题目内容

【题目】Dolphins are not fish. They are mammals (哺乳动物). They live in groups and speak to each other in their own language. But they are quite different from almost all the animals. Their brain(大脑) is as big as man’s and they live a long life — at least 20 or 30 years.

Like some animals, dolphins use sounds to help them find their way around. They also use these sounds to talk to each other and to help them find food. They do not use their ears to get sounds, but use the jaw — the lower part of the mouth.

Dolphins are friendly to man, and for thousands of years, there are many stories about dolphins and man. In the 19th century, in a dangerous part of the sea near New Zealand, there was a dolphin. The seamen liked him very much and gave him a very good name, Jack. From 1871 to 1903, Jack met every boat in the area and showed them the way. In 1903, a passenger(乘客) on a boat with the name “The Penguin” shot and hurt Jack. Luckily the dolphin didn’t die, and after a long time he was well again. He helped the ships find the way through the area for nine more years, but he didn’t help the boat “The Penguin”.

Today, some people still kill dolphins, but many countries in the world now protect them. In these places, people mustn’t kill them.

1The word “jaw” means ___________ in Chinese.

A. 下颚 B. 嘴巴

C. 嘴唇 D. 鼻子

2How do dolphins find their way?

A. They use their noses to smell the way.

B. They use sounds to find the way.

C. They use their eyes to see the way.

D. They use their ears to hear the sounds.

3Who was Jack?

A. The writer. B. A boat.

C. A seaman. D. A dolphin.

4The dolphin showed the ships the way for about ___________.

A. 9 years B. 23 years

C. 32 years D. 41 years

5According to the passage, which of the following is NOT right?

A. Dolphins are not fish.

B. Dolphins are kind and friendly to people.

C. Dolphins don’t live in groups.

D. Dolphins can live a long life.

【答案】

1A

2B

3D

4D

5C

【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了海豚。海豚不是鱼,它们是哺乳动物,过着一种群居的生活。海豚与所有陆生动物都不同,他们的大脑与人类一样大,并且寿命也很长--至少能活20-30年。海豚通过声音确定方向的,通过声音来相互交谈,并帮助它们寻找食物,它们不使用自己的耳朵接收的声音,而是使用下颚。海豚对人类很友好。

1词义猜测题。根据文中语句“They do not use their ears to receive sounds, but use the jaw--the lower part of the mouth.”理解可知,嘴巴较低的部位就是下颚,答案为A。

2细节理解题。根据文中语句“Like some animals, dolphins use sounds to help them find their way around.”理解可知,海豚通过声音帮助它们找到方向,故答案为B。

3细节理解题。根据文中语句“In the 19th century, in a dangerous part of the sea near New Zealand, there was a dolphin. The seamen liked him very much and gave him a very good name, Jack.”理解可知,Jack是一只海豚的名字,故答案为D。

4数字计算题。根据文中语句“From 1871 to 1903 ,Jack met every boat in the area and showed it the way. He guided the ships through the area for nine more years,”理解可知,从1871190332年,后来又经过了9年,Jack这只海豚前后共计41年给船只导航,故答案为D。

5细节判断题。节理解题,根据文中语句“They live in groups and speak to each other in their own language.”理解可知,海豚过群居的生活,故C答案错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

“What’s the matter, mum?”

As soon as I enter the door, I find that my mother is ________ . It’s unusual──she usually ________ the door and welcomes me with a smile!

“She’s dying,”mum says sadly. I ________ what she says. The tulip (郁金香),my mother’s ________ is dying.

A month ago, we moved ________ our new house and mum bought a very beautiful tulip. Mum liked it very much. ________ she was free, she would sit ________ her armchair beside the tulip and enjoys its beautiful colour ________ sweet smell.

She treated it like a baby and looked after it ________ . She put the tulip by window and moved it from one place to ________ to give the tulip enough sunshine. The first thing she did when she ________ every morning was ________ the tulip.

She hoped that with great care, the tulip would become more beautiful and ________ . But the tulip was dying ________ too much sunshine, water and fertilizer.

It’s true that mother loved the tulip. But this kind of love ________ be harmful. Love can sometimes kill what you love.

【1】A. happy B. unhappy C. pleased D. pleasant

【2】A. closes B. opens C. keeps D. takes

【3】A. think B. love C. know D. find

【4】A. favourite B. hate C. unlike D. like

【5】A. with B. around/span> C. across D. into

【6】A. Though B. Because C. After D. When

【7】A. at B. in C. by D. under

【8】A. but B. and C. for D. or

【9】A. happily B. brightly C. carefully D. usually

【10】A. other B. others C. the others D. another

【11】A. got up B. made the bed C. played the piano D. washed her face

【12】A. to take B. to cut C. to water D. to pull

【13】A. smaller B. stronger C. wetter D. older

【14】A. because B. for C. since D. because of

【15】A. must B. should C. can D. need

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网