题目内容

【题目】 The label(标签), Made in China, is one that is becoming increasing common in shopping centers all over the world.

In the United States, shoppers at Wal-mart, the nation’s largest retailer(零售商), have a wide selection(选择) of products mostly produced in China. The large amount of Chinese imports(进口) have created a large selection of goods in other countries as people begin to buy more and more products made in China. These goods are even widely available(可获得的) in other Asian nations, where Chinese-made goods are quite popular. Chinese brand names are also becoming more well-known outside China.

When Chinese Americans visit family and friends in their homeland, gifts from the U.S. are a must. But TVs and fashionable clothes aren’t rare(稀少的) any more, and anything ‘Made in China’ shouldn’t be considered in any case(无论如何).

“When I decide to visit my family members in China. I will have a big headache. What should I buy for them? They may not all speak English, but everyone in China knows those three words, “a Chinese American said."When they see the label ‘Made in China’, they will think, ‘Why do you send me this?’”

The development of China has surprised the world with its growth. As a result, the other countries are beginning to try to reduce Chinese goods with the use of taxes()and import restrictions(限制). However, the development on the Chinese economy still affects the world in many ways.

1Around the world, the products made in China are _____ in the shopping malls.

A.unwelcomeB.expensiveC.popularD.rare

2What is the Chinese meaning of the underlined word “brand” in the second paragraph?

A.品牌B.明星C.生产地D.树枝

3Why do Chinese Americans usually have a headache if they come back to China?

A.Because they should give their friends rare gifts.

B.Because their Chinese friends can not speak English.

C.Because they should give their friends fashionable gifts.

D.Because their friends will be unhappy if the gifts are made in China.

4How do other countries try to reduce the Chinese goods in their own countries?

A.By importing more Chinese goods.

B.By using taxes and import restrictions.

C.By developing the qualities of their own products.

D.By telling their shoppers not to buy Chinese goods.

5From the passage, we can know that _____.

A.products made in China are more and more popular all over the world.

B.TVs and fashionable clothes are ideal gifts for Chinese people.

C.everyone in China can speak English.

D.the other governments don’t welcome any Chinese goods.

【答案】

1C

2A

3D

4B

5A

【解析】

本文是一篇记叙文。文章讲述了中国制造的东西在全世界非常常见,一些国家为了减少中国制造的东西,采取了税收和进口限制的手段。

1细节理解题。从文章第一段“The label(标签), Made in China, is one that is becoming increasing common in shopping centers all over the world.”,可知中国制造非常流行,故选C

2细节理解题。从文章“Chinese brand names are also becoming more well-known outside China.”及第二段可知,中国制造的东西在全球非常常见,同样的中国的品牌也很常见,故选A

3细节理解题。从文章“They may not all speak English, but everyone in China knows those three words," a Chinese American said. "When they see the label 'Made in China,' they will think, 'Why do you send me this?'”可知,他们的朋友或是家人如果知道是中国制造的将会不高兴,故选D

4细节理解题。从文章“the other countries are beginning to try to reduce Chinese goods with the use of taxes(税)and import restrictions.”可知别的国家通过用税收和进口限制来减少中国制造的东西,故选B

5推理判断题。从文章第一段和最后一段可知,中国生产的东西在全世界都非常流行,故选A

学生在解答此类题目时,首先把握好每段的第一句,尤其是第一段的第一句话,要对其进行仔细的理解,把握中心。本文中细节题在文章找到相对应的地方结合题目进行阅读,对于推断题要联系上下文结合作者的写作意图,在题目中选择最符合的答案。如小题4,题干问的是“其他国家如何试图减少本国的中国货?”也就是对应的文中的句子“As a result, the other countries are beginning to try to reduce Chinese goods with the use of taxes()and import restrictions(限制).”,进而能选出正确答案B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I watched my mother flying out to get me food. My sister already flew out into the world, too. She flew just like my mother did. I didn't ever want to leave the nest. My wings were nothing like my sister’s. Mine were brown and small, and I just knew they were too weak to fly.

My mother got back and fed me. After I ate, she looked at me and said, “you're old enough now, and it is time for you to fly.”

I told her I felt bad. She said that she could wait until the next morning. But then I would have to go. I stayed close to her in the nest and tried to go to sleep.

When the sun came up the next day, I tried to look small. I knew that birds should fly away and leave the nest, but that didn't mean I could do it.

My mother asked me to watch and learn. I had watched her fly away so many times before. When I stood in the nest watching her, I was scared.

Then something happened. I fell out of the nest! I put my wings out and I was able to fly! I shouted as loudly as I could. They worked! They were strong enough to fly after all! They were wonderful. My mother flew back to the nest and watched me fly and shouted happily.

1Who got the bird food before he could fly?

A.His father.B.His mother.C.His sister.D.His brother.

2Why couldn’t the bird fly?

A.Because his wings were brown and small.B.Because he didn’t have wings.

C.Because he thought his wings weren’t strongD.Because no one taught him to fly.

3What does the underlined word “ They” refer to?

A.The wings.B.The bird’s mother and sister.C.The feet.D.The nest.

4Which of the following is the RIGHT order according to the passage?

① The bird told the mother he felt too bad to fly.

② The bird fell out of the nest and learned to fly by accident.

③ The mother flew out to look for food.

④ The bird felt scared when seeing his mother showing him how to fly.

A.④①③②B.③①④②C.④③①②D.③④①②

5What does the passage mainly want to tell us?

A.We should be brave to learn new things.B.We should be happy with friends.

C.We should trust our family.D.We should be careful when trying something new.

【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。(每空一词)

I gave the young man I had saved some bread and water. After his run and hiking to the cave, he was tired out. I showed him a bed and blanket and q1 he fell asleep.

As I studied him, I g2 his age at around twenty-six. He was tall with straight, strong legs and arms. He looked kind, e3 when he smiled.

I climbed out of the cave to keep watch. The young man slept only about a half hour b4 coming out of the cave. Again he made gestures(手势) to show that he was grateful to me.

We c5 mainly by gestures at first. Soon my new servant showed himself much b6 at learning my language than I was at learning his. I c7 him Friday, for it was on a Friday that I saved him. He quickly learned “yes” and “no” and the names for different objects.”

We spent a full day at the cave, then returned to the beach to see i8 those people who wanted to catch him were still here. They had gone without searching for either Friday or his partners.

When we returned to my cave, I p9 Friday with some clothes and a little rabbit-fur hat. Friday wore the clothes to make me happy, even though he was comfortable with nothing on.

At first I separated Friday from me in a single room because I couldn’t trust him completely. But it soon became clear that was u10. He seemed almost to consider me like a father.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网