题目内容

【题目】Answer the questions(根据以下内容回答问题)

There was a baby whale named Ella. She lived with other whales in a deep bay. One day, she noticed something large pass overhead. It was as big as a whale. but it wasn't.

Ella was frightened. She had never seen a boat before. Although Ella was scared, she was curious, too. She forced herself to swim to the surface. She saw several faces watching her. In fact, they looked very friendly. In the next few months, Ella lost her fear of boats. People in the boats always enjoyed seeing her.

As time went by, people and boats became a part of her life. Whenever a boat passed overhead, she swam to the top to say hello. One night, Ella saw a lot of fish swimming around the bottom of a ship. Suddenly, she ________________by a fishing net. She fought hard to get free. Finally, she escaped, but part of the net was tangled(缠住)in her mouth and around her tail. Ella was hurt and confused. Slowly and sadly she made her way towards the deep ocean.

Many weeks passed, and the net in her mouth made it hard for her to eat. And every time she struggled for air, the net cut into her tail, But if she didn't get air every half an hour, she would die. Winter was coming, she had to move to warmer waters with others. However, this time she had no choice but to stay in the bay and wait to die.

One morning, to her surprise, the water was filled with boats. When the boats came closer, a person reached into the water. Ella stared at the person's hand. The hand reminded her of something. She began to feel better. Soon many hands touched her. Ella felt them pulling the lines of the net. Moments later, she was free as before! The people were waving their starfish-shaped hands. Ella knew that the hands would always be there in her life.

1Did Ella see a big whale swim over her head one day?

2Why did Ella force herself to swim to the surface?

3Complete the sentence"Suddenly, she ________________by a fishing net." in Paragraph 3.

4According to the story, what do whales need to do before winter comes?

5Why did Ella have no choice but to give up the journey?

6What do you think Ella will do when she meets boats again? Please give your reason(s).

【答案】

1No. she didn't.

2Because she was curious about the surface overhead.

3was caught/was captured

4They need to move to warmer waters with others

5Because the net in her mouth make it hard for her to eat and the net cut into her tail.

6Ella will stay away and hide, because the experience mentioned in the passage makes her afraid of boats and humans

【解析】

本文讲述了鲸鱼Ella对过往的船打招呼,但是一天一艘船用网捉住了她。她逃走了,但是网在她的嘴里,使她很难吃,每当她挣扎着想呼吸空气时,网就会割破她的尾巴。后来,有人帮她把网除去,她又获得了自由。

1根据One day, she noticed something large pass overhead. It was as big as a whale. but it wasn't.可知,她注意到头顶上有个很大的东西经过,但它不是鲸鱼。故填No. she didn't.

2根据Although Ella was scared, she was curious, too. She forced herself to swim to the surface.可知,因为她对头顶上的水面很好奇,所以她强迫自己游到水面。故填Because she was curious about the surface overhead.

3根据She fought hard to get free.可知,她努力争取自由,因此她被抓住了,故填was caught/was captured

4根据Winter was coming, she had to move to warmer waters with others.可知,在冬天之前,他们需要搬到更温暖的地方,故填They need to move to warmer waters with others

5根据Many weeks passed, and the net in her mouth made it hard for her to eat. And every time she struggled for air, the net cut into her tail,可知,因为网在她的嘴里,使她很难吃,每当它挣扎着想呼吸空气时,网就会割破它的尾巴。故填Because the net in her mouth make it hard for her to eat and the net cut into her tail

6根据One night, Ella saw a lot of fish swimming around the bottom of a ship. Suddenly, she ________________by a fishing net.可知,Ella会躲起来,因为她的经历让她害怕船和人。故填Ella will stay away and hide, because the experience mentioned in the passage makes her afraid of boats and humans

认真阅读问题,根据问题要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行概括归纳,分析理解,写出正确的答案。例如小题4,根据Winter was coming, she had to move to warmer waters with others.可知,在冬天之前,他们需要搬到更温暖的地方,故填They need to move to warmer waters with others

练习册系列答案
相关题目

【题目】 School uniforms are common in primary and secondary schools in many countries. Here’s a list of countries below.

In Brazil, students wear uniforms in private schools. But in public schools, students don’t have to wear uniforms although they might have one. In general, the uniforms are a pair of blue pants and a white T-shirt with the school symbol printed on it.

School uniforms are used in Cuba. All students wear school uniforms with the color as a symbol of grade level. Children also wear scarves because they are young pioneers(少先队员).

Japan introduced school uniforms in the late 19th century. Today, school uniforms are very common. Many boys wear white shirts, short pants and caps. Girls’ uniforms might include a gray pleated ()skirt and a white blouse.

In Singapore, all students must wear uniforms. Though the colors are different from school to school. The normal uniform for boys is shorts or long pants, with a shirt (often white), while girls wear white pinafores(连衣裙) or skirts.

1In Brazil, where is the school symbol?

A.On the pants.B.On the shoes.C.On the T-shirt.D.On the socks.

2In Cuba a student wears the scarf as a symbol of _____.

A.grade levelB.cold weatherC.public schoolD.young pioneer

3A Japanese girl’s uniform is _____.

A.a pair of blue pants and a white T-shirtB.a gray skirt and a white blouse

C.a white shirt, short pants and a capD.a pinafore or a white skirt

4Which is true about the students’ uniforms in Singapore?

A.School uniforms are the same as China’s.

B.Only the students in private schools wear uniforms.

C.Boys’ uniforms are different from girl’s in color.

D.Students usually wear white shirts or skirts.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网