题目内容

【题目】 Perhaps you have heard a lot about the Internet, but what is it?The internet is many different networks around the world. A network is a group of computers put together.

Maybe that doesn’t sound interesting. But when we’ve joined the internet, there are lots and lots of things wecan do. We can have a lot of interest on the World Wide Web (WWW). We can use the Internet instead of a libraryto find all kinds of information for our homework. We can find information about our favorite sports or film starsand do shopping on the Internet. We can also send messages to other people by e-mail. It is much cheaper and quicker than calling our friends or sending a letter.

Thanks to the Internet, the world is becoming smaller and smaller. People can now work at

home with a computer in front, getting and sending the information they need. They can buy or sell whatever they want by the Internet. But do you know 98% of the information is in English? So what will English be like tomorrow?

1The passage is mainly about _________________.

A.the InternetB.informationC.computersD.e-mail

2The quickest and cheapest way for people to send massages to their friends is _________.

A.by postB.by e-mailC.by telephoneD.by TV

3The Internet can not be used to ________________.

A.find information for our home work

B.get some information about our favorite sports stars

C.do some shopping

D.do our housework

4Which of the following is NOT true?

A.The Internet is a big computer.

B.The Internet is lots of computer network

C.The Internet is very helpful.

D.People can work at home with the help of the Internet.

5What does the writer try to tell us with the last two sentences?

A.The Internet is more and more popular.

B.All the information is in English.

C.English is important in using the Internet.

D.Every computer must join the Internet.

【答案】

1A

2B

3D

4A

5C

【解析】

试题这篇短文重点介绍了互联网的作用以及由此引起的我们生活的变化。

1细节理解题。根据第一段及下文描述,可知这篇短文主要讲的就是互联网。故选A

2细节理解题。根据第二段“We can also send messages to other people by e-mail. It is much cheaper and quicker than calling our friends or sending a letter.”描述,可知选B

3细节理解题。根据短文描述,可知我们可以在网上为作业搜索信息,获得关于喜欢的体育明星的信息和网上购物。但是没有提到能作业,故选D

4细节理解题。根据第一段The internet is many different networks around the world. A network is a group of computers put together.描述可知因特网是世界上许多不同的网络,并非一台电脑,可知选A

5主旨大意题。根据最后一段But do you know 98% of the information is in English? 描述,可知在应用网络方面,英语很重要。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 If you are a young music fan, you must have known about TFBOYs, one of China’s most popular music groups. On April 18, 2018, Chinese singer and actor Wang Junkai had a new role. He has become a UN environmental National Goodwill Ambassador(联合国环境署亲兽大使).

You might wonder why Wang, or Karry Wang, has got such a special job. In fact, Karry has been best- known for his leading roles in movies and some of his hot songs. What's more, he has spoken out on environmental problems, making his a leader on the topic among Chinese young people.

As a goodwill ambassador, Wang will connect with Chinese young people on some of the most serious environmental problems, including pollution and the protection of wild animals.

“It's our duty to protect the environment and improve our future." Wang said, “And I'm looking forward to leaning from and working with the UN family on key environmental problems.”

“Young people are no longer onlookers when taking about environmental protection. Each of us should pay a part in saving the environment. I will do everything I can to take care of our earth and invite everyone to join me." he added.

So far, the 18-year old performer has got more than 40 million fans on the Internet. Both in China and in some other Asian countries, Wang has been one of the key voices in the online conversation on the environment.

1Why can Karry Wang become a goodwill ambassador?

A.Because he is a popular singer in China.

B.Because he is a fantastic actor in china

C.Because he is good at communicating with young people.

D.Because he is a famous performer who cares about the environment.

2What might the underline word "onlookers" mean in Chinese?

A.参与者B.旁双者C.志愿者D.劳动者

3What will Karry Wang do in his new role?

A.Try to sing more hot songs.B.Try to make more movies.

C.Connect with Chinese young people.D.Give more speeches on environmental problems.

4What's the best title for the article

A.Karry Wang's New Role.B.A Famous Chinese Singer and Actor.

C.Some Serious Environmental Problems.D.Karry Wang and His Fans.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网