题目内容
【题目】阅读理解
The wife: My husband and I have a daughter, Ann. She was born five years ago. I am taking good care of her. I like her toys to stay in the playroom. I want to clean up her messy room every night. But Ron doesn't; he says it isn't necessary. Often when I get home from work, I find toys all over the living room and Ann jumping off the sofa. I don't care if Ron is nearby, these activities are unsafe.
The husband: I don't know what's wrong with my wife, she was so much fun before, but motherhood(母性) has turned her into a control freak(怪物). Every five seconds it seems Jilly's checking on Ann to make sure she's okay, and Jilly never gives Ann a chance to do everyday activities on her own. I want Ann to do some things by herself, if she falls down, I want her to stand up by herself. But Jilly wants to keep her in a bubble(安全罩). We have many differences on how to raise our child.
(1)What's the name of the wife?.
A.Ann
B.Jilly
C.Joe
D.Ron
(2)The wife thinks it is________ for Ann to jump off the sofa.
A.boring
B.safe
C.dangerous
D.funny
(3)Ron thinks his wife used to be ________.
A.outgoing
B.lovely
C.careless
D.fun
(4)According to the article, what does Ron think of his wife now?
A.She is a good mother.
B.She is a careless mother.
C.She is an overprotective(过分保护的) mother.
D.She is an interesting mother.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)C
【解析】本文叙述了Ron和妻子在教育孩子问题上的分歧,Ron认为妻子的做法让孩子不能自立,他不赞同她的做法。
(1)细节理解题。根据Jilly never gives Ann a chance to do everyday activities on her own.可知,Jilly是妈妈,也就是Ron的妻子,故选B。
(2)细节理解题。根据I find toys all over the living room and Ann jumping off the sofa. I don't care if Ron is nearby, these activities are unsafe.可知,妻子认为从沙发上往下跳是不安全的。故选C。
(3)细节理解题。根据she was so much fun before,可知,Ron认为妻子以前是很有趣的。故选D。
(4)细节理解题。根据But Jilly wants to keep her in a bubble(安全罩). 可知,Ron认为妻子在教育孩子的问题上 是过分保护性的妈妈。故选C。
【题目】阅读理解(A)
Do you like traveling? If you are interested, come to our travel service as soon as possible. We offer the following travel lines for you to choose.
2-Day Huai'an Culture Group Tour | ||||||
4-Day Qingdao Private Tour
| ||||||
5-Day Colorful Taiwan Group Tour |
(1)How long will the Huai'an Culture Group Tour last?
A.Two days
B.Four days
C.Five days
D.Eight days
(2)Mr. Brown is planning to take the 4-Day Qingdao Private Tour with his two sons. How much will they pay?
A.¥1,590.
B.¥ 1,650.
C.¥ 2,007.
D.¥47,400.
(3)If you take the 5-Day Colorful Taiwan Group Tour, you will be able to _______.
A.taste Huaiyang food
B.climb Ali Mountain
C.enjoy the view of the Thames
D.breathe the fresh air
【题目】书面表达
校刊邀请你参加英语写作竞赛。请以My American friend-Jason为题,根据以下要点写一篇短文竞赛。
Looks | 又高又帅,戴眼镜 |
Personality | 幽默、勤奋 |
School Work | 最喜欢的学科是...,因为... |
Hobbies | 1. 旅游:暑假来南京参观了许多名胜古迹,了解了南京和中国的文化 2. DIY:能够做... |
Future plans | 社会工作者,帮助有需要的人。 |
【题目】同学们,中考结束后,美好的暑假生活就要开启。假设你们班将组织一次外出旅行,班级提供去舟山和北京两个地方供同学们选择,请根据下表的信息提示,选择一个你喜欢的地方, 然后以I prefer traveling to__. 为题, 用英语写一篇短文向班刊Teens投稿,阐述你喜欢那个地方的理由。
Zhoushan | Beijing | |
Transportation | bus, 2 hours, 42 | high-speed train, 7 hours, 650 |
Weather | not very hot, wet | hot, dry |
Hotel | 98/night, clean | 298/night, comfortable |
Things to do | go to the beach ... | visit many famous places... |
Food | ... | ... |
要求:1) 短文内容应包含表格内所提供的你选择的那个城市的所有信息,并可适当增加细节,使行文通顺;
2)文中不能出现真实姓名和校名等信息;
3)词数:80~100(短文开头已给出,仅供选择使用,不计入总词数)。
I prefer traveling to __
( Summer vacation is coming, our class are going to have a nice trip. Some students would like to travel to Zhoushan, while others want to travel to Beijing .The place I prefer is...)
……