题目内容

【题目】 Many young people want to be pop stars. Pop stars are rich. Many people think they are leading a happy and easy life. Is that true? The answer is no. In fact. they have very hard lives. They spend much of their time on travel. Sometimes the travel is interesting. but in most time it is boring to pop stars. The following chart is a day's life of a pop star.

Feb. 10, 2018

5:00

Woke up and had breakfast in the hotel. Packed bags. Took taxi to the airport.

7:30

Plane took off half an hour later than usual for the bad weather.

8:30

Plane landed. Waited for luggage(行李)for half an hour. Signed for fans at the airport.

9:45

Arrived at the hotel and had a short rest.

10:00

Started out to attend the meeting with fans and gave an interview to the local reporters.

11:00

Went to radio station to attend the live show.

12:00

Had lunch with local producer(制片人).

13:00

Went to theatre and prepared for the night’s show. The lighting of the theatre was good, but the band did poorly.

17:00

Back to the hotel. Tried to have a rest. Still worried about the band.

18:00

Had supper, but ate little.

18:30

went to the theatre again and got ready for the show.

19:30

Sang very well, and audience gave a warm welcome. The band improved a little.

22:00

Show was over. Very tired from it

23:00

Back to the hotel. Took a bath. Too excited to sleep. so watched TV.

0:00

Fell asleep. with TV on.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1The pop star went back to the hotel_______on Feb. 10, 2018.

A.onceB.twiceC.three timesD.four times

2According to the chart, the pop star was good at_______.

A.singingB.dancingC.making facesD.playing the piano

3The pop star felt_______after the performance.

A.tiredB.excitedC.sadD.both A and B

4The band did______in the rehearsal(彩排)in the night's show.

A.better in the show thanB.worse in the show than

C.in the show as badly asD.not tell us how the band did

5This passage mainly tells us that_______.

A.pop stars are not rich in fact

B.young people had better not be pop stars

C.there are many young people wanting to be pop stars

D.pop stars don’t have an easy life as they seem to have

【答案】

1B

2A

3D

4A

5D

【解析】

本文是一篇记叙文,介绍了一个明星一天的行程,告诉大家明星的生活并不总是如大家想象的那样美好。

1细节理解题。根据文章,可知他17点彩排后回宾馆休息,晚上23点演出后回宾馆,所以当天回了宾馆2次,故选B

2细节理解题。根据“Sang very well, and audience gave a warm welcome”,可知他擅长唱歌,故选A

3细节理解题。根据“Show was over. Very tired from it”和“Back to the hotel Took a bath. Too excited to sleep. so watched TV”,可知他既累又兴奋,故选D

4细节理解题。根据“The band improved a little”,可知乐队演出时比彩排时好,故选A

5文章主旨题。 通读全文,可知文章主要介绍了一个明星一天的行程,告诉大家明星的生活并不总是如大家想象的那样美好,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What age does doukou nianhua refer to?

In one of his poems,Tang Dynasty poet Du Mu compared girls around the age of 13 to blooming cardamom (豆蔻) flowers. Since then,people have used the phrase to refer to teenage girls of this age.

Rather than using numbers,ancient Chinese people described someone's age using titles (称谓). For example,Chuitiao,meaning "straight hair",referred to children from 3 to 8 years old. Chuitiao was a popular hairstyle for children of these ages.

Zongjiao,meaning "twisted (缠绕的) horn (角)",described children from 9 to 14 years old. Back then,children would comb their hair into two halves and twist each half into a knot. They looked like two horns on their heads.

Shufa,meaning a child ties his hair up,was used for boys who had reached the age of 15.

Ruoguan,or "junior cap" was used for young men in their twenties. These men would attend a hat-wearing ceremony when they turned 20,showing that they had become an adult.

"The year of independence" was the time when a man turned 30. He won't have a daydream any longer. He shouldn't speak more and work less.

At the age of 40,one has no doubts about the world.

When a man turned 50,he reached "the year of understanding the fate (命运)of heaven". It means he has become aware of his fate and will no longer make any useless efforts.

Finally,if you were lucky to live beyond 100 years,you would get the title "Qiyi".

1What age does doukou nianhua refer to?

A.3-8 years old.B.13 years old.C.9-12 years old.D.18 years old.

2Which of the following is TRUE according to the psssage?

A.Zongjiao means one will not become puzzled .

B.Shufa was used for girls who had reached the age of 15.

C.Men at the age of 20 would attend a hat-wearing ceremony.

D.If people lived to be 100 years old,they would get Chuitiao.

3When you turn 30,you are supposed to___________.

A.be responsible for your actionsB.build a garden in the air

C.ask your parents for everythingD.say more and do less

4Which can be the best title of the passage?

A.The Different Styles of Hair.B.The Different Ages of People.

C.The Meaning of doukou nianhua.D.Chinese Titles about Age in Ancient Times.

【题目】任务型阅读

People in Shanghai now have to follow a new rule about sorting(分类)garbage. The new rule started on July 1st. It asks people to sort household garbage properly.

Since the beginning of this century, people have been encouraged to sort household garbage voluntarily(自愿地). Although more and more people have realized the importance of sorting garbage, the result was not so good. We have never stopped improving our waste-sorting work, so the new rule comes out. According to the rule, anyone who fails to sort garbage properly may be fined up to 200 yuan, while companies may be fined up to 50,000 yuan.

But how should we sort garbage before taking it out? Let me show you here.It should be divided into the following four types:

Recyclable garbage: Things that can be reused, including paper, metal, glass, plastic and old clothes.

Wet garbage: Vegetables, fruit, leaves all belong to wet garbage. It is usually from the kitchen.

Dangerous garbage: This type of garbage includes medicine, batteries paint containers. Bulbs(灯泡)and so on. If you throw them away, they may pollute the soil and water.

Dry garbage: Any garbage that’s not wet, recyclable or harmful belongs to dry garbage.

Now, let’s start sorting garbage to save energy and protect the environment.

1What is the new rule in Shanghai about?

It’s about ________________________________________________________________________.

2What would happen if a company didn’t follow the rule?

The company would _______________________________________________________________.

3How should garbage be sorted?

It should be divided into four types: recyclable garbage, wet garbage,________________________.

4Which kind of garbage does an old magazine belong to ?

It belongs to ___________________________________________________________________.

5Why do we sort garbage before taking it out?

We sort garbage in order to _______________________________________________________.

【题目】 To encourage reading, a Chinese company placed over 10,000 books around the underground, in taxis and on planes in Beijing, Shanghai and Guangzhou. The activity got the support of many Chinese stars. The “book-dropping movement,” however, won little praise. Instead, the movement caused much criticism(批评).

Some books were left untouched. Around the underground, passengers thought the books were left there to save the seats. Some books were taken away by cleaners. People also complained that they couldn’t get to the books—the trains and buses were too crowded.

The movement led to a hot debate.

Most people thought it could do little to encourage reading. “I think the best result is that people take photos when they pick up the books and write a post in WeChat. After that, they will just bring the books back home and place them on their bookshelves,” wrote one Weibo user.

Some pointed out that, the Chinese stars who supported the movement didn’t seem to be reading much. Isn’t it embarrassing(尴尬) that the movement is supported by stars who don’t read a lot?

Murong Xuecun is a famous Chinese writer. He thought the book-sharing movement was not at all a bad thing. “In the past years, the Chinese economy(经济) has been developing rapidly. Everybody is busy with work. They don’t have time for reading,” said Murong. “However, just because Chinese people don’t read often, it doesn’t mean we should do nothing to encourage reading,” Murong added.

1What’s purpose of The “book-dropping movement”?

A.To test how much people like reading.B.To encourage people to read.

C.To encourage people to take public transport.

2What result of “book-dropping movement” isn’t mentioned in the passage?

A.Some books were thought to save the seats.

B.Some books were taken away by cleaners.

C.Some people thought it affected the traffic.

3The underlined word “debate” means in the passage.

A.风气B.争论C.兴趣

4The fourth paragraph mainly tells us .

A.“book-dropping battle” works littleB.Most people like taking selfies

C.people prefer reading in WeChat.

5What is Murong Xuecun’s idea about “book-dropping battle”?

A.Book-sharing campaign may improve the economy

B.Chinese people are too busy to read books.

C.We shouldn’t give up encouraging reading,

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网