题目内容

【题目】 Since 2005, office workers in Japan have been allowed to wear T-shirts and shorts to work, instead of business suits and ties. Why? The answer is simple. The government is trying to reduce the use of air conditioners.

Although air conditioners make our lives easier in hot weather, they can be bad for the environment. The coolers use a great deal of electricity to function and add to the effects of global warming.

But it is a vicious (恶性的) cycle. As temperatures rise, there will be more need for air conditioning.

Pawel Wargocki, an expert at the Technical University of Denmark, told The New York Times: “The air conditioning causes a huge problem to global climate and energy use.” He added, “More and more air conditioners are used. It’s very dangerous.”

We can’t live with air conditioning. But the thing is, we can’t live without it either. Scientific studies have shown that if indoor temperatures are high in hot weather, people will suffer from certain health problems and have a lower productivity.

For example, when air conditioners were turned down in Japanese offices, the room temperature rose to 28 or higher. As a result, workers started getting headaches, and feeling sleepy.

They couldn’t give all their attention to work and their productivity dropped by 2 percent, which means they did 30 minutes less work each day, according to Shinichi Tanabe, a professor of architecture at Waseda University in Tokyo, Japan.

So the best way to balance our comfort with environmental awareness is to change our expectations. Most of the time, it’s not that the room is too hot, but that we are used to it being cooler.

“The temperature many Americans find most comfortable indoors in summer —21C— feels uncomfortable to most Europeans, who find it too cold.” said Michael Sivak, professor at a University of Michigan, US. He said it is because Europeans care more about the environment and are willing to accept a bit more heat in summer.

Also, we can try to change our daily behavior. Open the windows to let air in, for example. Turning on the air conditioner is not the only way to make us feel comfortable.

1What did the Japanese government do to reduce the use of air conditioners?

A. To allow the workers to wear T-shirts to work.

B. To stop the workers from using air conditioners.

C. To let people accept a bit more heat in summer.

D. To ask people to open windows to let air in.

2The writer probably agrees that ______.

A. most people will be sick without air conditioners

B. global warming is mainly caused by air conditioners

C. people have to be used to living without air conditioners

D. we should change our expectations to protect environment

3We can learn from the passage that ______.

A. Japanese office workers are less productive in summer

B. Americans care less about environment than Europeans

C. People in Denmark believe air conditioners are dangerous

D. Europeans accept a bit cooler than Americans in summer

4Which of the following would be the best title for the passage?

A. Protect Environment: Is it time to change business suits?

B. Protect Environment: Is it time to focus on temperature?

C. Protect Environment: Shall we change our expectations?

D. Protect Environment: Shall we stop using air conditioners?

【答案】

1A

2D

3B

4C

【解析】

本文主要讲述了要保护环境,我们应该改变我们的期望。

1细节理解题。根据Since 2005, office workers in Japan have been allowed to wear T-shirts and shorts to work, instead of business suits and ties. 可知,日本政府为了减少使用空调,允许工人穿体恤衫上班, 故选A

2细节理解题。根据 So the best way to balance our comfort with environmental awareness is to change our expectations.可知,作者认为要保护环境,我们应该改变我们的期望,故选D

3推理判断题。根据He said it is because Europeans care more about the environment and are willing to accept a bit more heat in summer.可知,欧洲人比美国人更在乎环境,故选B

4推理判断题。根据So the best way to balance our comfort with environmental awareness is to change our expectations.可知,本文主要讲述了要保护环境,我们应该改变我们的期望,故选C

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据 So the best way to balance our comfort with environmental awareness is to change our expectations.可知,作者认为要保护环境,我们应该改变我们的期望,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】In the 1930s a young traveler was climbing the French Alps(法国阿尔卑斯山).He arrived at big piece of land without living things.It was ugly.It was the kind of place you hurry away from.

Then,suddenly,the young traveler stopped on the way.In the middle of this large land there was an old man.On his back was a bag of seeds.In his land was an iron pipe(铁管).

The man used the iron pipe to make a hole in the ground.Then from the bag he took a seed and put it in the hole.He did this again and again.

Later the old man told the traveler,“I’ve planted over 100,00 seeds.Perhaps only a tenth of them will grow.”

The old man’s wife and son had died,and this was how he chose to spend his final years.

“I want to do something useful,”he said.

(1)二十年以后那个年轻的游客已不再年轻。He retutned to the place.What he saw amazed him.He could mot believe his eyes.The land was covered with a beautiful forest two miles wide and five miles long.Birds were singing,animals were playing,and wild flowers were here and there.

(2)____________________________________________.A beautiful forest stood there now,all because someone cared.

1Why did the ola man plant seeds?_____________________________________________

2How many seeds did the old man think could grow,all of them or only some?___________

3What amazed the young traveler when he returned to the place?______________________

4】将短文中画线句子(1)翻译成英语。___________________________________________

5】将短文中画线句子(2)翻译成汉语。___________________________________________

【题目】 A truck is running across the Steel Bridge. David Fisher and Anna, his 3-year-old dog, are sitting quietly in the truck. This evening’s work has been ___________. They collected two bags of garbage.

Since three years ago, Fisher has been doing the___________ thing. Every evening after work he drives back home to meet Anna and then to the Willamette River. The thing they want to get is __________ instead of fish.

“Collecting is always good,” Fisher always says with a big smile when he___________ garbage on a beach. At the same time, Anna plays nearby. Sometimes Anna brings Fisher some old cans or bottles, __________ its owner’s high praise.

“I can work with Anna on a beach for many hours at weekends. It’s very __________ !” Fisher says happily.

Fisher thinks small changes can make a big __________. Since he started picking up garbage, he has been more careful to put empty bottles into his pocket, collect the cans that others throw away __________ recycle everything he can.

Fisher has___________ not only himself but also others. Once, a family with two little girls were playing one the beach where Fisher was collecting garbage. After seeing what Fisher was doing, the two girl __________ to help him pick up garbage. Fisher has actually done a lot to protect the environment.

1A. startedB. shownC. leftD. finished

2A. sameB. commonC. boringD. terrible

3A. moneyB. fishC. garbageD. clothes

4A. gives upB. picks upC. puts upD. sets up

5A. winningB. rememberingC. refusingD. keeping

6A. tiredB. annoyingC. relaxingD. sad

7A. problemB. troubleC. inventionD. difference

8A. butB. andC. howeverD. so

9A. hurtB. trainedC. botheredD. changed

10A. stoppedB. forgotC. dreamedD. continued

【题目】 It was nearly seven o'clock, when a man walked into a bar, ordered a drink and turned to watch the television.

The seven o'clock news was on and it was showing a man standing on top of a tall building. He was looking down at the crowd of people below.

On the ground, a police officer with a megaphone(扩音器)was trying to tell him not to jump.

"Let's talk about your problem," the police officer was saying. "Perhaps we can help you."

The man turned to the bartender(酒吧侍者)and said, "I bet you a hundred dollars he doesn't jump.

The bartender looked at him. "You're offering me a hundred dollars if he jumps? Is that right?"

"Yes. I don't think he'll jump."

The bartender smiled. "OK. You've got a bet."

The man turned back to the TV and watched it carefully. The bartender, however, did not seem to be very interested. He continued washing glasses and serving the other customers.

Then, after about five minutesthe man on the building threw himself off the building and fell to the ground.

The man in the bar turned to the bartender.

"He jumped," he said. "You win."

He held out a hundred dollar bill to the bartender, but the bartender would not take it.

"I can't take your money," he said. "I knew I couldn't lose. That story was on the six o'clock news. I saw him jump."

"Well, yes, so did I," the man said, "but I didn't think he'd do such a stupid thing twice."

1Where did the man see the news the second time?

A. At the bartender's house.B. In a bar.

C. In a cinema.D. On top of a tall building.

2Why didn't the bartender watch the report carefully?

A. Because he had seen it earlier.

B. Because he didn't care what happened to the man.

C. Because his other customers were waiting.

D. Because he was not very interested.

3Which of the following is TRUE?

A. The bartender knew the man on the top of the building.

B. The bartender was a dishonest man.

C. The customer made a bet with his friend.

D. The customer didn't think the man would jump a second time.

4Which would be the best title for this passage?

A. Tips for betting.B. A safe bet.

C. A stupid thing.D. Jump or not jump.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网