题目内容

【题目】

After that, we went on down the river. It was very dark that night and it wasn’t easy to see where we were going. Suddenly, a big steamboat came at us very fast, and the next minute it was right over us. Jim and I jumped off the raft (木筏) into the water. The boat hit the raft and went on up the river.

When I came up out of the water, I couldn’t see Jim anywhere. I called out his name again and again, but there was no answer. “He’s dead!” I thought. Slowly, I swam to the side of the river and got out. I saw that I was near a big old wooden house. Suddenly a lot of very angry dogs jumped out at me. They made a terrible noise and someone called from the house, “Who’s there?”

“George Jackson,” I answered quickly. “I’ve fallen off a river boat.”

Well, the people who lived in that house were very kind, and they took me in and gave me some new clothes and a good meal. I told them that my family were all dead, so they said I could stay with them as long as I wanted. It was a beautiful house and the food was good there, so I stayed.

A few days later one of the slaves in the house came to me and said, “Come with me!” Together, we went down to some trees by the river. “In there!” he said and went away.

On the ground, I found a man, asleep. It was Jim! I was really pleased to see him. When the steamboat hit the raft, Jim told me, the raft didn’t break up. Jim swam after it and caught it. Then he began to look for me.

We decided to leave at once. It’s all right living in a house for a little while, but you feel more free and easy and comfortable on a raft.

1What happened LAST in the story?

A. George saw a big house. B. George got some new clothes.

C. George found Jim on the ground. D. George jumped off the raft into the water.

2Why did George Jackson answer “quickly” when someone called from the house?

A. George felt afraid and nervous. B. George felt happy and lucky.

C. George really wanted to stay there. D. George didn’t want to lie to him.

3Which of these old sayings best fits this story?

A. It never rains but it pours. B. Every dog has its day.

C. Burn the candle at both ends. D. Many hands make light work.

【答案】

1C

2A

3B

【解析】试题分析:这篇短文主要讲述了作者George和吉姆在河里的伐木舟里遭到了汽船撞击,但是他们两个都没有生命危险,最后很幸运的获救了。

1C细节理解题。根据文中On the ground, I found a man, asleep. It was Jim! I was really pleased to see him可知,在故事的最后George在地上发现了吉姆,.可知该选C

2A细节理解题。根据上文They made a terrible noise and someone called from the house, “Who’s there?”可知,.George感到害怕和紧张,故选A

3B细节理解题。这个故事主要讲述了他们在这个故事中化险为夷。说明是每一个人都有自己的幸运日。所以说Every dog has its day.这个谚语最适合这个故事。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Real Tennis

An amazing chance

This summer at Grange Rood

Your chance to enjoy Real Tennis, the king of racket tennic starts on 6th July with the World Champion(冠军)

6:30pm8:00pm, 6July

A wonderful introductory (入门的) evening with Rob Fahey, the world champion from Australia and widely regarded as the greatest player ever. With an amazing exhibition match: The World Champion vs The British Amateur (业余的) Champion, David Woodman,

Plus

Your turn to play

Professional (专业的) coaching during a two-hour group lesson to give you the basics any time you like this summer, with rackets and balls provided. Its indoors, so there is no chance of being rained off !

A lasting gift

A copy of the fascinating book Real Tennis in Cambridge to help you understand the place of the game in our great city.

Unexpected value

The introductory evening, the book, and the group lesson are just 50 pounds for each person. For further information or to book your place, please call Manuel Simpson ay 01223357141 or e-mail Jeff Green at mani@curtc. net

【1】 is a famous real tennis player from UK.

A. Rob Pahey B. David Woodman

C. Manuel Simpson D. Jeff Green

【2】It can be seen from the passage that ·

A. the introductory even ing is at Orange Road

B. the group lesson lasts one and a half hours

C. the book Real Tennis Cambridge costs 50 pounds

D, people can call ]eff Green for more information

【3】The passage is written mainly to ·

A. talk about the importance of real tennis

B. teach people how to play real tennis well

C, welcome the world real tennis champion

D. advise people xo come and enjoy real tennis

【题目】

9: 08 p.m., Saturday

Four famous singers: Gu Juji, Han Lei, Tian Zhen and Sa Dingding teach children at the ages of 6-13 to sing some famous classical songs. With the help of these famous singers, children can improve their singing skills.

9: 10 p.m., Friday

Some famous actors or singers take part in the game. The program has different topics and divides stars into several groups. They run on streets or in buildings of big cities. They need to find someone or do something to win the game. People can’t help laughing when they watch it.

9: 20 p.m., Tuesday

In the program, one person answers questions and the other one tries to get as many prizes as possible in a short time. It’s so nervous that many people think “ It’s a game that tests both the mind and the body”. The group which wins finally can achieve their dreams.

8: 20 p.m., Saturday

Five dads need to look after their children for 48 hours when children’s moms leave home. You can see the actor, Jia Nailiang and his daughter Tianxin, and the former sports player, Li Xiaopeng and his daughter Aoli in the program.

1If you are nine years old and you like singing, you can watch________ to know more about singing.

A. Running Man B. Master Class

C. Raid the Cage D. Dad Came Back Season II

2Who will appear in Dad Came Back Season II ?

A. Tian Zhen B. Han Lei C. Gu Juji D. Tianxin

3Which of the following is true according to the chart?

A. Li Xiaopeng was a sports player.

B. People can watch Raid the Cage on weekends.

C. The Children in Master Class are at the age of 5-10.

D. Only famous actors can be the members of Running Man

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网