题目内容
【题目】阅读理解B
Last Friday night l went to a great party.It was a birthday party for my teacher Mrs Brown.Students in my class all went to celebrate Mrs Brown's 40th birthday.We began to arrange(筹备)the party two weeks ago,but Mrs Brown knew nothing about it.
We all met at a restaurant at 6:45 pm.There were 30 people.Mrs Brown's son took her to the restaurant and they arrived at seven o'clock.Just before seven,we all stayed in one room of the restaurant and made the room dark.
When they got to the restaurant.Mrs Brown's son asked her to go into the room first.Then we all shouted."Surprise!”
Mrs Brown was really surprised.She jumped when she heard us.Then we sang Happy Birthday To You and she knew what was happening,We all had a great dinner and then a delicious birthday cake.
For her birth-day,Mrs.Brown got a beautiful quilt(被子).We printed our photos on it.So it was a very special quilt.
Mrs Brown enjoyed her evening,and we enjoyed it too.
根据材料内容选择最佳答案。
(1)How old is Mrs Brown?
A.30.
B.35.
C.40.
D.45.
(2)When did Mrs Brown get to the restaurant?
A.At 6:45 pm.
B.At 7:00 pm.
C.At 7:l5 pm.
D.At 7:30 pm.
(3)Why did Mrs Brown jump when she went into the restaurant room?
A.Because she got a surprise.
B.Because she met her friends.
C.Because she wanted to keep warm.
D.Because she liked doing exercise anywhere.
(4)Why was Mrs Brown's birthday gift special?
A.It was very big.
B.Her son made it.
C.There was Mrs Brown's name on it.
D.There were Mrs Brown's students' photos on it.
(5)What's the best title of the passage?
A.A great birthday party
B.A happy weekend
C.A new restaurant
D.A nice teacher
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)D
(5)A
【解析】本文是一篇记叙文,主要讲述了上星期五晚上,我们为老师布朗夫人举办了生日聚会。我们班的学生都去庆祝布朗夫人四十岁生日,给了她一个惊喜。
(1)C。细节理解题。根据Students in my class all went to celebrate Mrs Brown's 40th birthday.可知,布朗女士40岁了。故选C。
(2)B。细节理解题。根据Mrs Brown's son took her to the restaurant and they arrived at seven o'clock.可知,布朗女士的儿子带着她七点钟到达餐厅。故选B。
(3)A。细节理解题。根据Mrs Brown was really surprised.She jumped when she heard us.可知,布朗夫人真的很惊讶。她听到我们的声音时跳了起来。故选A。
(4)D。细节理解题。根据 For her birth-day,Mrs.Brown got a beautiful quilt(被子).We printed our photos on it.So it was a very special quilt.可知,这个礼物之所以特别是因为布朗女士学生的照片在上面。故选D。
(5)A。主旨大意题。阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了布朗女士的学生们为她举办了一个美好的生日聚会。故选A。