题目内容

【题目】I had an old neighbour, a doctor named Gibbs. When Doctor Gibbs wasn't saving liveshe was planting trees. He had some interesting ideas about planting trees. He hardly watered his new trees.

Once I asked why and he told me that watering plants made them grow weaker. He said he had to make things difficult for the trees so that only the strongest could survive. He talked about how watering trees made them develop shallow roots and how, if they were not watered, trees would grow deep roots in search of water.

So, instead of watering his trees every morning, he'd beat them with a rolled up newspaper. I asked him why he did that, and he said it was to get the trees' attention.

Doctor Gibbs died a couple of years after I left home. Sometimes I walked by his house and looked at the trees I'd watched him plant 25 years ago. They were tall and strong.

I planted several trees myself a few years ago. Two years of caring for these trees meant they grew up weakly. Every time a cold wind blew, my trees shook. Adversity seemed to be good for Doctor Gibb's treesthey could never relax.

Every night before I go to bedI check on my two sons. I often pray(祈祷)that their lives will be easy. But lately I've been thinking that it's time to change my prayer. I know my children are going to experience difficulties. There's always a cold wind blowing somewhere. What we need to do is to pray for deep rootsso when the rains fall and the winds blowwe won't be separated.

1What did Doctor Gibbs do to the trees he planted?

A. He let them grow quickly.B. He beat them to get their attention.

C. He helped them search for water.D. He read a newspaper near them.

2What does the word "Adversity" in Paragraph 5 mean?

A. Difficult living conditions.B. Little water.

C. Enough care or attention.D. Bad weather.

3What does the writer learn from Doctor Gibbs?

A. Elders are treasures.

B. No painno gain.

C. Two heads are better than one.

D. Only those who bear(容忍)the most become the highest.

【答案】

1B

2A

3D

【解析】

本文是一篇人物故事类阅读。文章主要介绍了作者的邻居种树的经历告诉我们对于成长来说有时候困难是必须的。

1细节理解题。根据So, instead of watering his trees every morning, he'd beat them with a rolled up newspaper. I asked him why he did that, and he said it was to get the trees' attention. 所以,他不是每天早上给树浇水,而是用卷起的报纸来打树。我问他为什么这样做,他说是为了引起树的注意。可知,他打树是为了引起树的注意。故选B

2词义猜测题。根据最后一段 Every time a cold wind blew, my trees shook. Adversity seemed to be good for Doctor Gibb's trees,they could never relax. 可知,每当寒风吹来,树枝颤抖,艰苦的生存条件似乎在某些方式对它们来说有益,故选A

3推理判断题。根据"What we need to do is to pray for deep roots, so when the rains fall and the winds blow, we won't be torn apart."可推知,作者从吉布斯医生那里学到了只有忍耐最多的困难才会是最高的。故选D

词义猜测题是阅读理解中常见的一种题型,所猜测词汇可以是生词,也可以是熟词新义,还可以是人称代词的指代内容。词义猜测题主要考查考生根据上下文推测词义和语义的能力,突出考查对语境的分析和把握能力。常见的猜词法有:(1)利用上下文语境。猜测任何词义都离不开上下文,所以要借助上下文对需要猜测的词或短语进行合乎逻辑的推测。 (2)利用定义或解释性的线索。阅读文章中的有些生词往往在其后会有对该词进行解释说明的短语或句子,利用它们猜词义较容易 (3)利用文章的逻辑关系答题。如并列、对比、因果、转折关系等。这些逻辑关系往往通过一些相应的词或短语表达出来,如but, or, however, so, because等。(4)利用构词法知识答题。熟记一些前缀、后缀所表达的意思,不仅可以扩大词汇量,而且帮助我们猜测词义。第2小题的词义猜测题就是利用第1种解题方法。

练习册系列答案
相关题目

【题目】2019年春晚节目中岳云鹏、孙越相声为大家表演《家风》,弘扬了中国传统文化,展现了家风家教的传承,温暖了每一个中国人的心。假如你叫Jack,你所在的小区正在进行模范家庭的评选活动,请根据下表提示的内容给社区中心写一封英文推荐信向他们推荐你的家庭。

家庭氛围

相互尊重、彼此关爱 ……

邻里关系

和睦相处、乐于帮助 ……

绿色生活

保护环境 ……

公益活动

志愿援助 ……

要求: 1.推荐信的内容必须包括所给要点,可适当发挥,不要简单翻译。

2.词数100字左右,开头和结尾已经写好,不计入总词数。

3.表达中请勿提及真实校名和姓名。

Dear Sir,

I would like to recommend my family for "Model Family" in our neighbourhood this year. There are five people in my happy family. They are my grandparents, my parents and me.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

I hope we can get the award. I am looking forward to your answer.

Yours Faithfully

Jack

【题目】Every year on my birthday since I was 11, a white gardenia(栀子花)was sent to my house. No card ever came with it. Calls to the flower shop were not helpful at all. After some time I stopped trying to find out the sender’s name and was just pleased with the beautiful white flower, in soft pink paper.

I couldn’t stop imagining(想像)who the giver might be, though. Some of my happiest moments were spent day dreaming about the sender. My mother encouraged these daydreams. She, d ask me if I had been especially kind to someone. Perhaps it was one of my classmates. Perhaps it was the old man. He lived across from the street. I’d sent him his mail during the winter. As a girl, though, I had more fun imagining that it might be a boy that I had met.

A month before my high school graduation(毕业), my father died. I was so sad that I became uninterested in my upcoming graduation dance, and I didn’t care whether I had a new dress or not. My mother, in her won sadness, however, would not let me miss any of those things. She wanted her children to feel loved. In fact, my mother wanted her children to see themselves much like the gardenia: lovely, strong and perfect, with perhaps a bit of mystery(神秘).

When I was 22, I got married. My mother died ten years after I was married. That was the year the gardenia stopped coming.

1The writer was very when she was imagining who sent the flower.

A. happyB. sadC. worriedD. nervous

2The real sender of the white gardenia is______.

A. a boy the writer had met

B. the writer’s classmate

C. the old man living across the street

D. the writer’s mother

3Which of the following would be the best title for the passage?

A. A Special Birthday

B. A Graduation Party

C. A mother’s Love

D. A Childhood Dream

4It can be inferred(推断) from the passage that___________.

A. the writer didn’t get a new dress for the dance.

B. the writer probably joined in the graduation dance.

C. the writer’s father died ten years earlier then her mother.

D. the writer’s father received a gardenia on each of his birthday.

5The writer received on her birthday since she was 11.

A. a white gardeniaB. a card

C. a card and soft pink paperD. a gardenia and a card

【题目】Answerthequestions.

IShou Lin(林义守) is a very successful businessman When he was a child he had no opportunity to get a formal education but didn't let that hold him back By the age of ten he had begun a few small businesses In 1988 Lin started a steel factory in Taiwan where he was born and then developed it well 11 years later the production doubled

During this time his mom reminded him of the importance of education Because he had made some money she felt he had a social responsibility to help in this field Then Lin realized that few students studied electrical machinery So he started Kaohsiung Polytechnic Institute KPI), which was later upgraded to IShou University

When asked about education Lin replied that the next generation needed to be educated from an international point of view And in 2004 IShou International School was set up

After suffering a serious illness Lin realized that life is priceless He looked for more ways to improve people's lives As a result he established a worldclass hospital with the latest equipment and besttrained staff IShou university's medical school combines education and medicine to educate students to serve those in need

Life needs fun as well Having travelled to many countries and regions Lin thought Taiwan should be as desirable as Singapore Hong Kong and Macau Then he developed EDA World It includes one of Asia's best outlet malls as well as the region's largest amusement park and theater

What do steel production ______ ______ and entertainment have in common The answer is IShou Lin!

1Did IShou Lin get a formal education______

2Where was Lin born___

3Why did Lin set up IShou International School___

4What can Lin's hospital provide___

5When did he develop EDA World___

6What can be filled in each blank in the last paragraph Give your reason___

【题目】阅读短文,根据逻辑顺序,从下列方框里选择适合的选项填入文中空缺处,完成小题,使文章意思完整、连贯

Different colors can show different moodsBright colors make us feel happy and energetic1Artists also use colors to create patterns(图案)The primary colors are redyellowand blue2Mixing two primary colors makes a secondary colorThe secondary colors are orangegreenand violet(purple)3Green is made by mixing yellow and blueViolet is made by mixing red and blueIntermediate colors can be made by mixing a primary and a secondary color together4Blackwhiteand gray are special colorsThey are called neutral colors

Colors have been organized into a color wheel(色环)It shows the three primary colorsthe three secondary colorsand the six intermediate colors 5It helps them know which colors they want to use together in their artwork

AOrange is made by mixing yellow and red

BFor exampleblue violet and red orange are intermediate colors

CDark colors make us feel cool or sad

DArtists use the colour wheel

EThey are the colors that can be mixed together to make different colors

AOrange is made by mixing yellow and red

BFor exampleblue violet and red orange are intermediate colors

CDark colors make us feel cool or sad

DArtists use the colour wheel

EThey are the colors that can be mixed together to make different colors

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网