题目内容

【题目】阅读下面材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A

Wanted

Learn to Speak Chinese, a 15-minute program on CCTV-9, is looking for a part-time TV host.
The program is designed not only to encourage people to learn Chinese, but also to report to them about China's culture, sightseeing and sports. Learn to Speak Chinese continues to play an active role in helping the world learn more about China. Now, we are planning a new program, Primary Chinese, to be aired this year.

Requirement
Age 25-45;
Good at both English and Chinese;
Outgoing person;
Living in Beijing;
Working experience preferred

If you are interested, send your information (both English and Chinese) to cctv9chinese@gmail.

(1) How long does the program Learn to Speak Chinese last each time?
A. Five minutes. B. Ten minutes.
C. Fifteen minutes. D. Twenty minutes.
【答案】C
(1)How long does the program Learn to Speak Chinese last each time?
A.Five minutes.
B.Ten minutes.
C.Fifteen minutes.
D.Twenty minutes.
(2)What's the name of the new program?
A.China's culture.
B.Learn to Speak Chinese.
C.Primary Chinese.
D.Sports Chinese.
(3)Which one can go to apply to (应聘)the part-time job?
A.A twenty-year-old girl who can speak Chinese very well.
B.A shy boy who can speak English and Chinese.
C.A 28-year-old teacher who teaches foreigners Chinese in Peking University.
D.An outgoing reporter who lives in Tianjin.

【答案】
(1)C
(2)C
(3)C
【解析】这是一篇招聘广告。是中央九套的一个十五分钟的教学汉语,中国文化的一个节目招聘主持人。
(1)细节理解题。根据“ a 15-minute program on CCTV-9“可知,在中央九套的一个十五分钟节目。故选C。
(2)细节理解题。根据“ Now, we are planning a new program, Primary Chinese, to be aired this year.“可知,现在我们计划了一个新项目,初级汉语,将在今年开展。故选C。
(3)细节理解题。根据Requirement部分,结合选项来选择。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】New York is the most exciting city in the United States. It is not only the center of commerce and business for the United States, but also one of the three “world cities”. Together with London and Tokyo, it controls the world’s finance. There are many high-rise business buildings in this city. People call them skyscrapers. The tallest skyscraper was the World Trade Center. It had 110 floors. Sadly, this building was destroyed(被摧毁)by the terrorist attack on Sep. 11, 2001, and yet, the glory and image of it still remain vividly(生动地)in the memory of the world people. The Empire State Building is not as tall as the World Trade Center, but it is the tallest building in New York City now. It has 102 floors. The skyscrapers in New York City are world-famous for their grandeur and their beautiful architecture(建筑). Every year millions of people come to visit them.

1What kind of city is New York? It is___________.

A. the biggest city B. the most beautiful city

C. the most exciting city D. the hottest city

2Why is New York very important? Because __________.

A. it’s in the middle B. it controls the world’s finance

C. it controls the world’s banks D. it has many people

3How do people call those high-rise buildings? They call them __________.

A. skycrapers B. skyscrapers C. skys D. scrapers

4How many floors did the World Trade Center have? It had _________.

A. 112 B. 92 C. 102 D. 110

5What is the Empire State Building famous for? It is _________.

A. the tallest B. beautiful and majestic C. the greatest D. the oldest

【题目】请阅读下面短文,从每小题所给的ABC三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

My friend John has got a restaurant in a big city. It Is near a supermarket. He gets ten robots for the restaurant. He bought them from a foreign company in the United States when he decided to open a restaurant last month. Each robot costs 20, 000 yuan. The restaurant is not big, but very popular in that city. Now more and more people come there for dinner.

The robots have different jobs in the restaurant. Two robots cook different kinds of food; one washes the dishes; one cleans the floor and the others give food to the guests. Although all the staff((员工) are robots, it is not expensive to eat in this restaurant. Because John doesn't need to pay for the robots every month!

Robots do most of the Jobs in the restaurant, but John is still very busy. He must do many things to keep the robots working well. Luckily, John is good at studying robots and he knows robots very well. I think in the future, there will be a lot of robot-themed restaurants(机器人主题餐厅) around the world.

1Where is John's restaurant?

A.It is behind a park.

B.It is next to a cinema.

C.It is next to a supermarket.

2How many robots give food to the guests in the restaurant?

A.SixB.FiveC.Four

3What is John good at?

A.Playing games.B.Cooking foodC.Studying robots.

4From the passage we can learn ________.

A.John’s restaurant is in a small city.

B.the robots cost John 200,000 yuan

C.John is always free because of the robots.

5Which of the following is TRUE?

A.The restaurant is big and clean.

B.It is expensive to eat in the restaurant.

C.The restaurant is popular in John's city.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网