题目内容
【题目】For Rent
A big apartment for a family of three people. ¥ 650 a month. Call Mr. Zhang.
Tel:(010) 8838-7166.
Wanted
Looking for a quiet single(单人的)room under ¥ 120 a month. Please call Harry at 138-7682-5856.
Lost
ID card
Name:Dick
Number:232324198804125510
Please call (010) 8433-9211.
(1)Please call _____ to rent a three-bedroom apartment.
A.(010) 8838-7166
B.138-7682-5856
C.(010) 8433-9211
D.(010) 6378-3021
(2)You can rent a single room from _____ for ¥ 120 a month.
A.Dick
B.Harry
C.White
D.Mr. Zhang
(3)If you find an ID card, you can call _____ at (010) 8433-9211.
A.White
B.Harry
C.Dick
D.Mr. Zhang
(4)If you can't find your bag, you can _____ to get it back in the evening.
A.call (010) 8433-9211
B.go to Room 402
C.call Harry
D.go to look for a single room
(5)If you want to rent a big apartment for your family for three months, it will cost you _____.
A.¥ 650
B.¥ 1,300
C.¥ 1,950
D.¥ 2,600
【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)B
(5)C
【解析】这篇文章介绍了五个广告的基本情况。
(1)细节理解题。根据文章内容For Rent A big apartment for a family of three people. ¥ 650 a month. Call Mr. Zhang.Tel:(010) 8838-7166.可知要想预定一个三个卧室的房间,应该拨打010-8838-7166。根据句意,故选A。
(2)细节理解题。根据Wanted Looking for a quiet single(单人的)room under ¥ 120 a month. Please call Harry at 138-7682-5856.可知你可以向Harry租一个单间。根据句意,故选B。
(3)细节理解题。根据文章内容Lost ID card Name:Dick Number:232324198804125510 Please call (010) 8433-9211.可知作者如果你找到了一个身份证,你可以给Dick拨打电话。根据句意,故选C。
(4)细节理解题。根据文章内容Found A red bag with some books. Come to Room 402 in the evening or call White at (010) 6378-3021.可知如果你找不到你的包了,你可以来402室。根据句意,故选B。
(5)细节理解题。根据For Rent A big apartment for a family of three people. ¥ 650 a month. Call Mr. Zhang. Tel:(010) 8838-7166.可知如果你想为你的家人预定三个卧室的房间,预定三个月的时间,你应该花650×3=1950。根据句意,故选C。
【题目】选词填空
A. 阅读短文,从方框中选择适当的单词填空。(每词限用一次)
and home with happy evening |
Ted was ill last week. He had to stay at【1】____. He felt bored, and he was also worried about his lessons and the basketball game. In the 【2】______, some of his classmates came to his house. Ted was very 【3】_____ to see them. Cindy brought him some exciting CDs and DVDs. She said they would take turns to help him 【4】_______ his lessons. As for the basketball game, Jim would take his place. They hoped Ted could get well 【5】____ get back to school soon.