题目内容

【题目】Have you ever considered starting a fitness program? Since exercise can reduce the risk(风险) of diseases, improve balance, help lose weight, better sleep habits and even make you confident, you can start a fitness program in the following steps.

Test your fitness level

How many meters can you walk or run in one minute? How much time does it take you to swim 50 meters? What is your heart rate(心率)? The data(数据) of your fitness level can help you know what activities you need.

Design your fitness program

You may have begun your daily exercise. But a personal plan helps more. First, you should have your fitness goals(目标). For example, what do you want to look like, to be slimmer or quicker? A balanced plan will help you start low, progress slowly, do right activities and even allow you to recover(康复) if you get hurt.

Prepare things needed for sports

You need something practical, enjoyable and easy to use. It could be a pair of trainers, a volleyball bat or a bicycle. You can also download fitness apps(应用程序) on your mobile phone to measure distances, calories burned or your heart rate.

Take action

Now you're ready for action. When you begin, don't always try tough tasks. Listen to your body and reduce exercise time if necessary.

Monitor your progress

Test your fitness level again six weeks later. If you have achieved your goals, increase(增加) exercise time to continue improving.

Starting an exercise program is an important decision. By planning carefully and acting step by step, you can have good health.

1How many steps are mentioned in this passage to start a fitness program?

A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.

2You'd better test your fitness level first to ________.

A. lose weight B. make you more confident

C. reduce your exercise time D. decide what activities you need

3The underlined word “Monitor” in this passage means “________”.

A. watch B. keep C. take D. make

4What should you do if you start a fitness program?

A. Always do the same activity. B. Start low and progress slowly.

C. Test your fitness level every week. D. Take exercise as much as you can.

5This passage is mainly about ________.

A. how to start a fitness program B. how to design a fitness program

C. the importance of good health D. the importance of a fitness program

【答案】

1 C

2 D

3 A

4 B

5 A

【解析】

本文介绍了健身计划需要的步骤:测试你的健康水平,设计你的健身计划,准备所需要的运动,采取行动,监督你的进步。

1C

推理判断题。根据Test your fitness levelDesign your fitness programPrepare things needed for sportsTake actionMonitor your progress可知文中提到的步骤一共有五个,故选C。

2D

细节理解题。根据The data(数据) of your fitness level can help you know what activities you need.可知要知道你需要什么活动,你首先测试你的健康水平,故选D。

3A

词义猜测题。根据Test your fitness level again six weeks later.可知六周后你再检测你的身体状况,这是在观察你的进展,故选A。

4B

细节理解题。根据A balanced plan will help you start low, progress slowly, do right activities and even allow you to recover(康复) if you get hurt.可知如果你开始你的健身计划,你应该从低处开始,慢慢进步,故选B。

5A

概括归纳题。根据you can start a fitness program in the following steps.可知本文主要介绍了如何进行健身计划,故选A。

根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据The data(数据) of your fitness level can help you know what activities you need.可知要知道你需要什么活动,你首先测试你的健康水平,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Frank was a very talkative boy.He never saw a new thing without asking a lot of questions about it.His mother was very kind and ____.When it was proper to answer his questions, she would do so.

The first time Frank saw an hourglass, he was very much ___, but he did not know what it was.His mother___, “An hourglass is made in the shape of the figure ‘8’.The sand is put in one end, and ___ a small hole in the middle.The sand put into the glass will go through____an hour.”

Frank watched the little stream of sand.He was impatient,because it would not run faster.“Let me___ it,mother,” said he, “It is lazy,and will never get through.”

“Oh yes,it will,my son,” said his mother, “The sand moves by____,but it moves all the time.When you look at the clock,you will find the same.____you are playing, the sand is running, grain by grain, and the hands of the__are moving, second by second.At night, the sand in the hourglass has run through twelve times.The hour hand of the clock has moved all around____great face.This is because they keep at work every____.They do not stop to think how much they have to do, and____it will take them to do it.”

Now, Frank's mother wanted him to learn a poem, but he said, “Mum, I____.” His mother said, “Study all the time.____care about the time it will take.You will be able to say it very soon.”

Frank followed his mother's ____.He studied line after line, and in one hour and a half he knew the poem perfectly.

1A. strict B. patient C. nervous D. polite

2A. pleased B. relaxed C. interested D. bored

3A. explained B. repeated C. thought D. added

4A. runs through B. runs along C. goes over D. goes across

5A. before B. for C. after D. in

6A. shake B. get C. take D. carry

7A. carefully B. quickly C. heavily D. slowly

8A. Since B. Unless C. Before D. While

9A. boy B. mother C. clock D. hourglass

10A. his B. her C. its D. their

11A. year B. month C. week D. minute

12A. how far B. how long C. how much D. how soon

13A. can B. can't C. could D. couldn't

14A. Often B. Never C. Always D. Sometimes

15A. rule B. step C. advice D. decision

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网