题目内容
【题目】 Many young people want to be pop stars. Pop stars are rich. Many people think they are leading a happy and easy life. Is that true? The answer is no. In fact. they have very hard lives. They spend much of their time on travel. Sometimes the travel is interesting. but in most time it is boring to pop stars. The following chart is a day's life of a pop star.
Feb. 10, 2018 | |
5:00 | Woke up and had breakfast in the hotel. Packed bags. Took taxi to the airport. |
7:30 | Plane took off half an hour later than usual for the bad weather. |
8:30 | Plane landed. Waited for luggage(行李)for half an hour. Signed for fans at the airport. |
9:45 | Arrived at the hotel and had a short rest. |
10:00 | Started out to attend the meeting with fans and gave an interview to the local reporters. |
11:00 | Went to radio station to attend the live show. |
12:00 | Had lunch with local producer(制片人). |
13:00 | Went to theatre and prepared for the night’s show. The lighting of the theatre was good, but the band did poorly. |
17:00 | Back to the hotel. Tried to have a rest. Still worried about the band. |
18:00 | Had supper, but ate little. |
18:30 | went to the theatre again and got ready for the show. |
19:30 | Sang very well, and audience gave a warm welcome. The band improved a little. |
22:00 | Show was over. Very tired from it |
23:00 | Back to the hotel. Took a bath. Too excited to sleep. so watched TV. |
0:00 | Fell asleep. with TV on. |
根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。
【1】The pop star went back to the hotel_______on Feb. 10, 2018.
A.onceB.twiceC.three timesD.four times
【2】According to the chart, the pop star was good at_______.
A.singingB.dancingC.making facesD.playing the piano
【3】The pop star felt_______after the performance.
A.tiredB.excitedC.sadD.both A and B
【4】The band did______in the rehearsal(彩排)in the night's show.
A.better in the show thanB.worse in the show than
C.in the show as badly asD.not tell us how the band did
【5】This passage mainly tells us that_______.
A.pop stars are not rich in fact
B.young people had better not be pop stars
C.there are many young people wanting to be pop stars
D.pop stars don’t have an easy life as they seem to have
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】A
【5】D
【解析】
本文是一篇记叙文,介绍了一个明星一天的行程,告诉大家明星的生活并不总是如大家想象的那样美好。
【1】细节理解题。根据文章,可知他17点彩排后回宾馆休息,晚上23点演出后回宾馆,所以当天回了宾馆2次,故选B。
【2】细节理解题。根据“Sang very well, and audience gave a warm welcome”,可知他擅长唱歌,故选A。
【3】细节理解题。根据“Show was over. Very tired from it”和“Back to the hotel Took a bath. Too excited to sleep. so watched TV”,可知他既累又兴奋,故选D。
【4】细节理解题。根据“The band improved a little”,可知乐队演出时比彩排时好,故选A。
【5】文章主旨题。 通读全文,可知文章主要介绍了一个明星一天的行程,告诉大家明星的生活并不总是如大家想象的那样美好,故选D。