题目内容
【题目】Spiders are not insects as many people believe. They belong to a class of animals called arachnids(蛛形纲动物). Spiders have eight eyes, four pairs of legs, and can grow a new leg if they lose one. A spider’s body is divided into two sections: the abdomen(腹部) and the thorax(胸部).The legs, eyes, and mouthparts are in the thorax section.
Most spiders have poison glands(毒腺)and sharp teeth. They use their sharp teeth to force poison into the insects they catch for food. This poison can make an insect lose the ability to move, and the helpless insect is thendevouredby the spider.
Spiders usually have silk glands under their abdomen. They produce a liquid(液体)that is thicker than water from their glands. When the liquid comes into the air, it dries into silk. Many spiders use this silk to form webs to catch insects and to make cocoons(茧)that protect their eggs. This amazing silk is also used to create lines that spiders hang onto as they travel to new areas.
Spiders live in almost everywhere on earth. The only places where there are no spiders are the coldest places, the highest mountains and the seas.
【1】What will happen if a spider loses one leg?
A. It will die.
B. It will lose its way.
C. It will grow a new one.
D. It will have seven legs forever.
【2】What is the meaning of the underlined word “devoured”?
A. Eaten. B. Caught. C. Killed. D. Saved.
【3】According to the passage, which of the following is WRONG?
A. Spiders are not insects.
B. All spiders have poison glands.
C. Spiders make cocoons to keep their eggs safe.
D. There are no spiders in the coldest places.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【解析】试题分析:本文介绍了蜘蛛:它不是昆虫,它是蛛形纲动物;大多数蜘蛛有毒腺和牙齿;蜘蛛通常在腹部有丝腺;蜘蛛生长在世界各地等等。
【1】C 细节理解题。题意:如果蜘蛛失去了一条腿,会怎样?A. It will die.它会死去;B. It will lose its way.它将不会走路了;C. It will grow a new one.它会长出一条新的;D. It will have seven legs forever.它将永远有七条腿。由第一段的“ Spiders have eight eyes, four pairs of legs, and can grow a new leg if they lose one.”(蜘蛛有八只眼睛,四对腿,如果它们失去一条腿,会再长出一条)可知,本题选C。
【2】A 词义猜测题。题意:有下划线的“devoured”是什么意思?A. Eaten.吃;B. Caught.捉;C. Killed杀;D. Saved.救。句意:This poison can make an insect lose the ability to move, and the helpless insect is then devoured by the spider.这种毒物可以使昆虫失去移动能力,而这无助的昆虫就被蜘蛛devoured了。可以推测出这是蜘蛛捕食的方式,昆虫被蜘蛛吃了。故选A。
【3】B 推理判断题。题意:根据短文,下面哪一个是错的?A. Spiders are not insects. 蜘蛛不是昆虫;B. All spiders have poison glands.所有的蜘蛛有毒腺;C. Spiders make cocoons to keep their eggs safe.蜘蛛做茧以保护蛋的安全;D. There are no spiders in the coldest places.寒冷的地方没有蜘蛛。由第二段第一句“Most spiders have poison glands(毒腺)and sharp teeth.”可知,是大多数而不是全部蜘蛛有毒腺。故B错。