题目内容

【题目】The picture below shows the temperature () and the rainfall (mm) of Guangzhou. The temperature is shown as a curve (曲线图).The rainfall is in column (柱形图).

1The rainfall in May is ______.

A. 230 mm B. 300 mm C. 350 mm D. 400 mm

2There is less rain in August than in ______.

A. June B. July C. May D. September

3It's colder in ______ than in any other month.

A. January B. February C. November D. December

4The hottest months are ______.

A. May and June B. July and August C. June and July D. June and August

5The coldest months are ______.

A. Aug. and Jun. B. Jan. and Feb. C. Sep. and Oct. D. Nov. and Dec.

【答案】

1B

2A

3D

4C

5D

【解析】

这是广州的温度和降雨图。

1根据降雨图可知5月的降雨是300mm;故选B

2根据降雨图可知6月的雨比8月少;故选A

3根据温度图可知12月比其他月都冷;故选D

4根据温度图可知最热的月是6月和7月;故选C

5根据温度图可知最冷的月是1112月;故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答1~4题,并按要求完成第5题。

Do you know what are the world's tallest animals?

How do they sleep and drink?

You may think it's difficult for them to sleep, but they have no such problems because giraffes don't often stop for a snooze(打盹). As they are so tall-males can grow up to 18 feet, giraffes actually have the shortest sleep requirement of all mammals(哺乳动物) ,with an average(平均 ) of half an hour a day. When they sleep, they seldom lie down and sleep for minutes at a time, since it's difficult for them to get up again and it's dangerous in the wild. But the giraffe in the zoo sleeps around 4. 6 hours per day, mostly at night. It usually sleeps lying down

Drinking water may cause problems for the animals because their long necks are too short to reach the ground. To drink they must spread their legs in an uncomfortable position, which makes them easily hunted by other animals like Africa's big cats. As a result, they get most of their water from the plants that they eat. They only need to drink water every few days.

1How long do giraffes living in the wild sleep every day?

______________________________________________________________________

2How does the giraffe in the zoo usually sleep?

_____________________________________________________________________

3What must giraffes do to drink water?

______________________________________________________________________

4What's the main idea of the passage?

_____________________________________________________________________

5请将画线句子翻译成汉语。

_______________________________________________________________________

【题目】

Tibet (西藏) is among the most popular places for Chinese tourists. The number of travellers of Tibet has grown by 10% every year for a few years. Since July 1,2006,when the first train ran 1,956 kilometres from Xining to Lhasa, more and more people have been to Tibet.

The train stops at several famous places along the way, such as Qinghai Lake, Kunlun Mountain, and the Potala Palace. Passengers can also enjoy many activities during the journey, like Tibetan dancing and Karaoke.

On the train, passengers can have tea, eggs and noodles for breakfast, and fried chicken and green vegetables for lunch and dinner. Unlike most other Chinese trains which have openhole toilets, this one has special toilets which can collect the waste. There is also a special rubbish system (系统) in the train that keeps the environment clean. All the windows on the train can protect people from the bright sunlight.TV and electrical sockets (插座) for computers and mobile phones can be found on the train.

Because there isn't much oxygen there, trains will have oxygen masks (氧气罩) for those who need them. It makes passengers feel more comfortable when they have enough oxygen on the famous “roof of the world”. There are also doctors on the train to make sure that all of the travellers are safe.

1Which of the following is NOT among the places of interest?

A. Qinghai Lake. B. Karaoke. C. Kunlun Mountain. D. The Potala Palace.

2The train is unlike most other Chinese trains in its ______.

A. windows B. toilets C. sockets D. A,B and C

3The underlined word“them”in the last paragraph refers to ______.

A. oxygen masks B. doctor C. oxygen D. passengers

4We can learn from the passage that ______.

A. flying to Tibet is impossible B. train to Lhasa is too clean to take

C. train trip to Tibet is popular with travelers D. taking train to Lhasa causes a lot of trouble

5What's the best title of the passage?

A. Tibet—roof of the world. B. Magic train to magic Tibet.

C. Beautiful views in Tibet. D. A comfortable trip to Tibet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网