题目内容
【题目】Robots seem to be getting cleverer and cleverer. Here are four examples.
Budgee
·He was created by Five Elements Roboties. ·With two wheels and a little basket, he can carry things for you while you’re at the shops. | Paro
·He was made by Takanori Shibata. ·He is used on patients in hospitals. ·He can learn a name and even show feelings such as surprise, happiness and sadness. |
Rover
·He was created by a team at Sydney University. ·He is used to make cows move together from a field to a diary(牛奶场). | Simon
·He was developed by the Georgia Institute of Technology. ·He can clean up offices. ·In tests, he could tell whether someone was paying attention to him or not. |
【1】Which robot can help you when you are shopping?
A. Budgee. B. Simon. C. Paro. D. Rover.
【2】We can learn from the passage that Paro .
A. can tell whether others pay attention to him
B. was created by Five Elements Roboties
C. can help cows produce more milk
D. is used on patients in hospitals
【3】What can Simon do according to the passage?
A. Show feelings. B. Clean offices.
C. Move cows. D. Learn names.
【4】Where does the passage probably come from?
A. health report. B. A tourist map.
C. A science magazine. D. A medical dictionary.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】
试题分析:这篇短文给我们介绍了几位机器人:当购物时这些机器人中的Budgee能帮助我们运送东西,Rover能帮助人们放牛。Takanori Shibata设计的机器人的特别之处是他一直在医院工作。Simon能清理办公室。
【1】A细节理解题。根据Budgee was created by Five Elements Robotics. With two wheels and a little basket, he can carry things for you while you are at the shops or in the park.故选A。
【2】D细节理解题。根据Paro中的描述He is used on patients in hospitals.故选D。
【3】B细节理解题。根据表格中西蒙的描述He can clean up offices.及he could tell whether someone was paying attention to him or not.结合选项,故选B。
【4】C推理判断题。根据短文主要描述的是科技类的发明,所以这篇文章后可能来自科学杂志,故选C。