题目内容

【题目】 We like to believe that before we make a decision, most of the time, we take time to consider all the facts carefully. However, Experts believe that only 5% of our decisions are based on a rational (理性的)thought process. So, what influences our decision-making process?

We often leave decision-making to our instincts(本能).Scientists have found out that if we had the choice, we like to avoid pain rather than get something. In fact, we're twice as happy when we try to avoid a bad situation than when we experience a good one. This is why when companies send ads, they use phrases like "How to avoid...", "Don't miss out!", etc.

There are also physical reasons that affect our decision-making. Psychologist (心理学家)John Bargh carried on an experiment where people were asked what they thought of a fictional person, while holding a cold or a hot cup of coffee. Those holding the hot cup believed the person to be warmer and more sociable than those holding the cold cup. So, when temperatures rise, the more likely we are to believe in strangers.

Stress is another thing which affects our decisions. Different situations are more or less stressful for different people. Researchers have found, though, that women are more conservative (保守的)about decisions when stressed, while men are to make riskier choices.

It may come as a surprise but every day from the minute we get up, we have to make countless decisions, like what to wear, what coffee to have and so on. Each choice makes our brain a little bit more tired, and this affects our decision-making. That's why important people, like presidents wearing the same three suits all the time, want to limit the small choices and spend more brain power (力量)on the bigger ones.

1Which of the following shows the structure of the passage?

A.B.C.D.

2What is the main idea of the last paragraph?

A.Every day we have to make lots of big decisions.

B.People sometimes judge a person by what he wears.

C.What people wear influences their decision making.

D.Making fewer decisions helps to save brain power.

3What can we learn from the passage?

A.We make most of the decisions after our careful thinking.

B.People are likely to be happier to avoid something bad.

C.As the temperature is low, we are likely to believe others

D.People usually have risky decisions under heavy pressure.

4The purpose of the passage is to__________.

A.tell us what influences decision-makingB.advise people to make rational decisions

C.warn people not to make risky decisionsD.show disadvantages of rational decisions

【答案】

1C

2D

3B

4A

【解析】

在我们做决定之前,大多数时候,我们会花时间仔细考虑所有的事实。然而,专家认为,只有5%的决定是基于理性的思维过程。本文主要讲述什么影响了我们的决策过程。

1篇章结构题。题干为:下面哪个选项显示了这篇文章的结构?分析文章可知,本文采用“总——分”的结构行文,且分论点下并无其他讲解,故选C

2主旨大意题。题干为:最后一段的大意是什么?根据最后一段内容可知,本段主要讲述少做决定有助于节省脑力,故选D

3推理判断题。题干为:我们能从这篇文章中学到什么?根据“Scientists have found out that if we had the choice…when we try to avoid a bad situation than when we experience a good one.”可知,当我们试图避免一个糟糕的情况时,我们的幸福感是经历一个好情况时的两倍,故选B

4推理判断题。题干为:写这篇文章的目的是什么?根据文章主旨可知,本文主要告诉我们什么影响决策,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions(根据以下内容回答问题)

There was a baby whale named Ella. She lived with other whales in a deep bay. One day, she noticed something large pass overhead. It was as big as a whale. but it wasn't.

Ella was frightened. She had never seen a boat before. Although Ella was scared, she was curious, too. She forced herself to swim to the surface. She saw several faces watching her. In fact, they looked very friendly. In the next few months, Ella lost her fear of boats. People in the boats always enjoyed seeing her.

As time went by, people and boats became a part of her life. Whenever a boat passed overhead, she swam to the top to say hello. One night, Ella saw a lot of fish swimming around the bottom of a ship. Suddenly, she ________________by a fishing net. She fought hard to get free. Finally, she escaped, but part of the net was tangled(缠住)in her mouth and around her tail. Ella was hurt and confused. Slowly and sadly she made her way towards the deep ocean.

Many weeks passed, and the net in her mouth made it hard for her to eat. And every time she struggled for air, the net cut into her tail, But if she didn't get air every half an hour, she would die. Winter was coming, she had to move to warmer waters with others. However, this time she had no choice but to stay in the bay and wait to die.

One morning, to her surprise, the water was filled with boats. When the boats came closer, a person reached into the water. Ella stared at the person's hand. The hand reminded her of something. She began to feel better. Soon many hands touched her. Ella felt them pulling the lines of the net. Moments later, she was free as before! The people were waving their starfish-shaped hands. Ella knew that the hands would always be there in her life.

1Did Ella see a big whale swim over her head one day?

2Why did Ella force herself to swim to the surface?

3Complete the sentence"Suddenly, she ________________by a fishing net." in Paragraph 3.

4According to the story, what do whales need to do before winter comes?

5Why did Ella have no choice but to give up the journey?

6What do you think Ella will do when she meets boats again? Please give your reason(s).

【题目】 When you write a text message or an email, you might put a smiling face or other pictures at the end to make the message more fun. These pictures are emojis. The first emojis were on Japanese mobile phones in the 1990s. Later, they were used on Apple’s iPhone and Android phones. Now they are everywhere!

Before emojis, there were emoticons. The word is a mixture(混合) of emotion(感情) and icon(图标). Emoticons are made of the signs you can find on your keyboard, for example:-) for a smiley or @};---for a rose. The first use of :-)was in 1982 and it was called “joke marker”. Emoji is a Japanese word which means pictograph: e(picture) +moji (character). Emojis are real pictures, for exampleor.There are 1851emojis that can be used on mobile phones and other devices. There are all kinds of emojis, from faces and weather to things in the kitchen and animal.

In England, we have a saying: A picture paints a thousand words. For many people, an emoji is like a punctuation mark(标点). It’s like the tone of voice when we speak on the phone, or hand movements(gestures) used in conversation. Emojis are also changing the way we write. The more we use emojis, the less we use slang(俚语), such as LOL or OMG.

When someone speaks and looks serious, we try to look serious, too, and when someone smiles, we smile as well. This is how we show empathy(同感) and make friends(and enemies!). But when we’re online, we can’t see the person’s face and there’s no emotion. The invention of emojis changed that! Scientists in Australia have discovered that when we look at a smiley face online, the same parts of the brain start working as when we look at a real smiley face. Our mood changes, and we try to change our face to match the emoji. This is something we learn as we get older. Our brains have developed this ability over the last two or three years. This means that emojis have created a new brain pattern(模式)in us!

1Where does the writer of this passage possibly come from?

A.AustraliaB.JapaneseC.AmericaD.Britain

2What is NOT true about Paragraph 3?

A.Some slang is used less often because of emojis.

B.We no more need words.

C.An Emoji adds emotions to our messages.

D.An Emoji makes people feel face to face.

3What is (=ω=) according to the passage?

A.an emojiB.a pictureC.an emoticonD.a sound

4What can we learn from the passage?

A.Emojis will make our words disappear.

B.Emojis have greatly influenced us in many ways.

C.We don’t need to speak to others or meet others any more.

D.Scientists are worried about this invention of emojis.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网