题目内容
【题目】书面表达
一年一度的春节即将来临,下表是你的好朋友Fame去年春节的相关信息,那今年春节你将会怎样度过?有什么新年决定或打算呢?
Where | Who | What | How | |
Fame | Sanya | family | swim in the sea sing with family | exciting |
短文分两段完成。
第一段,关于Fame 去年的春节。(提示词:春节 Spring Festival)
第二段,今年你自己的春节的打算和决定及原因。
要求:1.请根据提示写一篇80词左右的短文, 可适当发挥。
2.短文开头已给出,不计入总词数。
3.文中不得出现真实的人名,校名。
Last year, my good friend Fame spent his Spring Festival in Sanya.
——————————————————————————————————————
【答案】Last year, my good friend Fame spent his Spring Festival in Sanya. He went there with his family. The weather was warm and they swam in the sea. That was relaxing. They also sang with his family. They played very happily. Fame wants me to go to Sanya for Spring Festival this year. But in my opinion, I like to spend this traditional holiday at home with my family.
I am going to get together and eat a big dumpling meal. I am going to talk about my life and study with my family. I think they will give me a lot of good ideas to make me become a better person. Also, I will make some resolutions to improve my grades. Because going to a good university is my dream. I must work hard if I want to do that. I hope we can all have a happy and meaningful Spring Festival!
【解析】
1.题干解读:该题目属于材料作文。根据所给的提示,第一段描述Fame去年的春节,第二段描述自己春节的打算及原因。
【题目】用方框所给出的选项完成对话。
A: Mona, what are your predictions about future?
B: Well, I suppose we needn't work outside. Even there's no work for us to do.
A: No work?
B: Robots will do all the work instead of us. Don't you think so?
A: Won’t there be any teachers?
B: No te achers. We will study on computer at home.
A: No work, no teachers. What will we do?
B: We can relax and play sports to keep healthy.
A:
B: Adults will take long vacations to enjoy their lives.
A: Vacations?
B: Somewhere quiet and beautiful, or to the sea, or to the moon!
A:
B: There will be too many people on the earth. We even have no place to live in.
A: I think that’s interesting, but unbelievable.
A. Why don't we take vacations on the earth? |