题目内容
【题目】 I was walking along a busy road when I noticed a young man standing near the crossing selling toys. Usually I would hurry past such sellers. But I found this young man was blind, I wanted to see how he sold his things. So I stood for some time without crossing the street.
Soon, a young mother with a little girl came by and the child set her eyes on one of the teddy bears. The mother asked about the price and it was only one dollar. She pulled out a 10-dollar note from her handbag and told the young man that she was giving him 10 dollars and wanted the change back. I was wondering how he was going to do it. He told the young mother to put the money in the bag hanging around his neck and take out her change.
I realized that this young man depended on believing people not to cheat him. There was no way for him to know how someone would take out more than they should have. I was so moved. I bought a model car from him that I didn't need. As I walked down the street, I gave the model car to a kid walking with his father.
I kept thinking that the world would be a better place if we could all learn to trust (信任) others more, like the young blind street seller.
【1】Did the young blind man trust the young mother?
____________________________________________________
【2】How much is a teddy bear?
____________________________________________________
【3】Why did the writer buy a model car that he didn’t need from the blind man and then gave it to a kid?
____________________________________________________
【4】Do you believe the world will be a better place if we always trust others? Why or why not?
____________________________________________________
【答案】
【1】Yes, he did.
【2】One dollar.
【3】Because the writer was so moved about that he decided to give the blind man a hand.
【4】(本题为开放性题目,答案不唯一,合理即可)
【解析】
文章讲述了一个盲人在卖玩具,他让人们把钱放进他的包里,并且让人们自己取回零钱,这种信任让作者很感动,作者想如果人们都这样互相信任,世界将会更美好。
【1】根据He told the young mother to put the money in the bag hanging around his neck and take out her change.他告诉年轻的妈妈把钱放在他脖子上的包里,然后拿走零钱;可知他信任年轻的妈妈;故答案是:Yes, he did.
【2】根据The mother asked about the price and it was only one dollar.这个妈妈问价格,它仅仅一美元;故答案是:One dollar.
【3】根据I was so moved. I bought a model car from him that I didn't need.我是如此的感动,我从他那里买了一个我并不需要的玩具,可知是作者感动了,想帮助这个盲人;故答案是:Because the writer was so moved about that he decided to give the blind man a hand.
【4】这是一个开放性题目。其中之一I kept thinking that the world would be a better place if we could all learn to trust (信任) others more我一直认为我们都学会互相信任,世界将会更美好;故答案是:Yes,I do.Because the world would be a better place,people would love each other if we could all learn to trust (信任) others more.