题目内容
7.When we think of heroes,we often think of strong,brave people.But anyone can be a hero.A hero is someone who helps another person in the difficulties or danger.Fred Hollows was such a person.Fred Hollows was born in New Zealand and became an eye doctor.He believed that all people,rich and poor,should have good medical treatment. After he began working as an eye doctor in Australia,he learned that many Aboriginal(土著的) Australians had eye disease because of dirty environment and bad health.He set up a program to help people take care of their eyes.Because of his work,many Aboriginal people could see again and fewer Aboriginal people became blind.Later,Fred Hollows learned blindness was also a big problem in Africa.Many people in Africa needed small eye Surgical operation(外科手术) to cure(治愈) their blindness.The cost of this surgery was only twenty-five dollars.But that is a lot of money to a poor person in Africa.There were also no doctors to help.Fred Hollows wanted to help the people in Africa.But he couldn't go to Africa because he had become sick.So he started the Fred Hollows Foundation.This foundation collected donations from people in rich countries.This money provided equipment for eye surgeries and helped to train doctors.The foundation helped thousands of people to see again.Unfortunately,Fred Hollows died before the foundation began its wonderful work in Africa and then other countries.Now the foundation helps save the eyesight(视力) of poor people all over the world.Even after his death,Fred Hollows is still helping people.He is a true hero.
81.What is Fred Hollows?He is someone who helps another person in the difficulties or danger.
82.Why did Hollows start the Fred Hollows Foundation?Because he wanted to help the people in Africa.
83.Why does the writer believe Fred Hollows is a true hero?根据短文内容回答问题 (10词以内)
Because he is still helping people even after his death.
84.把短文中画底线的句子译成汉语.他相信世界上所有的人,不管贫穷还是富有,都应该得到良好的医学治疗.
85.根据短文内容用一个完整的英文句子回答问题(10词以内)
What is the main idea of the passage?It's about the true hero-Fred Hollows..
分析 这篇短文主要介绍了Fred Hollows 是怎么样帮助处于困境的人们的,他是人们心目中的真英雄.
解答 答案:81.He is someone who helps another person in the difficulties or danger.细节理解题.根据第一段句子A hero is someone who helps another person in the difficulties or danger.Fred Hollows was such a person.英雄是那些帮助他人的困难或危险的人,Fred Hollows就是这样的人.可知Fred Hollows是一个帮助处于困境的人.故答案为He is someone who helps another person in the difficulties or danger.
82.Because he wanted to help the people in Africa.细节理解题.根据第二段第四行句子Fred Hollows wanted to help the people in Africa.But he couldn't go to Africa because he had become sick.Fred Hollows想帮助非洲人民.但他不能去非洲,因为他病了,可知Fred Hollows想帮助非洲人民.故答案为Because he wanted to help the people in Africa.
83.Because he is still helping people even after his death.细节理解题.根据最后一段倒数第二行句子Now the foundation helps save the eyesight(视力) of poor people all over the world.Even after his death,Fred Hollows is still helping people.He is a true hero.现在的基础有助于拯救全世界穷人的视力.甚至在他死后,弗莱德还帮助人.他是一个真正的英雄.可知因为甚至在他死后仍然在帮助人们.故答案为因为在他死后他仍然在帮助人们.
84.他相信世界上所有的人,不管贫穷还是富有,都应该得到良好的医学治疗.句子翻译题.根据句子He believed that all people,rich and poor,should have good medical treatment.可知believed相信.all people所有人.rich and poor.富有和贫穷.should应该.have good medical treatment良好的医学治疗.故答案为他相信世界上所有的人,不管贫穷还是富有,都应该得到良好的医学治疗.
85.It's about the true hero-Fred Hollows.主旨归纳题.根据整篇文章内容及其句子最后一段最后一行句子Even after his death,Fred Hollows is still helping people.He is a true hero.可知这篇文章主要是讲述了人们心目中的真英雄---Fred Hollows.故答案为It's about the true hero-Fred Hollows.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | picked up | B. | threw away | C. | looked for | D. | put down |
| A. | animals | B. | plants | C. | suddenly | D. | heavily |
| A. | goes missing | B. | is canceled out | ||
| C. | starts to be seen |
| A. | To work | B. | Working | C. | Work | D. | Works |