题目内容
【题目】 Mary, Matty and their 3-year-old little brother Max watched a TV show about fire safety before dinner. The show was about to end when Mrs.Martin said, “Wash your hands. It's time for dinner."
Mary couldn't wait to surprise his dad with the cake she and Matty made. As soon as dinner was over, Mary and Matty went into the kitchen. Mary put lots of candles on the cake. After Matty lit(点燃) the candles, Mary took the cake to the table. He put it in front of his dad and said,“Happy birthday, Dad. Make a wish and blow out the candles."
Just then Max took a bottle of water and poured(倒出) it on the cake. The candles went out.
“Max, you ruined(毁坏) Dad's cake," Mary cried.
“I'm sorry Max ruined your surprise,”Matty said.
“Max gave me a big surprise," Dad said, laughing.“Maybe since my candles went out so fast, my wish will come true soon."
【1】What did the three kids do before dinner?
A.They watched TV.B.They bought a cake.C.They did housework.
【2】The underlined word“it”in paragraph 2 refers to________ .
A.the table.B.the cake.C.the candles.
【3】Who poured water on the cake?
A.MaryB.MattyC.Max
【4】Which of the following words can describe Mr.Martin?
A.ShyB.FunC.Strict
【5】What's the best title of the passage?
A.A fire accidentB.A birthday wishC.A birthday surprise
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
这是一篇记叙文,文章讲述玛丽、马蒂和麦克斯在晚饭前看了关于防火安全的电视;吃晚饭时,孩子们给马丁先生点燃了生日蛋糕上的蜡烛;但是麦克斯拿起一瓶水倒在蛋糕上熄灭了蜡烛。马丁先生觉得麦克斯给了他大大的惊喜,说可能因为蜡烛熄灭得如此快,他的愿望很快就能实现了。
【1】
细节理解题。根据第一段“Mary, Matty and their 3-year-old little brother Max watched a TV show about fire safety before dinner”可知晚饭前他们在看电视。故选A。
【2】
词义猜测题。根据“Mary took the cake to the table”可知it指代的是把蛋糕cake。故选B。
【3】
细节理解题。根据“Max took a bottle of water and poured(倒出) it on the cake”可知麦克斯倒水在蛋糕上。故选C。
【4】
推理判断题。根据最后一段“‘Max gave me a big surprise, ’ Dad said, laughing. ‘Maybe since my candles went out so fast, my wish will come true soon. ’”可知父亲大笑,觉得麦克斯给了他大大的惊喜,可能因为蜡烛熄灭得如此快,我的愿望很快就能实现。可知马丁先生很有趣。故选B。
【5】
标题概括题。文章讲述玛丽、马蒂和麦克斯在晚饭前看了关于防火安全的电视;吃晚饭时,孩子们给马丁先生点燃了生日蛋糕上的蜡烛;但是麦克斯拿起一瓶水倒在蛋糕上熄灭了蜡烛。马丁先生觉得麦克斯给了他大大的惊喜,说可能因为蜡烛熄灭得如此快,他的愿望很快就能实现了。说明不仅仅是生日的惊喜,更重要的是电视节目给孩子起了很大的教育作用。标题可概括为A birthday surprise。故选C。
【题目】补全对话
A.Well done! |
Li Lei:hey,Bruce.I'm going home this weekend.
Bruce:
Li Lei:To celebrate the Mid﹣Autumn Festival.
Bruce:
Li Lei:It is an important time for family.
Bruce:
Li Lei:We'll have dinner together,watch the moon and eat mooncakes.
Bruce:Mooncakes?Are they delicious?
Li Lei:Yes.We can celebrate it together.
Bruce:Thank you!
Li Lei:You are welcome.
【题目】阅读名片,选择最佳选项
People's Education Press ① |
DEESIDEANIMAL PARK |
Zhonglu Hotel |
Date 3rd July |
① 人民教育出版社 ②材料 ③目的地 ④离开 ⑤到达
(1)When does the plane reach Milan?
A.At 11:30.
B.At 14:35.
C.At 10:00.
D.At 18:00.
(2)Where can you have fun and watch displays?
A.In Flight No. BA564.
B.In people's Education Press.
C.At Zhonglu Hotel.
D.In Deeside Animal Park.
(3)If you want to buy English books, you'd better call the number _______.
A.(8610) 64622288
B.(010) 67661423
C.(8610) 64612502
D.(024)46364148
(4)If you travel to Beijing, you'd better live in ________.
A.Milan
B.PEP Teaching Materials Center
C.Zhonglu Hotel
D.Southdene
(5)From the information, we can guess Yang Kai is ________.
A.a bookseller
B.a student
C.a waiter
D.a teacher