题目内容

【题目】根据短文选择正确答案。
A
Li Ming is a middle school student. He is a good boy. Uncle Wu lives next to him. Uncle Wu has no child and can't see anything. He works in the factory near Li Ming's school. He goes to work at 7:30 in the morning and comes home at 4:30 in the afternoon. Li Ming walks to school at 8:00 in the morning and comes home at the same time as Uncle Wu in the afternoon. On weekdays, Li Ming gets up early to take Uncle Wu to the factory. After school he takes him home. On Sundays Li Ming helps Uncle Wu clean the house and do some cooking. Uncle Wu thanks Li Ming very much. He says, “Li Ming is a good boy. He is like my son. ”
(1)Li Ming gets up early to.
A.go to school
B.run
C.help Uncle Wu
D.cook
(2)Li Ming doesn't take Uncle Wu to the factory on.
A.weekdays
B.Sundays
C.Monday
D.weekends
(3)Li Ming helps Uncle Wu .
A.do the housework
B.do homework
C.go to school
D.go to sleep
(4)School is over at .
A.3:30
B.4:30
C.5:00
D.7:00
(5)Which is right?
A.Li Ming likes Uncle Wu's son.
B.Li Ming is Uncle Wu's son.
C.Li Ming looks like Uncle Wu's son.
D.Li Ming is like Uncle Wu's son

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)B
(5)D
【解析】短文大意:李明是个中学生,他是个好孩子。吴叔叔住在李明加隔壁,吴叔叔没有儿女,眼睛又看不见,李明就像吴叔叔的儿子一样照顾着他。
(1)根据文章内容On weekdays, Li Ming gets up early to take Uncle Wu to the factory. 可知李明早起是为了帮助吴叔叔,故选C。
(2)根据On Sundays Li Ming helps Uncle Wu clean the house and do some cooking. 可知选B。
(3)根据文章内容On Sundays Li Ming helps Uncle Wu clean the house and do some cooking. Uncle Wu thanks Li Ming very much. 可知选A。
(4)根据He goes to work at 7:30 in the morning and comes home at 4:30 in the afternoon. Li Ming walks to school at 8:00 in the morning and comes home at the same time as Uncle Wu in the afternoon. 可知李明下午4:30放学,故选B。
(5)根据文章最后几句Uncle Wu thanks Li Ming very much. He says, “Li Ming is a good boy. He is like my son. ”可知选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

B

Jane Austen (1775-1817), an English novelist, started writing young and completed six novels in her lifeToday Austen’s books are more popular than everIn the last 10 years, five of her six novels have been made into Hollywood films, while her books continue to be best-sellers

Richard Jenkyns, a professor of English at Oxford University, says that her novels are about marriage, friendships and the family, which are still with us today“The stories are timeless,” Jenkyns said

Pride and Prejudice(偏见)(1813) is Austen’s most famous workIt is a love story about Elizabeth Bennet and MrDarcyAt first, these two dislike each otherElizabeth is pretty, smart and livelyShe is proud because Darcy doesn’t know about her familyMrDarcy is handsome, rich and has a better family backgroundSo, he is proud as wellAt the same time, Darcy holds a prejudice against the Bennet familyHe has no understanding of why the family, especially its mother and daughters should try so hard to find wealthy and powerful husbandsHe thinks they arevulgarAnyway, Elizabeth and Darcy finally fall in love and become a romantic couple(夫妻) but their families don’t want them to

In Pride and Prejudice, some of the main things that Jane Austen wants to teach people are as followsOpposites can attract(吸引) each otherLovers should not only make each other feel relaxed or comfortable, but also educate and improve each other

Austen os often called the greatest romantic writer, so it is surprising she remained unmarried‘Maybe she was too romantic, waiting for the perfect man,” Jenkyns says

1From Paragraph 1and Paragraph 2,we can know_________

A. Jane Austen passed away in her fifties

B. Austen’s works remain popular today

C. all of Austen’s works have been made into Hollywood films

D. Austen’s works are mostly about war and the family

2Which of the following sentences is True?

A. Elizabeth and Darcy fall in love at first sight

B. Elizabeth has a better family background than Darcy

C. Darcy has a first good impression of Elizabeth’s family

D. Elizabeth and Darcy become a romantic couple in the end

3What does the underlined word”vulgar” in Paragraph 3 mean ?

A. 粗俗的

B. 鲁莽的

C. 吝啬的

D. 伪善的

【题目】A group of swans flew down to a beach where a crow(乌鸦) was jumping around. The crow watched them with disdain(鄙视).

“You have no flying skills at all!” he said to the swans. “All you can do is to move your wings. Can you turn over in the air? No, you can’t. Let’s have a flying competition. I’ll show you what real flying is!”

One of the swans, strong and young, took up the challenge. The crow flew up and began to show his skills. He showed flying tricks, and then came down and looked proudly at the swan.

Now it was the swan’s turn. He flew up, and began flying over the sea. The crow flew after him, making all kinds of comments (评价) about his flying. They flew on and on till they couldn’t see the land and there was nothing but water on all sides. The crow was making fewer and fewer comments. He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air, and had to try to keep himself from falling into the water.

The swan pretended (假装) not to notice, and said, “Why do you keep touching the water, brother? Is that another trick?”

“No,” said the crow. He knew he had lost the competition. “I’m in trouble because I am proud! If you don’t help me, I’ll lose my life…”

The swan took pity on him, and took him on his shoulders and flew back to the beach.

【1】What does the underlined word exhausted in Paragraph 4 mean?

A. Tired. B. Excited. C. Scared. D. Amazed.

2What can we infer (推断) from the passage?

A. Flying skills were useless.

B. The crow didn’t have a gift for flying.

C. The swan was better at long-distance flying than the crow.

D. The swan saved the crow because they were good friends.

3What does the story tell us?

A. No pains, no gains.

B. Practice makes perfect.

C. Being proud makes you fail.

D. The early bird catches the worm.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网