题目内容
【题目】 Hemingway was one of the most famous writers. He was born in America in 1899. His father was a doctor and loved sports very much, and his mother taught music. Among the six children in the family, 【1】.
Hemingway had written many books in his life. The Old Man and the Sea is one of the most famous and also my favorite. 【2】. The main character in the book is a fisherman. 【3】. People think he is a man with bad luck, because he doesn't get a fish in eighty-four days. Every evening, he comes home with his empty (空的) boat. 【4】. Although he meets a lot of trouble the old man never gives up. 【5】.
从方框中选出合适的句子填入文中空缺处,使短文内容通顺完整。
A. He is an old man and fishes alone
B. Hemingway was the second oldest
C. It came out in 1952
D. Then on the eighty-fifth day the man takes a big fish
E. But the old man believes himself
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】E
【5】D
【解析】
这篇短文主要讲述了海明威及著作《老人与海》的故事。
【1】根据上文“Among the six children in the family,” 在家里的六个孩子中,可知下文是“Hemingway was the second oldest”海明威是老二。故选B。
【2】根据上文“The Old Man and the Sea is one of the most famous and also my favorite.” 《老人与海》是最著名的作品之一,也是我的最爱。可知下文是“It came out in 1952”它在1952年出版的。故选C。
【3】根据上文“The main character in the book is a fisherman. ” 书中的主角是一个渔夫。可知下文是“He is an old man and fishes alone” 他是个老人,一个人钓鱼。故选A。
【4】根据上文“Every evening, he comes home with his empty (空的) boat.”可知下文“But the old man believes himself” 但老人相信自己。故选E。
【5】根据上文“Although he meets a lot of trouble the old man never gives up.” 尽管他遇到了很多麻烦,这位老人从不放弃。可知下文是“Then on the eighty-fifth day the man takes a big fish到了第八十五天,那人捉住了一条大鱼”。故选D。
【题目】
【1】Karen is a middle school student.Her home is very far from the school.She has lunch at the school’s dining hall. 【2】.Jimmy is a good student.He does well in all subjects.Today he is on duty(值日)to clean the blackboard. 【3】The Browns are going to Zhuhai Chimelong Ocean Park this weekend.They will go there in their car.Now they are on the road. 【4】Ben’s son likes animals very much.So he will take his son to Chimelong Safari Park(长隆野生动物世界) this Friday. 【5】Robert has a fever(发烧) and coughs a lot.His mother has to take him to the hospital. | A.Don’t walk near the animals.Don’t touch them or take photos with them.You can’t give food to the animals because you don’t know what food they can eat. B.In the hospital you have to be quiet and never talk loudly.You mustn’t smoke.Don’t ask people why they’re in the hospital. C.We must stop our car when the lights are red.Look at the sign.When we cross the road, make sure there are no cars coming. D.I have many rules at home.In the morning, I must make my bed.On the school days, I must go home on time.I can’t play basketball after school. E.We must follow the rules in the dormitory(宿舍).We can’t talk or make noise when others are sleeping.We must go to bed and get up on time. F.We have to wait in line to buy the food in the dining hall.We can’t waste food.We must have dinner at the same place. G.First, clean the blackboard after each class.Second, keep your school things tidy and put your books in good order.Third, clean the floor every day. |
【题目】根据短文(C)内容完成表格,每空一词。
(C)
If you think you are too shy and want to be a little braver, just try the following things: Be open to others. Tell people you are shy. There is no need to hide it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable in talks.
Try to smile more. When you smile, people think you are friendly and easy to talk with. Remember that other people have feelings, too; and most people will stay away from an angry-looking face.
Learn to be a good talker. If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn't it make you want to keep talking to that person?
Get your attention(注意) elsewhere(在别处). Think more about ways to enjoy parties or games. Don't waste time worrying about your look or whether(是否) people like you or not. You will become relaxed(放松的) and find it's not so hard to talk with others.
Take one small step at a time. Each time when you say “Hi!” or smile at someone, say to yourself “You can make it.” Keep trying and one day you'll never feel shy when you talk to others.
Title: Advice on……to be a little braver
Advice | Reasons |
Don't the fact. | If you tell people you are shy, they will understand you better. |
more | People don't like the one with an angry-looking face. |
Start a conversation with . words. | People will feel great and want to talk to you. |
Pay more attention to ways to enjoy parties or games. | You will feel . |
Encourage(鼓励) yourself to say “Hi!” or smile at someone. | Keep doing this and you’ll be braver to talk to others in the future. |
【题目】书面表达
一年一度的春节即将来临,下表是你的好朋友Fame去年春节的相关信息,那今年春节你将会怎样度过?有什么新年决定或打算呢?
Where | Who | What | How | |
Fame | Sanya | family | swim in the sea sing with family | exciting |
短文分两段完成。
第一段,关于Fame 去年的春节。(提示词:春节 Spring Festival)
第二段,今年你自己的春节的打算和决定及原因。
要求:1.请根据提示写一篇80词左右的短文, 可适当发挥。
2.短文开头已给出,不计入总词数。
3.文中不得出现真实的人名,校名。
Last year, my good friend Fame spent his Spring Festival in Sanya.
——————————————————————————————————————