题目内容

【题目】根据句意和首字母补金单词。

1I think maybe the blue skirt is that w______. She says she lost a blue one this morning.

2We have Sports Day in May, the f______ month of a year,

3My t____ to Beijing is very great. I go to many interesting places, meet some nice people and eat good food.

4My last lesson f_____ at 5:40 p. m. And then 1 go home with my classmates.

5Those students want to go to England. It's u______ for them to learn English.

【答案】

1woman's

2fifth

3trip

4finishes

5useful

【解析】

1句意:我想那件蓝色的裙子可能是那位女士的。她说她今天早上丢了一件蓝色的裙子。

分析句子可知,此处表示“女士的”含义,“女士的”用英语表达是woman's,表示所有格,故答案为woman's

2句意:我们在五月有运动会,那是一年中的第五个月。

分析句子可知,此处表示“第五”的含义,“第五”用英语表达是fifth the fifth month of a year翻译为“一年的第五个月”,故答案为fifth

3句意:我去北京的旅行非常愉快。我去了很多有趣的地方,遇到一些不错的人,吃了好吃的食物。

分析句子可知,此处表示“旅行”的含义,“旅行”用英语表达是trip,此处用来作主语,因为其后的谓语动词是is,所以用单数即可,故答案为trip

4句意:我的最后一节课下午540分结束,然后我和同学们回家。

分析句子可知,此处表示“结束”含义,“结束”用英语表达是finish,此句时态是一般现在时,主语是My last lesson表单数,所以应用动词三单形式,故答案为finishes

5句意:对那些想去英国学生来说,学习英语是有用的。

分析句子可知,此处表示“有用的”含义,“有用的”用英语表达是useful,此处构成it is + adj for sb to do sth结构,所以用形容词原形即可,故答案为useful

练习册系列答案
相关题目

【题目】 People usually talk about two groups of colors: warm(温暖)colors and cool colors. Scientists think that there are also two groups of people: some people like warm colors and other people like cool colors. The warm colors are red, orange and yellow. Where there are warm colors and a lot of light, people usually want to be active(活跃的). The cool colors are green, blue and purple. These colors unlike warm colors are relaxing. Where there are cool colors, people are usually quiet.

Warm colors make people happy or hungry, scientists think that a warm color such as red or orange, is a good color for a living room or a restaurant.

Cool colors make people calm. For example: school walls are always painted green because green makes students feel calm. It is also good for the students’ eyes.

However, almost everyone thinks that warm colors remind(使想起)people of warm days and cool colors remind them of cool days. Because in the north(北方)the sun is low(低的)in winter, the sunlight are quite blue. And the sun is higher in summer, the hot summer sunlight is yellow.

1Cool colors make people feel _______.

A.quietB.hungryC.active

2Orange is a good color for _______.

A.a bedroomB.a dining roomC.a library

3The underlined word “calm” in paragraph 3 means _______.

A.忧郁的B.寒冷的C.平静的

4According to the passage, which statement is TRUE?

A.Warm colors are relaxing.

B.People think of cool days in winter because the sunlight is blue.

C.School walls are always painted green, so all the students have good eyesight(视力).

5What is the passage mainly about?

A.Two groups of colors.B.Two groups of people.C.People’s favorite colors.

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

Rice, meat, vegetables and fruits… Every day we can eat different kinds of food. You may throw away your extra food easily. But don’t forget that many people in the world still don’t have enough to eat.

Right now, there are more than 1 billion hungry people in the world, according to the United Nations. Many children go to sleep hungry, and 15 million of them die from hunger each year.

However, food waste is still a big problem. Every year, we make about 3.9 billion tons of food. But in a year, 1.3 billion tons of food in the world goes to waste in all.

We could give the wasted food to many people. For example, the amount of food wasted in Europe could be enough for 200 million people in poor countries. So next time when you are being picky (挑剔的) about food, or can’t finish your meal, think twice because others aren’t so lucky.

What can you do to prevent wasting food? The following tips may help you.

●If you go to a restaurant, do not order too much.

●If you cannot eat all the food in the restaurant, take it home.

●Don’t be too picky about food. Some food may taste bad, but your body may need it.

Stop food 1 to help others

Main points

Supporting details

Recent situations

2 1 billion are hungry and 15 million 3 because of hunger each year.

People in the world 4 away 1.3 billion tons of food every year, that’s one out of 5 of the food we make.

6 to help save food

Value your food and 7 wasted food for people in need.

8 what you can finish eating in the restaurant.

Package your 9 food and take it home.

Save food even though sometimes it doesn’t taste 10.

【题目】阅读下面的短文,将划线部分译成英文或中文。

The Spring Festival is the Chinese New Year’s Day and it is the biggest festival in China. There is a name for each Chinese year. We may call it the year of the sheep, the year of the monkey or the year of the dog. And this year is the year of the pig. 1.今年的春节是在 2 5 日, 星期二。

Before the Spring Festival, people are busy shopping and cleaning their houses. 2. Many stores have big sales so people can buy many things at very good prices. They also decorate their houses with red things. 3. All people come back home and have a big dinner with their family. After dinner, families usually sit together to watch the Spring Festival Gala( ). At the same time, most people send WeChat envelopes(红包) or short messages by phone. The family don’t go to sleep to welcome the New Year. At 12 o’clock, people set off fireworks(烟花).

On the first day of the New Year, people put on their new clothes and go to visit their friends and relatives(亲戚). 4. They say “Happy New Year” to each other. Most kids like Spring Festival very much because they can get lucky money from their parents or grandparents. During the Spring Festival, 5. 人们总是过得很开心。

1________________________________________________

2________________________________________________

3________________________________________________

4________________________________________________

5________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网