题目内容

【题目】—Do you have a lot of things to carry?

—Yes, I do. So I'll buy the black suitcase because it's a little____________.

A.bigB.biggerC.biggestD.the biggest

【答案】B

【解析】

句意:——你有很多东西要拿吗?——是的,所以我要买这个黑色手提箱,因为它更大点。

考查形容词比较级。big形容词原级;bigger形容词比较级;biggest形容词最高级;the biggestthe+形容词最高级。根据句意可知,东西多,要买大一点的箱子;且空前有a little修饰,提示使用比较级。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sometimes, laughter can help us discover the beauty of life. Whether it's caused by joy or embarrassment, it's an indispensable(不可或缺的) part of life.

Just now, an old photo reminded me of an unforgettable experience. When I was twelve years old, my family flew to America to go on a trip. The fantastic places of interest left me good memories. However, on the last day of the journey, I made a funny mistake.

That evening, my mother asked me to buy some food by myself. I ran to the supermarket happily. After a while, I put a few things, including a bag of bone-like biscuits, into the shopping basket that I had brought from home.

When I came back to the hotel, I asked my mom if she took pride in me. Suddenly, she started laughing loudly. I had no idea what had made her laugh so much. A few minutes later, she explained to me that the bag of biscuits was dog food. She looked at me and pointed at the English words on the bag, laughing again. At that moment, I felt so awkward(尴尬的) that my face turned red right off. And I realized that I could never be too careful.

As time goes by, I've forgotten a number of things, but this memory is still clear. Life won't be colorful unless we can find beauty in little things like this. Don't you think so?

1What caused the writer to remember the experience?

A.A photo.B.A plane ticket.C.A bag of biscuits.D.A shopping basket.

2Why did the writer go to America?

A.To take a trip.B.To go on business.C.To visit his family.D.To receive further education.

3The biscuits the writer bought were in the shape of _______.

A.birdsB.bonesC.bearsD.flowers

4Why did the mother laugh when she saw the food the writer bought?

A.Because she wanted to laugh at the writer.

B.Because she thought the writer was too careful.

C.Because the writer bought dog food.

D.Because the food the writer bought was very good.

5From the passage, we can learn that _______.

A.the writer meant to buy dog foodB.the supermarket was very far from the hotel

C.the writer felt proud of going shopping aloneD.the writer only bought a bag of biscuits that evening

【题目】 Laba Festival

In China, the twelfth-fifth of the lunar calendar(阴历)is called layue. The month is full of interesting festivals and customs.

Laba Festival, which falls on the eighth day of layue, is the first festival in this month. From this day on, people begin to get ready for the Chinese New Year.

On Laba Festival, people often eat hot Laba porridge. There are usually eight things in the porridge: ricered beans, peas, dried lotus seeds(莲子),dates(红枣),and some different kinds of Bruits and nuts. The porridge is not just good for your health, but best wishes for the coming of the Chinese New Year.

Laba porridge is not the only tasty food in layue. Laba garlic(蒜)is popular in the north. People begin to soak(浸泡)garlic in vinegar(醋)from that day on, and have it with dumplings during the Chinese New Year. While in the south, people like making sausages.

1When is Laba Festival?

A.On the 12th of December.B.On the 8th of December.

C.On the 12th of layue.D.On the 8th of layue.

2How do people celebrate the festival according to the passage?

A.They clean the house.B.They sing and dance.

C.They eat Laba porridge.D.They have dumplings.

3What does the underlined word "it" in Paragraph Four refer to(指代)?

A.Laba garlic.B.Laba porridge.C.Rice.D.Vinegar.

4Which of the followings is True?

A.People in the south like to make Laba garlic on Laba Festival.

B.When Laba Festival is over, the Chinese New Yea ris coming.

C.Chinese people have the same customs on Laba Festival.

D.Laba Festival is the last Chinese festival in layue.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网