题目内容

【题目】情景交际通读下面的对话,根据上下文补全对话内容。

A: Hey, long time no see! How was your vacation?

B: I visited my grandparents in Weifang and had a good time there.

A:1?

B: I learned to make paper cutting.

A: Paper cutting? 2?

B: It is used for decorating (装饰) houses.

A: 3?

B: Sure. Fold the paper and then cut it with scissors.

A: And I heard Weifang is the capital of kites! 4?

B: They are made of silk and bamboo. Would you like to fly kites with me tomorrow?

A: 5.

【答案】

1What did you do in Weifang? / What did you do?

2What is it used for?

3Could you teach me how to make paper cutting?

4What are the kites made of?

5Sure!

【解析】

本篇对话难度适中,主要讲述一个人去潍坊,并向另一个人介绍潍坊的剪纸和风筝。

1根据I learned to make paper cutting可知,应问“你在潍坊都做什么了?”或者“你都做什么了?”,故填What did you do in Weifang? / What did you do?

2根据It is used for decorating (装饰) houses可知,应问“它用来做什么?”,故填What is it used for?

3根据Sure. Fold the paper and then cut it with scissors可知,应问“你能教我如何剪纸吗?”,故填Could you teach me how to make paper cutting?

4根据They are made of silk and bamboo可知,应问“风筝是由什么制成的?”,故填What are the kites made of?

5根据Would you like to fly kites with me tomorrow可知,邀请别人去放风筝,应该回答“好的”,故填Sure!

练习册系列答案
相关题目

【题目】 作为中学生该怎么度过自己的闲暇时光?你会推荐什么样的放松方式?理由是什么?请根据以下表格中的信息写一篇文章。

观点

理由

一部分同学喜欢网络和电视

1. 放松,信息量大……

2.可以足不出户和同学乃至陌生人互动……

另一部分同学喜欢亲近家人、自然和读书

1. 与家人相处更加和睦

2. 增长见识,开阔视野

你的思考

……(不少于一点)

参考词汇:增长见识 increase one’s knowledge 开阔视野 open one’s mind

要求:

(1)词数:80~100个。

(2)短文的题目和开头已给出,不计入总词数。

(3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥。

Our society is developing fast. People are getting busier too. As a result, people try to relax in their free time. We students have different ideas of spending our free time.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】Madonna Kenser, a teacher of Oak Grove Elementary in Poplar Bluff, suddenly had an asthma attack (哮喘发作) in class. One of her students, 9-year-old Brendon Garman, saved her life.

“I was teaching the class and my throat began to close,” Kenser said. “I was having an asthma attack. The students were watching and I knew I had to get to my desk.” At her desk was her bag with an inhaler (吸入器). However, Kenser never made it to her desk. She passed out, lying on the floor.

“I was starting to get worried,” said Brendon Garman, the young hero. He ran to the desk quickly, took the inhaler out of the bag and gave it to his teacher.

Brendon’s family are very proud of him. His mother and teachers have said something that makes this young hero even more amazing. Brendon has autism (自闭症) and he has difficulty communicating with others.

When asked how he knew what to do to save his teacher, Brendon said he knew it from Are We There Yet. “If hadn’t seen that movie. I wouldn’t have known what to do,” said Brendon.

“I went to the doctor and he said 5,000 people die from the things that happened that day,” said Kenser. “Brendon was really calm at that time. Without him, I wouldn’t be here now.”

1Why did Kenser try to get to her desk?

A. Because she wanted to sit down.

B. Because she wanted to call a doctor.

C. Because she wanted to get her inhaler.

2What does the underlined phrase “passed out” mean in Chinese?

A. 昏厥B. 传递C. 出去

3What did Brendon do to save his teacher?

A. He called his mother for help.

B. He gave the inhaler to his teacher.

C. He went out quickly and got help.

4Are We There Yet, mentioned in Paragraph 5 is ________.

A. a songB. medical bookC. a movie

5What’s the best title for the passage?

A. A Kid Hero Saved His Teacher.

B. Kids with Autism Are Amazing.

C. Learning First Aid Is Important.

【题目】X.任务型阅读 阅读短文,按要求完成各题

As mobile phones grow in popularity, telephone booths have become fewer in German cities. But a new project in Berlin is hoping to turn them into shelters for another endangered technology — books.

Konrad Kutt of the Institute for Sustainability in Education, Employment and Culture decided to start the BücherboXX project to improve reading in Berlin. They filled telephone booths that are about to be thrown away with books and put benches outside for people to sit down and take a reading break. “It teaches people about reusing in details, about sustainability (持续性) and also about improving learning,” said Kutt. These public bookshelves are in the streets of many cities across Germany. These libraries are supported by donations and taken care of by local volunteer groups. Each shelf holds around 200 books. It takes about six weeks to replace the old books with new ones.

Each of Berlin’s three current reading booths has been colorfully painted by students who are also responsible for building the benches and bookshelves inside the booths. The telephone booths themselves were bought from telephone companies that set to just throw them away.

Some community members keep an eye on the booths to prevent destroying and make sure they are often cleaned. In these libraries, people can read whatever they want to read. Local people who visit the booths are encouraged to leave one of their own books when they take a book with them. There are no sign-out sheets or rules for visitors to follow, like at a library because the BücherboXX system relies on trust and the community’s good will.

One woman named Petra Rücker, a 45-year-old social worker, stopped by to take a look at the books. “I come by here on the way to work but never have stopped by until now,” Rücker said. “It looks interesting.” This time, she left without a book. “But I will certainly be back here,” she said.

1根据短文回答问题

Why do telephone booths become fewer in German cities?

______________________________________________________

2根据短文回答问题(完整句子15个词以内)

What do they encourage local people to do?

________________________________________________________

3根据短文回答问题。(完整句子15个词以内)

Why are there no sign-out sheets or rules for visitors to follow?

_________________________________________________________

4翻译划线句子。

________________________________________________________

5根据短文回答问题 (完整句子10个词以内)

What’s the passage mainly about?_____________________________

【题目】I had an old neighbour, a doctor named Gibbs. When Doctor Gibbs wasn't saving liveshe was planting trees. He had some interesting ideas about planting trees. He hardly watered his new trees.

Once I asked why and he told me that watering plants made them grow weaker. He said he had to make things difficult for the trees so that only the strongest could survive. He talked about how watering trees made them develop shallow roots and how, if they were not watered, trees would grow deep roots in search of water.

So, instead of watering his trees every morning, he'd beat them with a rolled up newspaper. I asked him why he did that, and he said it was to get the trees' attention.

Doctor Gibbs died a couple of years after I left home. Sometimes I walked by his house and looked at the trees I'd watched him plant 25 years ago. They were tall and strong.

I planted several trees myself a few years ago. Two years of caring for these trees meant they grew up weakly. Every time a cold wind blew, my trees shook. Adversity seemed to be good for Doctor Gibb's treesthey could never relax.

Every night before I go to bedI check on my two sons. I often pray(祈祷)that their lives will be easy. But lately I've been thinking that it's time to change my prayer. I know my children are going to experience difficulties. There's always a cold wind blowing somewhere. What we need to do is to pray for deep rootsso when the rains fall and the winds blowwe won't be separated.

1What did Doctor Gibbs do to the trees he planted?

A. He let them grow quickly.B. He beat them to get their attention.

C. He helped them search for water.D. He read a newspaper near them.

2What does the word "Adversity" in Paragraph 5 mean?

A. Difficult living conditions.B. Little water.

C. Enough care or attention.D. Bad weather.

3What does the writer learn from Doctor Gibbs?

A. Elders are treasures.

B. No painno gain.

C. Two heads are better than one.

D. Only those who bear(容忍)the most become the highest.

【题目】Much meaning can be carried clearly with our eyes, so it is often said that eyes can speak. Do you have such kind of experience? In a bus you may look at a stranger, but not too long. And if he finds that he is being looked at, he may feel uncomfortable. It’s the same in daily life. If you are looked at for more than necessary, you will look at yourself up and down, to see if there is something wrong with you. If nothing goes wrong, you will feel angry toward the person who is looking at you that way. Eyes do speak, right?

Looking too long at someone may seem to be impolite. But sometimes things are different. If a man looks at a woman for more than 10 seconds, it may mean that he wishes to attract her attention, to make her understand that he loves her. When two people are in a conversation, the speaker will only look at the listener from time to time, in order to make sure that the listener does pay attention to what he or she is saying. Lovers will enjoy looking at each other or being looked at for a long time, to show something that words cannot express.

Clearly, eye contact(接触)should be done according to the relationship between two people and the place where you stay.

1What can our eyes carry clearly according to the passage? (不超过5个词)

______________________________________________________________________________________

2What does the writer think about looking too long at someone? (不超过15个词)

______________________________________________________________________________________

3Why will the speaker look at the listener from time to time when they are in a conversation?(不超过20个词)

______________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网