题目内容

【题目】What should we do if one of our classmates suddenly falls ill or gets hurt? Here are some steps you should follow. But always remember to look for medical care after first aid(急救)if the wound is serious.

Broken bones(骨头):Take away clothing from the wound. Use an ice pack. Don’t move the hurt body part while waiting for the doctor to arrive.

Animal bites(咬伤):Wash the bite area with soap and water. Pack the wound with a clean cloth if it is bleeding. If the bleeding has stopped, cover the area with a bandage and take the person to the hospital. Make sure you remember what kind of animal it is so the doctor can find the right way to treat him or her at once.

Fainting(昏厥):Have him or her lie with feet lifted a little. Don’t move the body if you think there might be wounds from the fall. Make sure he or she can breathe and let fresh air in. Clean the person’s face with a cool cloth.

Nosebleeds:Have the person sit up with his or her head tilted(倾斜)forward a little. Do not have the person tilt his or her head back because this may cause heavy breathing or coughing. Pinch() the lower part of the nose for at least 10 minutes.

1What should we do first when an animal bite happens?

A. Put an ice pack on the wound. B. Wash the bite area with soap and water.

C. Stop the bleeding with a clean cloth.

2When dealing with the problems of ________, we shouldn’t move the hurt.

A. broken bones and animal bites B. animal bites and nosebleeds C. broken bones and fainting

3Which of the following is not right when a boy’s nose bleeds?

A. Let his head not tilt back. B. Let his head tilt forward a little.

C. Pinch his nose for less than 10 minutes.

4Which part of a magazine may the passage come from?

A. Lifestyle. B. Health. C. Sports.

5What’s the main idea of the passage?

A. First aid for some accidental wounds. B. Steps of looking for medical care.

C. Advice on ways not to get hurt.

【答案】

1 B

2 C

3 C

4 B

5 A

【解析】

如果我们的同学突然生病或者受伤该怎么办?这篇短文给我们讲述了遇到一些紧急情况时的急救知识。

1细节理解题。根据短文第三段中Animal bites(咬伤):Wash the bite area with soap and water.可知,被动物咬伤的时候,我们应该用肥皂和水冲洗咬伤部位。由此可知应选B

2细节理解题。根据题目中shouldn’t move the hurt我们在文章中搜索,根据Broken bones(骨头):Take away clothing from the wound. Use an ice pack. Don’t move the hurt body part以及Fainting(昏厥):Have him or her lie with feet lifted a little. Don’t move the body可知,骨折和昏厥时,不能移动受伤部位或受伤的人。故应选C

3细节理解题。根据第五段中Pinch() the lower part of the nose for at least 10 minutes.可知,流鼻血的时候,捏住鼻子下方至少10分钟,而不是少于10分钟,故C选项是错误的。

4推理判断题。根据文意可知,短文介绍的是生活中出现紧急情况时,如生病或受伤我们应该怎么办。这一内容应在杂志的有关身体健康的部分,故应选B

5主旨大意题。根据短文开头What should we do if one of our classmates suddenly falls ill or gets hurt? Here are some steps you should follow.可知,这篇短文介绍的是当我们的同学突然生病或受伤时,我们该怎么办,文章中介绍了一些急救的常识。故应选A

这篇短文介绍的是当我们的同学突然生病或受伤时,我们该怎么办。短文主题明确,第一段提出话题,下面分四段分别介绍了骨折、动物咬伤、昏厥和流鼻血四种情况的急救知识。文章结构清楚,比较容易理解。做题时,应先浏览短文,了解大意和结构;然后根据题目所问定位到文章相关段落,搜索有用信息作答。例如第1小题,题目涉及animal bite,由此可定位到文章第三段,根据Animal bites(咬伤):Wash the bite area with soap and water.可知,被动物咬伤的时候,我们应该用肥皂和水冲洗咬伤部位。由此可知应选B。再如第4小题,根据文意可知,短文介绍的是生活中出现紧急情况时,如生病或受伤我们应该怎么办。这一内容应在杂志的有关身体健康的部分,故应选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Many people like to search the Internet. Exploring the Internet is one of the most important activities of the day. The Internet brings the outside world closer to people’s homes. Some people say the world is smaller than before because of the Internet.

What’s going on in other countries? How do people live in places far away? Is there a good sports game somewhere? What’s the life like in the deepest part of sea? If you want to answer all these questions, just come to the Internet. Of course, people can also learn through reading or listening to the radio. But with the Internet they can learn better and more easily. A lot of information can be collected at a great speed.

Can we go shopping without leaving home? Can we see a doctor without going to the hospital? Can we study without going to school? Can we draw money without going to bank? All these things seemed to be impossible, but now they have become quite possible.

The Internet helps us open our eyes. The Internet also helps open our minds. The Internet often gives us new ideas. In a word, it helps us in many ways. Great changes have taken place in our life since the appearance of the Internet.

根据短文内容,选择正确答案。

1Some people say the world is smaller than before because.

A. all people like to search the Internet

B. the Internet makes the search smaller in size

C. the Internet brings the outside world closer to them

D. exploring the Internet is one of the most importantactivities of the day

2The sentence “The Internet also helps us open our minds.”

Means

A. the Internet is new to us

B. something is wrong with our minds

C. our minds can be opened only by the Internet

D. we can learn more with the help of the Internet

3We can’t through the Internet.

A. know a good sports match somewhere

B. cook the meal

C. know a lot of information

D. see a doctor and study all kinds of subjects

4This passage has told us .

A. it’s helpful to explore the Internet

B. not to explore the Internet any more

C. to stop reading to explore the Internet

D. students should not explore the Internet at any time

5Which of the following sentences is not true?

A. The Internet can get the information faster than reading.

B. Without leaving home, we can get the money from the bank by the radio.

C. People can learn better and more through the Internet.

D. People often learn a lot of new ideas from the Internet.

【题目】On Sunday, April 22, people all over the world take time out to appreciate(珍惜)the earth that we all share. It’s Earth Day, a special day to learn about our planet(星球)and how to take care of it.

On Earth Day, some people listen to speeches about the environment. Others help clean up their offices or save water and electricity at home. Your parents may even decide to take a day off from driving their cars.

The idea for Earth Day came from a US Senator(参议员), who was worried about pollution and the health of plants and animals. And the idea quickly caught on(流行起来). In 1970, the first Earth Day was celebrated. More than 20 million people in cities all over the US took part in. Since then, Earth Day has been used to educate people about their role in taking care of our planet.

Now, Earth Day has become a global celebration. In 1990, 200 million people from 140 countries took part in clean-ups, tree planting and other environmental events on Earth Day.

1When is Earth Day? (No more than 2 words)

________________________________________________.

2Who came up with the idea for Each Day? (No more than 3 words)

___________________________________________________.

3How many people celebrated the first Earth Day in 1970? (No more than 4 words)

_____________________________________________.

4Is Earth Day popular around the world now? ( No more than 3 words)

____________________________________________.

5What has Earth Day been used to educate people about their role? ( No more than 6 words).

____________________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网