题目内容
Years ago, I lived in a building in a large city. The building next door was only a few feet away from mine. There was a woman who lived there, whom I had never met, yet I could see her seated by her window every afternoon, sewing or reading.
As several months had gone by, I began to notice that her window was dirty. Everything was unclear through the dirty window. I would say to myself, “I wonder why that woman doesn’t wash her window. It really looks terrible.”
One bright morning, I decided to clean my flat, including washing the window inside.
Late in the afternoon when I finished the cleaning, I sat down by the window with a cup of coffee for a rest. What a surprise! Across the way, the woman sitting by her window was clearly visible. Her window was clean!
Then it dawned on me. I had been criticizing (批评) her dirty window, but all the time I was watching hers through my own dirty window.
That was quite an important lesson for me. How often had I looked at and criticized others through the dirty window of my heart, through my own shortcomings
Since then, whenever I wanted to judge (评判) someone, I asked myself first, “Am I looking at him through my own dirty window”
Then I try to clean the window of my own world so that I may see the world about me more clearly.
1.Why couldn’t the writer see everything clearly through the window?
A. Because the woman’s window was dirty.
B. Because the writer’s window was dirty.
C. Because the woman lived nearby.
D. Because the writer was near-sighted.
2.The writer was surprised that .
A. the woman was sitting by her window
B. the woman’s window was clean
C. the woman did cleaning in the afternoon
D. the woman’s window was still terrible
3.The underlined sentence “it dawned on me” probably means “ ”.
A. I began to understand it
B. it cheered me up
C. I knew it grew light
D. it began to get dark
4.What can we learn from the passage?
A. One shouldn’t criticize others very often.
B. One should often make his windows clean.
C. One must judge himself before he judges others.
D. One must look at others through his dirty windows.
1.B 2.B 3.A 4.C 【解析】试题本文是一篇哲理小品,作者通过因透过自己脏兮兮的窗户没能准确看清一个人这件小事感悟到,在评判别人之前,必须先看清楚自己,然后才能更清楚地看到自己周围的世界。 1.题意:为什么作者不能透过窗户看到一切?考查细节理解题。根据第二段开头I began to notice that her window was dirty. Ever...听一篇短文,回答以下小题,请根据内容从A、B、C三个选项中选择正确的选项。
The treasure tour | |
Length of time | ____________ . |
Starting time | ___________ . |
Places to visit | Tower Bridge , Big Ben, London Eye , Palace of Westminster , Shakespeare's home and so on |
Price | $3,000 — air tickets , hotel costs and _____ included |
1.A. A week B. Two weeks C. Three weeks
2.A. July B. August C. September
3.A. breakfast B. lunch C. super
1.B 2.B 3.A 【解析】W: Hello , everyone . The summer holiday from school is coming up , so where would you like to go ? It says Paris is great this time of year . But I've always wanted to go the...Below you’ll find some stories and their main ideas. Use these good stories to improve your family life. They’ll help your children to be better kids.
Book, Ink, and Feather
| It’s a story about cooperation and positive attitude(合作与积极的态度). “Forgetting the past doesn’t solve anything. Try to change one’s situation and find the necessary help to do so.” |
The Great Gifts
| It’s a short story about stopping bullying(恃强凌弱) in school. “Children who at first seem strange are special in fact. We should help them to find their own talents.” |
Peggy’s Talking Pets
| It’s a story about communica-tion and listening. “When we open our hearts and communicate with others, we enjoy getting to know them, because we all have things to share.” |
The Magic Key
| It’s a story about children’s adventures(冒险经历). “Children can learn, read and speak good English while they are sharing the exciting experiences with the characters in the story.” |
The Homework Party
| It’s a story about making homework funny. “Interest and games are the best ways to motivate(激励) yourself to do the jobs which need more hard work.” |
1.What’s the main idea of Book, Ink, and Feather?
①Forget the past.②Work together.③Good attitude.
A. ①③ B. ①②③ C. ①② D. ②③
2.You should read if the kid is too shy to talk with others.
A. Peggy’s Talking Pets B. The Homework Party
C. The Great Gifts D. The Magic Key
3.Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. Interest helps kids do their homework better and easier.
B. Students should study hard at school.
C. Learn English while reading a story.
D. Sharing with and knowing about others make us happy.
4.The passage is mainly prepared for .
A. students B. teachers
C. parents D. children
1.D 2.A 3.B 4.C 【解析】试题这篇广告分享了五种不同内容和主题的图书,帮助孩子们成为优秀的孩子。 1.题意:《书、墨和羽毛》的主要思想是什么?考查细节理解题。根据Book, Ink, and Feather的信息It’s a story about cooperation and positive attitude. “Forgetting the pa...