题目内容
【题目】 Most animals on land are known to us, but many living things underwater are not. Now let’s get to know some of them.
Sea Cucumber
Sea cucumbers are strange animals sticks up. When summer comes, they stay deep to sleep because they are afraid of heat. And when it is autumn, they move to shallow(浅的) water and get their food.
Pike
The pike is a kind of freshwater fish. They are good swimmers and like swimming near boats, waiting to be fed. They have sharp teeth to catch fishes. When they are young, they live in groups. However, when they grow up, they prefer to live alone.
Cuttlefish
A cuttlefish can swim quite fast, so it is also called rocket(火箭) fish. It has eight arms and two feelers on its head, just around its mouth. It ejects ink(喷墨) when it is in danger. Its meat is delicious, and it is often the first choice for many people.
Octopus
An octopus has long arms, with which to catch food and protect itself. When it is sleeping, one or two of its arms are still on duty, keeping moving. Once it feels something dangerous, it can wake up at once to take action.
【1】Sea cucumbers stay deep to sleep in summer because they .
A.are afraid of high temperatureB.want to get strong and fat.
C.are afraid of their enemyD.want to live alone
【2】According to the passage, likes to swim near boats.
A.the sea cucumberB.the pikeC.the cuttlefishD.the octopus
【3】What happens if a cuttlefish meets its enemy?
A.It rushes at the enemy at once.B.It cuts off one of its arms.
C.It bites with its sharp teethD.It ejects ink to the enemy.
【4】The________of an octopus can help protect it when in danger.
A.colourB.armsC.soundD.smells
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】
本文介绍了一些水下生物。包括海参,它们是一种奇怪的动物。入夏以后,它们因为怕热而睡得很熟;派克梭子鱼是一种淡水鱼。它们是很好的游泳者,喜欢在船附近游泳,等待喂食;墨鱼,它们游泳的速度很快,所以它也被称为火箭鱼。当它处于危险中时,它会喷射墨水;章鱼有长长的胳膊,用来抓食物和保护自己。
【1】细节理解题。根据“When summer comes, they stay deep to sleep because they are afraid of heat. ”可知入夏以后,他们因为怕热而睡得很熟,故选A。
【2】细节理解题。根据“The pike is a kind of freshwater fish. They are good swimmers and like swimming near boats, waiting to be fed. ”可知派克梭子鱼喜欢在船附近游泳,等待喂食,故选B。
【3】细节理解题。根据“It ejects ink(喷墨) when it is in danger.”可知当它处于危险中时,它会喷射墨水,故选D。
【4】细节理解题。根据“An octopus has long arms, with which to catch food and protect itself. ”可知章鱼有长长的胳膊,用来抓食物和保护自己,故选B。