题目内容

【题目】A group of swans flew down to a beach where a crow(乌鸦) was jumping around. The crow watched them with disdain(鄙视).

“You have no flying skills at all!” he said to the swans. “All you can do is to move your wings. Can you turn over in the air? No, you can’t. Let’s have a flying competition. I’ll show you what real flying is!”

One of the swans, strong and young, took up the challenge. The crow flew up and began to show his skills. He showed flying tricks, and then came down and looked proudly at the swan.

Now it was the swan’s turn. He flew up, and began flying over the sea. The crow flew after him, making all kinds of comments (评价) about his flying. They flew on and on till they couldn’t see the land and there was nothing but water on all sides. The crow was making fewer and fewer comments. He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air, and had to try to keep himself from falling into the water.

The swan pretended (假装) not to notice, and said, “Why do you keep touching the water, brother? Is that another trick?”

“No,” said the crow. He knew he had lost the competition. “I’m in trouble because I am proud! If you don’t help me, I’ll lose my life…”

The swan took pity on him, and took him on his shoulders and flew back to the beach.

【1】What does the underlined word exhausted in Paragraph 4 mean?

A. Tired. B. Excited. C. Scared. D. Amazed.

2What can we infer (推断) from the passage?

A. Flying skills were useless.

B. The crow didn’t have a gift for flying.

C. The swan was better at long-distance flying than the crow.

D. The swan saved the crow because they were good friends.

3What does the story tell us?

A. No pains, no gains.

B. Practice makes perfect.

C. Being proud makes you fail.

D. The early bird catches the worm.

【答案】

1A

2C

3C

【解析】

试题分析:这篇短文中骄傲的乌鸦瞧不起天鹅向天鹅发起挑战结果在挑战中失败不得不向天鹅求救最后被天鹅救了命从而告诉我们骄傲使人落后的道理。

1A词语猜测题。联系下文that he found it hard to stay in the air, and had to struggle to keep himself from falling into the water.可知此处指的是劳累筋疲力尽的意思故选A

2C综合理解题。这篇短文中的乌鸦是在长途飞行中输给了天鹅可见天鹅比乌鸦更善于长途飞行故应该选C

3C综合理解题。这篇短文中骄傲的乌鸦由于骄傲挑战天鹅最后被它瞧不起的天鹅救了命从而告诉我们骄傲使人落后的道理故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】This is the VOA Special English Agriculture Report.

One of the sweetest gifts of nature is a red, ripe strawberry. There are three basic kinds of strawberries: June bearing, ever bearing and day neutrals.

June bearing are ready in the spring, so they are also called spring bearing. But gardeners will not get a crop during the first spring after planting. Ever bearing , when planted after the last winter freeze, will produce fruit during spring or early summer. A second or sometimes third crop will be ready in late summer. Day neutrals produce fruit throughout the summer months.

The University of Illinois Urban Extension says ever bearers and day neutrals are especially good for home gardens. Plant strawberries in the spring as soon as the soil is dry enough. Try to plant late in the day or on a cloudy day. The soil should cover just the roots and not the crown on top of the plant. Runners will appear in a few weeks.

Strawberries grown in containers(容器) need a soil depth of about twenty-five to thirty centimeters. Be sure the container has holes in the bottom.

Strawberries grow well in loamy soil(沃土) that lets water pass through easily. Carl Wilson at the Colorado State University Extension suggests mixing about three to five percent organic(有机的) material into the soil.

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。

【1】The strawberry is a kind of fruit with red color and sweet taste.

2June bearing is usually planted in winter of last year.

3Strawberries can grow both in gardens and in containers.

4The right time to plant strawberries is on a wet day.

5Strawberries only produce fruit once.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网