题目内容

【题目】

Do you know how to talk to your mom when you make something stupid?

Don’t feel bad about yourself as a person and don’t feel sad, but understand that what you do is wrong; when your mom shouts, she’s not angry with you for being you. 1

Don’t shout at your mom because she is your mother and she loves you. 2 They would only make her angrier like stomping (踩脚) and slamming (猛地关门) doors and arguing with her.

3 Just accept that you’re wrong and she has every right to do so. Though she may say the words many times, you should listen to her. What she says is good for you.

Show her you are really and truly your head but don’t be angry or cry.

Don’t use excuses about what you do like “I didn’t know!” 4 When she asks why you did what you the truth. Looking for excuses and lying worse.

5 The more you do not want to say sorry to your mother, the more will be waiting and getting sadder by the minute.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入稳重空缺处的最佳答案,使文意通顺、内容完整。

A.When she’s talking to you, just nod and don’t answer back.

B.Try not to be in the boiling water for long.

C.You knew when you decided to do it.

D.She’s angry and disappointed with you for what you’ve done.

E.If you’re angry with her, don’t do things.

【答案】

1D

2E

3A

4C

5B

【解析】

这是一篇说明文。文章主要讲述当你做了愚蠢的事情,怎样和母亲交谈。不要对自己感觉糟糕,因为母亲只是对事感到生气;不要对着母亲大叫或是做生气的事情;母亲和你说话时不要回嘴;不要生气或哭泣;不要找借口;要尽快给母亲道歉。

1句意:她对你生气和失望是因为你做的事情。

根据前一句“she’s not angry with you for being you”可知此处表示她生气的原因不是因为你这个人,而是因为你做的事情“for what you’ve done”。故选D

2句意:如果你对她生气,不要做一些事情。

根据后一句“They would only make her angrier like stomping and slamming doors and arguing with her”可知此处讲述不要做一些事情“don’t do things”,那只会让她更生气。故选E

3句意:当她和你讲话的时候,不要回嘴只需要点头就行。

根据后面“though she may say the words many times, you should listen to her.”可知此处讲述母亲和你讲话的时候“When she’s talking to you”,你的行为“just nod and don’t answer back”。故选A

4句意:当你决定做这件事的时候,你就知道了。

根据“I didn’t know”前一句讲述不要找借口说我不知道;此处紧跟前一句的意思,表达当你决定做这件事的时候,你就知道了“You knew”。故选C

5句意:不要很长时间一直在麻烦事里。

根据后一句“The more you do not want to say sorry to your mother, the more will be waiting and getting sadder by the minute”讲述要尽快给母亲道歉,你越不想道歉,就会等得更久,每时每刻更伤心,可知此处表达“不要很长时间一直在麻烦事里”,要尽快道歉,解决问题。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Nina felt nervous this morning. She couldn’t believe that she decided to try out for a talent show. She loved to sing but she disliked singing in front of other people.

Taking a deep breath, she pushed open the door of the theater and went inside.

The room was filled with laughing children. Nina saw Luz, James and others from her class. The bright, sunny room left her no place to hide. A few teachers sat on chairs. They waited for the children to become quiet.

“Hi, Nina!” Luz called out. “I didn’t think you would try out. You are so timid(胆怯的) in front of people.”

“That’s not true,” Nina said. “I’m not shy at all.”

“Yeah, right,” Luz chuckled(轻声地笑) and ran off to find a seat.

One by one the students got up on the stage(舞台) and did their acts.

“Nina Martinez!” a voice called out. It was Mrs. Brent, the music teacher. Nina rose from her chair. She felt small as she walked to the huge, empty stage. Her face was hot and her shaking hands were as cold as ice.

“I-I-” Nina began, and then stopped. “I can’t,” she said softly.

“Close your eyes,” said Mrs. Brent gently. “Forget about everyone else. Just sing.”

Nina felt silly, but she gave it a try. She closed her eyes and raised her voice and sang out. Her hands stopped shaking. The song was so nice that everybody enjoyed it.

Nina heard Mrs. Brent clap (鼓掌) loudly at the end of her song. “That’s the first time I have really heard your voice,” she said. “You are in the show!”

Nina let out a big sigh(叹息) and smiled happily.

【1】What was the weather like that day?

A. Sunny. B. Rainy. C. Snowy. D. Cloudy.

【2】Why did Luz laugh as he ran off to his seat? Because .

A. he thought Nina looked silly

B. he thought Nina was very funny

C. he did not believe Nina was telling the truth

D. he did not believe Nina had a good music teacher

【3】 When Nina walked to stage, her face was hot and her hands were cold. That’s because

she was .

A. very excited B. badly ill

C. too nervous D. so happy

【4】Mrs. Brent told Nina to just sing for herself. It showed that Mrs. Brent .

A. wanted Nina to do well

B. thought Nina’s voice was too soft

C. did not think Nina would be in the show

D. did not think Nina would remember the song

【5】Which word best describes Nina at the end of the story?

A. Silly. B. Lucky. C. Proud. D. Terrible.

【题目】 假如你是Alice, 你想写一封推荐信,推荐你的同学Daniel获得今年的新星奖。推荐信字数为100词左右。开头,结尾已给出,不计入总字数。

Excellent qualities

(优秀的品质)

Good examples

(好的事例)

乐于助人,善良

1.经常帮助邻居修电脑;

2.经常看望老人,为他们买东西,打扫房间

聪明

1.学东西快,努力学习各门学科;

2.野营时甚至会搭建帐篷。

勇敢

一个周日的早晨,他像往常一样,坐在湖边看书。突然听到一个女孩大声呼救,他跳进湖里,把小女孩从水里救了上来,并送她回家。

Dear Sir / Madam,

I would like to recommend Daniel for this year’s Young Star Award.

Daniel is a helpful and kind boy. ______________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

He is also clever._____________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

He is brave, too._____________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

All the students in our class think that Daniel should get the award. We look forward to hearing from you soon.

Yours faithfully,

Alice

【题目】回答问题阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。并在答题卡上将答案填写在对应题号的横线上。

Mr Evans lived in a city. He was a bus driver in a company three years ago. He drove well and the people in the company all liked him.

But a terrible accident changed his life. One spring he drove his bus with twenty-four workers to visit a place of interest. They had a good time there. But on their way back home, their bus was hit by a truck because the truck driver was drunk. Four workers lost their lives and half of the rest of the workers got badly injured. Mr.Evans was also injured(受伤).

After he came out of hospital ,he left the company and became a traffic policeman. He tried his best to stop the drivers from breaking the traffic rules. He worked hard and was strict with the drivers ,especially the drivers that were drunk. So they hated him. But the people liked him, for he was a good policeman.

【1】What was Mr Evans three years ago?

_____________________________________________________________________________

【2】Why was their bus hit by a truck?

_____________________________________________________________________________

【3】How many workers got badly injured ?

_____________________________________________________________________________

【4】When did Mr.Evans become a traffic policeman?

_____________________________________________________________________________

【5】How did the people like Mr.Evans?

_____________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网