题目内容

【题目】根据下列句子及所给的首字母,在答题卷上按题号写出各单词的正确、完全形式 (每空 限填一词)

1— Shall we play basketball?

— I’d love to, but I’m not a__________, I’ve lots of things to do now.

2W__________ her glasses, Grandma has great trouble reading newspapers.

3When some people have problems, they will keep the problems to t__________.

4A true friend r__________ for your hand and touches your heart.

5John is t__________ in math, so he solves math problems easily.

6In most countries, people usually eat traditional food on special h__________.

7During the summer, it’s too hot in the classroom. We can’t s__________ it.

8You can’t take her promises s__________ because she never keeps her word.

9Now we can get i__________ from a lot of ways, such as newspapers, TVs and the Internet.

10For friends, I don’t think it’s n__________ to be the same. My best friend is quite different from me.

【答案】

1available

2Without

3themselves

4reaches

5talented

6holidays

7stand

8seriously

9information

10necessary

【解析】

1句意:——我们打篮球好吗? ——我很想去,但是我没空,我现在有很多事情要做。

空格处所给首字母为a。根据I’ve lots of things to do now提示,本句意为“但是我没空”,空格处应填入意为“有空的”形容词。available作形容词时,意为“有空的”,符合句意,故答案为available

2句意:没有眼镜,奶奶很难读报。

空格处所给首字母为W。根据Grandma has great trouble reading newspapers提示,可推断因为没有戴眼镜,奶奶读报很困难。故空格处应填入意为“没有”的介词。without作介词时,意为“没有”,且位于句首首字母大写,故答案为Without

3句意:当一些人有问题时,他们会把问题留给自己。

空格处所给首字母为t。根据句意及句子结构,空格处应填入意为“他们自己”的反身代词。themselves作反身代词时,意为“他们自己”,符合句意,故答案为themselves

4句意:一个真正的朋友是向你伸出手,触动你心灵的人。

空格处所给首字母为r。根据句意及句子结构,空格处应填入意为“伸手”的动词。reach作动词时,意为“伸手”,主语A true friend表第三人称单数,故reach应用第三人称单数形式,故答案为reaches

5句意:约翰在数学方面很有天赋,所以他很轻易就能解决数学问题。

空格处所给首字母为t。根据he solves math problems easily提示,可知本句意为“约翰在数学方面很有天赋”,故空格处应填入意为“有天赋的”形容词。talented作形容词时,意为“有天赋的”,符合句意,故答案为talented

6句意:在许多国家,人们通常在特殊的节日吃传统食物。

空格处所给首字母为h。根据句意及句子结构,空格处应填入意为“节日”的名词。holiday作名词时,意为“节日”,且不止一个节日,故holiday应用复数形式,故答案为holidays

7句意:夏天,教室里太热了。我们受不了了。

空格处所给首字母为s。根据it’s too hot in the classroom提示,可知本句意为“我们受不了了”,故空格处应填入意为“忍受”的动词。stand作动词时,意为“容忍、忍受”,空格前为情态动词can’t,故stand应用原形,故答案为stand

8句意:你不能把她的诺言当回事,因为她从不信守诺言。

空格处所给首字母为s。根据she never keeps her word提示,可知本句意为“你不能把她的诺言当回事”,故空格处应填入意为“认真地”副词。seriously作副词时,意为“严肃地、认真地”,符合句意,故答案为seriously

9句意:现在我们可以通过很多方式获取信息,例如报纸、电视和互联网。

空格处所给首字母为i。根据such as newspapers, TVs and the Internet提示,可知本句意为“现在我们可以通过很多方式获取信息”,故空格处应填入意为“信息”的名词。information作名词时,意为“信息”,符合句意,故答案为information

10句意:对朋友来说,我觉得没必要一模一样。我最好的朋友就和我很不一样。

空格处所给首字母为n。根据My best friend is quite different from me提示,可知本句意为“对朋友来说,我觉得没必要一模一样”,故空格处应填入意为“必要的”形容词。necessary作形容词时,意为“必要的”,符合句意,故答案为necessary

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,完成下列问题。
Almost every kid in this country has ever eaten Hershey chocolate. But do you know that the Hershey chocolate factory is more than one hundred years old? And do you know that the father of Hershey Chocolate, Milton Hershey, had many failures in business before he started his famous company?
Milton Hershey grew up in Pennsylvania. Before he became interested in making chocolate, he worked as a printer for a small newspaper at first, and then decided that printing was not the right job for him.
Then he worked at a candy factory in Lancaster. After working a few years there, he decided to open his own little candy business near Philadelphia. His first business failed because it was not making money. After that, he went to Denver to learn how to make caramels(焦糖). He took his new skills back to New York and worked selling candies on the street. But his second business also failed.
Finally, Milton Hershey moved back to Pennsylvania where he grew up. He then experimented with all sorts of different candies and chocolate. By 1893 he was selling a million dollars worth of caramel candy each year. Since his chocolate-flavored(巧克力味的) caramels were the best selling, he decided to make chocolate himself.
By experimenting, Milton Hershey discovered how to make delicious chocolate. The area where he lived had a large and easy suppl y of milk and sugar, which helped him succeed in his c hocolate business. In 1903, Milton Hershey built a huge chocolate factory and a town to go with it.
Today, the town of Hershey is still the home if the factory that Milton Hershey built. And if you ever visit, you can smell delicious chocolate smells just but driving through the town.
The factory is not so hard to find, Just travel down Cocoa Avenue until you get to East Chocolate Avenue. Turn right at the traffic lights and just follow your nose.
(1)Who is the father of Hershey Chocolate?
(2)Where did he grow up?
(3)Why did he go to Denver?
(4)Why did he decide to make chocolate himself?
(5)What might be the reasons for Hershey’s success in his chocolate business?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网