Many Chinese people once worked hard to make it happen. Who are they? Let's have a look.

#1_____________

Yu Min,1926-2019

On June 17,1967,China tested its first hydrogen bomb(氢弹).It was a big success in China's nuclear development(核发展).

Yu put all his heart into this test. It took China only two years and eight months to do that. It was a big surprise to the world!

#2_____________

Shen Jilan,1929-present

Shen is a great farmer in a village in Shanxi Province. She works hard to make Chinese farmers life better in her life. She thought women and men should get the same pay for the same work.Her idea was written in China's first constitution in 1954.

#3_____________

Yuan Longping,1930-present

Yuan is a great scientist. He is the first one in the world to develop a kind of hybrid rice. His studies helped farmers in China and other parts of the world to have more rice to eat.

#4_____________

Tu Youyou,1930-present

Tu is known for winning the Nobel Prize for Medicine in 2015.She is the first one to find a kind of medicine to treat malaria, a serious disease. Her finding can save many people's lives.

Word Bank

bomb 氢弹 development 核发展 constitution 宪法 hybrid rice 杂交水稻

根据材料内容选择最佳答案。

1Who plays an important role in our country's nuclear development?

A.Yu Min.B.Shen Jilan.

C.Yuan Longping.D.Tu Youyou.

2What do we know about Shen Jilan?

A.She once won the Nobel Prize for Medicine.

B.She is a great scientist from Shanxi Province.

C.She was born in the same year as Yuan Longping.

D.She thought women should get the same pay as men.

3What do you think of Tu Youyou's finding?

A.It can make our country stronger.B.It can give farmers more rice to eat.

C.It can save a lot of people's lives.D.It can help farmers make more money.

4What is the right order for#1,#2,#3 and#4?

a.Deputy to the NPC(人大代表) b."Father of hybrid rice"

c.Medical scientist d.Nuclear scientist

A.d-b-a-cB.d-a-b-c

C.d-a-c-bD.d-c-b-a

5Where may the text be from?

A.A movie poster.B.A newspaper.

C.A science report.D.A sports magazine.

【题目】信息归纳

请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面表格,把答案写在答题卡指定的位置上。

下面是一篇摘自《中学生英文报》网站的报道。请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面表格。

Life used to be fun for teenagers. They had lots of interests and they used to spend their spare time on them, like seeing a good film, going for a picnic or listening to music. But for many young people, life is harder now. Jobs are difficult to find. It is hard to find a place to live in. Teachers say students have to work harder than they used to. They are less interested in how to spend their spare time and more interested in passing exams. They know that good exam results may get them better jobs.

But teenagers often feel stressed because they have too much homework to do both at school and at home. They have lots of exams to take. They are too busy studying every day that they don’t have their own time to do what they are interested in. Now more and more teenagers are getting short-sighted(近视)as they study too long every day. So they should think of ways to relax themselves. They should make a plan for study and find time to relax as much as possible.

English Online made a survey on The Ways for Students to Relax. Here are the results. Some think that watching TV is good. Some believe that sometimes playing computer games isn’t a bad way. Others think the best way to relax is to do sports with classmates.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网