题目内容

【题目】请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框的七个选项中,选择五个适当的句子还原到短文中,使短文意思通顺,结构完整。

The British people have their own customs. Their traditions and habits are quite different from those of Chinese people. Here are some important ones:

The English people love to talk about the weather, but why do they like to talk about it? There are probably two reasons. One is the uncertainly of the weather. For in Britain the weather changes very often. Another reason is that .1.

“Ladies first” is also a British custom. It’s considered to be polite to let a woman go first, to protect her from cars,2.

The British people have the habit of waiting in line. If someone cuts into the line,3, so don’t jump the queue.

In British, you should never ask a woman her age,4.

Don’t bargain in British when you go shopping. The British do not welcome bargaining,5

A. and sometimes they are fond of bargaining.
B. the British people will look down upon him or her.
C. talking about the weather is a way of being friendly.
D. and often they consider it losing face.
E. because all the women think it’s impolite.
F. to help her get on and get off the bus and to do many other things for her.
G. they will be very kind to him or her.

【答案】

1C

2F

3B

4E

5D

【解析】

试题这篇短文主要介绍了英国社会生活中的一些社会生活习惯。

1】联系前一句因为在英国的天气变化不定,可知此处指的是,谈论天气是一种表示友好的方式.故选C.

2】联系前文描述,可知此处指的也是对女士表示友好的行为,故选F,帮助她上下公交车,为她做其它许多事情.

3】联系前文,如果有人插队,及下文描述,可知选B,英国人会看不起他/她。

4】联系前文,在英国,你永远不要问一个女人的年龄。可知选E,因为所有的女人都认为这是不礼貌的。

5】联系前文,英国人不欢迎讨价还价,可知选D,他们常常认为那很丢脸。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most animals on land are known to us, but many living things underwater are not. Now let’s get to know some of them.

Sea Cucumber

Sea cucumbers are strange animals sticks up. When summer comes, they stay deep to sleep because they are afraid of heat. And when it is autumn, they move to shallow(浅的) water and get their food.

Pike

The pike is a kind of freshwater fish. They are good swimmers and like swimming near boats, waiting to be fed. They have sharp teeth to catch fishes. When they are young, they live in groups. However, when they grow up, they prefer to live alone.

Cuttlefish

A cuttlefish can swim quite fast, so it is also called rocket(火箭) fish. It has eight arms and two feelers on its head, just around its mouth. It ejects ink(喷墨) when it is in danger. Its meat is delicious, and it is often the first choice for many people.

Octopus

An octopus has long arms, with which to catch food and protect itself. When it is sleeping, one or two of its arms are still on duty, keeping moving. Once it feels something dangerous, it can wake up at once to take action.

1Sea cucumbers stay deep to sleep in summer because they .

A.are afraid of high temperatureB.want to get strong and fat.

C.are afraid of their enemyD.want to live alone

2According to the passage, likes to swim near boats.

A.the sea cucumberB.the pikeC.the cuttlefishD.the octopus

3What happens if a cuttlefish meets its enemy?

A.It rushes at the enemy at once.B.It cuts off one of its arms.

C.It bites with its sharp teethD.It ejects ink to the enemy.

4The________of an octopus can help protect it when in danger.

A.colourB.armsC.soundD.smells

【题目】 Forgot your ID? Well, you’ll never forget your face. Using your face as your ID is ___________ and convenient (方便的). You could take the subway or board a flight with just your face alone. This is how facial recognition(人脸识别) works. It has also been used to_______________ criminals.

In China, facial recognition systems have been_________________in many areas. In Zhengzhou, people can now get on the subway_____________using facial recognition technology. They just need to link their online payment systems to the subway’s smart phone app._______________at Beijing University can pass through the school gate by scanning(扫描) their faces.

However, many people are_______________ the use of this information by governments and companies. Why is it necessary to collect data (数据) about your face and _____________will the data be used for? I feel _______________ because there is a long history of companies failing to protect user data. When someone steals your personal _____________, you can change your bank card code, but can you change your face when your facial information is stolen?

As facial recognition is used more and more in______________________ daily lives from colleges and subways to street corners and smart phones, we must ask ourselves whether or not this new technology is worth the risk.

1A.awfulB.importantC.quick

2A.catchB.bringC.taker

3A.describedB.consideredC.used

4A.onB.byC.of

5A.StudentsB.ArtistsC.Engineers

6A.worried aboutB.sorry forC.tired of

7A.howB.whenC.what

8A.sillyB.uncomfortableC.natural

9A.secretB.informationC.object

10A.ourB.yourC.their

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网