题目内容
【题目】
Welcome to the Shanghai Zoo(动物园) | |
Karl Color: Yellow From: America Age: Two Number: 168 |
Huanhuan Color: Black and white From: China Age: Five Number: 898 |
Zhuangzhuang Color: Black From: England Age: Five Number: 623 |
Harry Color: Yellow From: Japan Age: Four Number: 568 |
【1】Where are they?
A.In Shanghai.B.In Beijing.C.In Hangzhou.D.In Fuzhou.
【2】What is Karl’s number?
A.898.B.168.C.623.D.568.
【3】How old are Huanhuan and Zhuangzhuang?
A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.
【4】What color do Harry and Karl have?
A.Black.B.Yellow.C.White.D.Pink.
【5】Where is Huanhuan from?
A.England.B.Japan.C.China.D.America.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】
本文讲述了上海动物园的动物,包括老虎Karl,大熊猫Huanhuan,猴子Zhuangzhuang,豹子Harry。还有这些动物的颜色、来源地、年龄、号码等。
【1】细节理解题。根据“Welcome to the Shanghai Zoo”可知是上海的动物园,故选A。
【2】细节理解题。根据第一幅图“Number: 168”可知号码是168,故选B。
【3】细节理解题。根据第二幅图“Huanhuan Age: Five”及第三幅图“Zhuangzhuang Age: Five”可知都是五岁,故选D。
【4】细节理解题。根据第一幅图“Karl Color: Yellow”及第四幅图“Harry Color: Yellow”可知是黄颜色,故选B。
【5】细节理解题。根据第二幅图“Huanhuan From: China”可知是来自中国,故选C。
文章属于图表类阅读,这类阅读一般多出细节理解题。图表本身简单明了,只需带着题目要求去图表中找对应信息即可,是考试中的送分题。第2小题关键词“Karl’s number”,定位到表格1,答案一目了然。
【题目】
| Hello! My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher. I’m in Beijing International School. My telephone number is 8523-3237. Zhang Hao, Alice and Yingzi are my students. |
| I’m Zhang Hao. My English name is Peter. I’m eleven years old. I’m from Beijing. My telephone number is 8876-5342. |
| Alice Brown is my name. I’m twelve. I’m from Canada. My mom is a teacher. My telephone number is 7342-6979. |
| I’m Yingzi. I’m fourteen years old. I’m from Japan. 5673-6981 is my telephone number. |
根据表格内容,选择正确答案。
【1】Where is John Brown from?
A.
B.
C.
D.![]()
【2】Peter is a .A.girlB.teacherC.momD.student
【3】Alice is a girl. Her telephone number is .
A.5673-6981B.8876-5342C.7342-6979D.8523-3237
【4】How old is Yingzi?A.11.B.12.C.13.D.14.
【5】下面哪一项叙述是不正确的?
A.John Brown is an English teacher.B.Zhang Hao is from China.
C.Alice is a teacher.D.Yingzi is a girl student.
【题目】A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)
April Hot Sale Nobel Book Store!
To celebrate our 30th birthday,we are having a big sale!
children’s books | Textbook | Picture book | Story book |
25%off | 30%off | 20%off | |
20%discount(折扣)on all adults’ books! | |||
Amazing events in our birthday month:
Time & Place | Event | Speaker |
25 April, 4 pm Fanta Centre, 3F | Introduction: The School Diaries | Claire Tay, writer of the book |
26 April, 1 pm Retro Mall, 2F | Discussion: How to improve through reading | Michael Hawes, English professor |
28 April, 7 pm Winkle Mall, 1F | Lecture: The most popular books of the year | David Koh, director of the book store |
29 April, 8 pm Fanta Centre, 3F | Question & Answer: Face to face with a renowned writer | Kate White, winner of many international awards |
Spend over $50 and get a chance to win a $10 gift card.
Spend over $100 and get a chance to win prizes, from Nobel membership, e-dictionaries to concert tickets!
![]()
【1】April is the birthday month of ________.
A. Nobel Book Store B. Fanta Centre C. Retro Mall D. Winkle Mall
【2】You can get the biggest discount on ________.
A. adults’ story books B. all magazines C. children’s picture books D. all textbooks
【3】________ will help you know more about the most popular books this year.
A. Claire Tay B. Michael Hawes C. David Koh D. Kate White
【4】The underlined word “renowned” means ________.
A. new B. young C. humourous D. famous
【5】If you spend $65, you will get a chance to win ________.
A. an e-dictionary B. a $10 gift card C. Nobel membership D. a concert ticket
【6】The main purpose of the advertisement is to ________.
A. find excellent writers B. attract more book buyers
C. celebrate Children’s Day D. introduce new reading courses