题目内容
【题目】
![]()
Tibet (西藏) is among the most popular places for Chinese tourists. The number of travellers of Tibet has grown by 10% every year for a few years. Since July 1,2006,when the first train ran 1,956 kilometres from Xining to Lhasa, more and more people have been to Tibet.
The train stops at several famous places along the way, such as Qinghai Lake, Kunlun Mountain, and the Potala Palace. Passengers can also enjoy many activities during the journey, like Tibetan dancing and Karaoke.
On the train, passengers can have tea, eggs and noodles for breakfast, and fried chicken and green vegetables for lunch and dinner. Unlike most other Chinese trains which have openhole toilets, this one has special toilets which can collect the waste. There is also a special rubbish system (系统) in the train that keeps the environment clean. All the windows on the train can protect people from the bright sunlight.TV and electrical sockets (插座) for computers and mobile phones can be found on the train.
Because there isn't much oxygen there, trains will have oxygen masks (氧气罩) for those who need them. It makes passengers feel more comfortable when they have enough oxygen on the famous “roof of the world”. There are also doctors on the train to make sure that all of the travellers are safe.
【1】Which of the following is NOT among the places of interest?
A. Qinghai Lake. B. Karaoke. C. Kunlun Mountain. D. The Potala Palace.
【2】The train is unlike most other Chinese trains in its ______.
A. windows B. toilets C. sockets D. A,B and C
【3】The underlined word“them”in the last paragraph refers to ______.
A. oxygen masks B. doctor C. oxygen D. passengers
【4】We can learn from the passage that ______.
A. flying to Tibet is impossible B. train to Lhasa is too clean to take
C. train trip to Tibet is popular with travelers D. taking train to Lhasa causes a lot of trouble
【5】What's the best title of the passage?
A. Tibet—roof of the world. B. Magic train to magic Tibet.
C. Beautiful views in Tibet. D. A comfortable trip to Tibet.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
文章讲诉了自从西宁到拉萨的火车通了以后,去西藏旅游的人越来越多,在火车上有特殊的垃圾系统,插座,氧气罩和医生等。
【1】根据The train stops at several famous places along the way, such as Qinghai Lake, Kunlun Mountain, and the Potala Palace.可知B不是旅游景点;故选B
【2】根据Unlike most other Chinese trains which have openhole toilets All the windows on the train can protect people from the bright sunlight.TV and electrical sockets (插座) for computers故选D
【3】根据trains will have oxygen masks (氧气罩) for those who need them.可知是氧气罩;故选A
【4】根据文章讲诉了到拉萨的火车上的一些特殊设施,可知火车很干净。故选B
【5】根据文章讲诉了自从西宁到拉萨的火车通了以后,去西藏旅游的人越来越多,在火车上有特殊的垃圾系统,插座,氧气罩和医生等。故选B