题目内容

Children with autism(孤独症) have difficulty with social skills and communication. They often act in limited and repeated ways and have what seem like unusual strong interests.

Autism is more often seen in boys than girls. What causes it is not clear. Scientists are studying DNA and possible environmental influences.

Doctors usually cannot confirm a diagnosis(确诊) of autism until a child is about three years old. Rebecca Landa is a researcher at the Kennedy Krieger Institute. Professor Landa wanted to find out what differences in development might be seen earlier. She led a new study that observed 235 babies between 6 and 36 months of age.

“At six months of age, when you lay your baby on their back and you pull them by the arms gently into a seated place, the baby’s head may nod back behind the shoulders, like poor head control. But that does not mean that the baby is going to have autism. It does mean the baby needs to have some exercises to help their body get stronger. And when the babies strengthen their bodies, they are better able to play with toys and also with people, which will help them have better outcomes.”

By the time a baby is one year old, signs of possible autism include difficulty in using words and not looking eye-to-eye or reaching out to other people. By 14 months, the baby might smile less and use language less. However, Professor Landa says these signs can be very small and their children might be missed during a short health exam.

“It’s important for parents to pay attention to their children’s development, and if they care about a child’s development, they should listen to experts.”

The earlier parents notice delays, she says, the sooner they can begin simple things that may help improve their children’s development. For example, they can talk to the children about what they are doing, give opinions when the children show them something, and play simple games that keep the children’s attention.

1.What’s the best title of the passage?

A. How to Confirm a Diagnosis of Autism

B. Catching the Early Signs of Autism in Babies

C. Ways to Help Children with Autism to Get Better

D. Children with Autism with Difficulty in Communication

2.What can we learn from the third paragraph?

A. Landa tried to find differences in babies’ development earlier.

B. Landa has found ways to confirm a diagnosis of autism.

C. Doctors led a new study to confirm a diagnosis of autism.

D. Doctors helped babies with autism develop without difference.

3.When a baby with signs of autism is 14 months old, he or she may ________.

A. nod the head back behind the shoulders B. have difficulty raising his or her head

C. dislike to communicate with others D. like reaching out to other people

1.B 2.A 3.C 【解析】本文主要介绍了患孤独症的孩子们的相关情况,介绍了孤独症的诊断情况,孤独症出现的标志症状等,最后为家长提出了建议——需要多加关注孩子的心理发展。 1.句意:本文最佳标题是什么?选项A“如何确诊孤独症”,选项B“关注婴儿早期的孤独症迹象”,选项C“帮助有孤独症儿童变得更好的方式”,选项D“在交际中有困难的患有孤独症的儿童”。通过浏览文章,发现选项...
练习册系列答案
相关题目

Years ago, I lived in a building in a large city. The building next door was only a few feet away from mine. There was a woman who lived there, whom I had never met, yet I could see her seated by her window every afternoon, sewing or reading.

As several months had gone by, I began to notice that her window was dirty. Everything was unclear through the dirty window. I would say to myself, “I wonder why that woman doesn’t wash her window. It really looks terrible.”

One bright morning, I decided to clean my flat, including washing the window inside.

Late in the afternoon when I finished the cleaning, I sat down by the window with a cup of coffee for a rest. What a surprise! Across the way, the woman sitting by her window was clearly visible. Her window was clean!

Then it dawned on me. I had been criticizing (批评) her dirty window, but all the time I was watching hers through my own dirty window.

That was quite an important lesson for me. How often had I looked at and criticized others through the dirty window of my heart, through my own shortcomings

Since then, whenever I wanted to judge (评判) someone, I asked myself first, “Am I looking at him through my own dirty window”

Then I try to clean the window of my own world so that I may see the world about me more clearly.

1.Why couldn’t the writer see everything clearly through the window?

A. Because the woman’s window was dirty.

B. Because the writer’s window was dirty.

C. Because the woman lived nearby.

D. Because the writer was near-sighted.

2.The writer was surprised that .

A. the woman was sitting by her window

B. the woman’s window was clean

C. the woman did cleaning in the afternoon

D. the woman’s window was still terrible

3.The underlined sentence “it dawned on me” probably means “ ”.

A. I began to understand it

B. it cheered me up

C. I knew it grew light

D. it began to get dark

4.What can we learn from the passage?

A. One shouldn’t criticize others very often.

B. One should often make his windows clean.

C. One must judge himself before he judges others.

D. One must look at others through his dirty windows.

1.B 2.B 3.A 4.C 【解析】试题本文是一篇哲理小品,作者通过因透过自己脏兮兮的窗户没能准确看清一个人这件小事感悟到,在评判别人之前,必须先看清楚自己,然后才能更清楚地看到自己周围的世界。 1.题意:为什么作者不能透过窗户看到一切?考查细节理解题。根据第二段开头I began to notice that her window was dirty. Ever...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网