题目内容
【题目】 Sometimes, laughter can help us discover the beauty of life. Whether it's caused by joy or embarrassment, it's an indispensable(不可或缺的) part of life.
Just now, an old photo reminded me of an unforgettable experience. When I was twelve years old, my family flew to America to go on a trip. The fantastic places of interest left me good memories. However, on the last day of the journey, I made a funny mistake.
That evening, my mother asked me to buy some food by myself. I ran to the supermarket happily. After a while, I put a few things, including a bag of bone-like biscuits, into the shopping basket that I had brought from home.
When I came back to the hotel, I asked my mom if she took pride in me. Suddenly, she started laughing loudly. I had no idea what had made her laugh so much. A few minutes later, she explained to me that the bag of biscuits was dog food. She looked at me and pointed at the English words on the bag, laughing again. At that moment, I felt so awkward(尴尬的) that my face turned red right off. And I realized that I could never be too careful.
As time goes by, I've forgotten a number of things, but this memory is still clear. Life won't be colorful unless we can find beauty in little things like this. Don't you think so?
【1】What caused the writer to remember the experience?
A.A photo.B.A plane ticket.C.A bag of biscuits.D.A shopping basket.
【2】Why did the writer go to America?
A.To take a trip.B.To go on business.C.To visit his family.D.To receive further education.
【3】The biscuits the writer bought were in the shape of _______.
A.birdsB.bonesC.bearsD.flowers
【4】Why did the mother laugh when she saw the food the writer bought?
A.Because she wanted to laugh at the writer.
B.Because she thought the writer was too careful.
C.Because the writer bought dog food.
D.Because the food the writer bought was very good.
【5】From the passage, we can learn that _______.
A.the writer meant to buy dog foodB.the supermarket was very far from the hotel
C.the writer felt proud of going shopping aloneD.the writer only bought a bag of biscuits that evening
【答案】
【1】A
【2】A
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
本文是一篇记叙文。作者通过自己在美国的购物经历告诉我们认真的重要性以及我们要从小事中发现生活的美好。
【1】细节理解题。题干意为:是什么让作者回忆起了这段经历?根据第二段第一句“Just now, an old photo reminded me of an unforgettable experience.”可知是一张照片让作者回忆起了这段经历。故选A。
【2】细节理解题。题干意为:作者为什么去美国?根据第二段第二句“ When I was twelve y ears o old. my family flew to America to go on a trip.”可知,作者去美国是为了旅行。故选A
【3】细节理解题。题干意为:作者买的饼干形状是什么?根据第三段第三句“ After a while, I put a few things, including a bag of bone like biscuits...”可知,饼干的形状是骨头状。故选B。
【4】细节理解题。题干意为:当母亲看到作者买的食物时,她为什么笑了?根据第四段中Suddenly, she started laughing loudly… she explained to me that the bag of biscuits was dog food.”可知母亲笑是因为作者买了狗粮。故选C。
【5】推理判断题。题干意为:从这篇文章中,我们可以了解到什么?根据第四段第句“ When I came back to the hotel, I asked my mom if she took pride in me.”可知,作者为自己一个人去购物而感到自豪。故选C。