题目内容

【题目】阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
C
"Dreams (梦) may be more important than sleep. We all need to dream," some scientists say. Dreams take up about one quarter of our sleeping time. People have several dreams each night. Dreams are like short films. They are usually in color. Some dreams are like old films. They come to us over and over again. That may be because the dreamer is worrying about something. Dreaming may be a way of trying to find an answer.
Some people get new ideas about their work from dreams. They may have been thinking about their work all day. These thoughts can carry over into dreams.
Sometimes we wake up with a good feeling from a dream. But often we can't remember the dream. Dreams can disappear quickly from memory.
Too much dreaming can be harmful. The more we sleep, the longer we dream. The mind is hard at work when we dream. That is why we may have a long sleep and still wake up tired.
(1)It may be less important to sleep than to ______.
A.think
B.dream
C.work
D.study
(2)Dreams and films are usually ______.
A.very long
B.in color
C.about work
D.very sad
(3)Why do some people often dream about their work?
A.Because they are tired in the daytime.
B.Because they are not interested in their work.
C.Because they may be thinking about their work all day.
D.Because they have too much work to do.

【答案】
(1)B
(2)B
(3)C
【解析】这是一篇说明文。主要讲梦。梦可能比睡眠更重要,梦占据了我们睡眠时间的四分之一。梦就像简短的电影,它们通常是有色彩的。我们会做梦可能是因为我们在担心一些事。做太多的梦是有害的,因为我们在睡眠时,大脑思想仍然在工作。
(1)细节理解题。根据第一段“Dreams (梦) may be more important than sleep.“可知。梦可能比睡眠更重要。故选B。
(2)细节理解题。根据第一段“ Dreams are like short films. They are usually in color. “可知,梦就像简短的电影,它们通常是有色彩的。故选B。
(3)细节理解题。根据第二段“Some people get new ideas about their work from dreams. They may have been thinking about their work all day. “可知,一些人从梦里得到他们工作上的新点子,他们可能一天都在思考他们的工作。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
D
Do you notice music playing there when you go somewhere? Today most stores, stations restaurants and other places play music. You might even hear music in an office or on a farm.
Scientists believe that music changes the way people behave. They think that Western classical music makes people feel rich. When a restaurant plays classical music, people spend more money on food and drinks. When the restaurant plays modern music, people spend less money. Without music, people spend even less.
Scientists also believe that loud, fast music makes people eat faster. In fact, people eat their food faster when the music gets faster. Some restaurants play fast music during their busy hours. This gets people to eat faster and leave more quickly. Restaurants can make more money this way.
Some scientists think that music makes people think and learn better. They say that music helps students be more active. It is true that people learn better when they are relaxed. And listening to music can help people relax.
Next time you hear music somewhere, be careful. It might change the way you do things.
(1)According to the text, scientists believe that music can _______.
A.Create different feelings for us
B.Help us to develop good habits
C.Develop our interest in money
D.Influence natural environments
(2)Western classical music makes people feel _________.
A.slower
B.Something about manners
C.richer
D.Something with new styles
(3)Which type of music below can make people eat faster?
A.Light music.
B.Rock music.
C.Sweet music.
D.Soft music.
(4)The habit of listening to music can make a student ___________.
A.slow in action
B.care about manners
C.think and learn better
D.worry about studies
(5)Which of the following can be the best title of the passage?
A.Music in restaurants
B.Good and Bad music
C.Types of music
D.Music and Behavior

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
In Canada, you can find dogs, cats and horses in almost every family. These are their pets.
People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections (针剂) so that they won't carry diseases. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of store.
Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people's houses, they can be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder (喂食器) in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go. Nobody can kill animals in Canada. They have a law against killing wild animals. If you kill an animal,the law will punish you. If they hurt animals carelessly,they must be very sad about it.
People in Canada have many reasons to like animals. One of them may be their family ties (关系). When children grow up, they have to leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.
(1)In Canada, you can find in almost every family.
A.books
B.babies
C.pets
D.tigers
(2)Why do Canadians give their pets injections before they keep them in their houses?
A.Because the pets are ill.
B.Because they want the pets to be quiet.
C.Because the pets will kill people.
D.Because they want to stop the pets from carrying diseases.
(3)From the passage, we know that Canadians .
A.love animals
B.dislike animals
C.think pets are unfriendly
D.think animals are dirty
(4)Children leave their parents when they grow up because .
A.they don't love their parents any more
B.they can only find jobs far from their parents
C.their parents' houses are too small
D.they won't depend on their parents any more
(5)What's the best title of this passage?
A.How to keep diseases from pets
B.Pets in Canada
C.How to take good care of pets
D.Life of the old in Canada

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网