题目内容

【题目】根据短文理解选择正确答案。
B
The word “day” has two meanings. When we talk about the number of days in a year, we are using “day” to mean 24 hours. But when we talk about day and night, we are using “day” to mean the time between sunrise and sunset. Since the earth looks like a ball, the sun can shine on only half of it at a time. Always one half of the earth is having day and the other half night. A place is moved from day into night and from night into day over and over by the spinning(旋转)of the earth. At the equator(赤道)day and night are sometimes the same length(长度). They are each twelve hours long. The sun rises at 6 o'clock in the morning and sets at 6 o'clock in the evening. For six months the North Pole(北极)is tilted(倾斜)toward the sun. In those months the Northern Hemisphere(半球)gets more hours of sunlight than the Southern Hemisphere(半球). Days are longer than nights. South of the equator nights are longer than days. For the other six months the North Pole is tilted away from the sun. Then the Southern Hemisphere gets more sunlight. Days are longer than nights. North of the equator nights are longer than days. Winter is the season of long nights. Summer is the season of long days.
(1)When the Western Hemisphere is having day, the Eastern Hemisphere is having ______.
A.both day and night
B.day
C.neither(既不)day nor night
D.night
(2)A place is moved from day into night and from night into day over and over by ________ of the earth.
A.the pushing
B.the pulling
C.the spinning
D.the passing
(3)At the equator day is as long as night ________.
A.sometimes
B.never
C.usually
D.always
(4)When the North Pole is tilted toward the sun, the Northern Hemisphere gets ________ sunlight.
A.less
B.more
C.all
D.no

【答案】
(1)D
(2)C
(3)A
(4)B
【解析】短文大意:day这个单词有两层含义,当我们谈论一年中有多少天时,我们用“天”表示24小时,但是当我们谈到“白天”和“夜晚”时,我们用“天”表示日出和日落之间的时间。
(1)细节推理题,根据文章内容But when we talk about day and night, we are using “day” to mean the time between sunrise and sunset. Since the earth looks like a ball, the sun can shine on only half of it at a time. Always one half of the earth is having day and the other half night. 当地球的一半是白天时,另一半却是夜晚,可以推断“当西半球是白天时,东半球是夜晚”,故选D。
(2)细节理解题,根据文章内容A place is moved from day into night and from night into day over and over by the spinning(旋转)of the earth. 可知选C。
(3)细节理解题,根据At the equator(赤道)day and night are sometimes the same length(长度). 可知在赤道,有时白天和夜晚一样长,故选A。
(4)细节理解题,根据For six months the North Pole(北极)is tilted(倾斜)toward the sun. In those months the Northern Hemisphere(半球)gets more hours of sunlight than the Southern Hemisphere(半球). 可知当北半球向太阳倾斜时,北半球的光照时间比南半球长,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解选择正确答案。
C
The leaders (领导人) of 13 countries had a big meeting in St Petersburg, Russia from November 21 to 24, 2010.The meeting was about tigers. They talked about the ways to protect the animals in their countries. They agreed to spend more money protecting tigers and they wanted to double the number of tigers in the world before 2022.
Tiger is one of the world's most endangered animals. The World Wildlife Fund (WWF) says, there are only about 100,000 wild tigers now. And the number is becoming smaller and smaller. 'If nothing happens, tigers will face disasters,' said WWF spokeswoman Marie von Zeipel.
Nine types of tigers lived 100 years ago, but now at least three of them have died out. ‘If people leave tigers alone and don’t kill them, then the number of tigers will double in 10 years,’ said Jean-Christoph Vie, a French tiger expert (专家).
China is one of the 13 countries where tigers live. There are about 50 wild tigers in China now. They are the Bengal tigers in Tibet, Indochinese tigers in China's southwest, and Siberian tigers in the northeast. The South China tigers lived in southeast China many years ago but disappeared in the 1970s. Many experts think they have already died out.
(1)What's the meeting in St Petersburg mainly about?
A.How to help tigers find a better place to live.
B.How to protect tigers in their countries.
C.How to stop people from hunting the wild animals.
D.How to count the number of tigers in the world.
(2)Which of the following is TRUE according to the WWF?
A.Many tigers have died only because people hunt them.
B.About 3,200 tigers have died in the past 100 years.
C.There are more and more tigers these years.
D.There are about 100,000 wild tigers in the world now.
(3)In Jean-Christoph Vie’s opinion, the best way to double the number of tigers in 10 years is __________.
A.to do nothing
B.to keep all of them in the zoo
C.to stop people from killing them
D.to build more nature reserves for tigers
(4)How many types of tigers were there in China 50 years ago?
A.3
B.4
C.13
D.50

【题目】French soccer player David Trezeguet holds the record for the fastest shot in a soccer match. It happened during a match between his club Juventus and England’s Manchester United in 1998.

At that time, he was unknown outside of French soccer. But nine years later, Trezeguet, 29, has become one of the world’s most famous strikers (前锋).

In September, 2007, he scored his 100th goal in the Italian League. “One hundred goals with Juventus, one of the greatest clubs in the world, that is important,” he said.

Although Trezeguet was born in France, he grew up in Argentina and he says his Latin mentality helped him become one of the world’s best soccer players.

“Most people in Argentina have to work hard for everything they want,” he explained. “This mentality gave me a hunger and an ambition (野心) to become the best.”

Trezeguet has had a great career. He has won nearly every major competition in soccer the World Cup, the European Championships, the European Cup, as well as the French and Italian league titles.

But Trezeguet knows all about heartache too. In the French World Cup in 1998, after playing every match in the competition, he was not chosen to play in the final when France went on to win.

Then in the 2006 World Cup in Germany, his miss in the penalty shoot-out(点球大战) handed victory to Italy. But Trezeguet refuses to let this get him down.

“I accept my responsibility. It’s part of football,” he said. “You just have to move on and start thinkng about focusing on the next thing.”

【1】 In 1998, David Trezeguet _____.

A. scored with the fastest ever shot

B. was a well-known basketball player in France

C. became famous around the world

D. was a member of Manchester United

【2】David Trezeguet was born in _____.

A. Italy B. France

C. Argentina D. England

【3】According to the article, what is “Latin mentality”?

A. Being a soccer player can bring you a lot.

B. One should get everything they want.

C. Playing soccer for the best team can change your life.

D. One should work hard to be their best.

【4】 David Trezequet lost the game to Italy in _____.

A. the European Cup

B. the European Championship

C. the French World Cup in 1998

D. the 2006 World Cup in Germany

【5】 How did Trezeguet think of a failure in football?

A. Feel sorry about it every time.

B. Take a long break to relax.

C. Work hard to improve next time.

D. Try another team.

【题目】阅读理解
More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that's why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil cost!
Get on a bicycle and ride around your neighbourhood. You may discover(发现) something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise without polluting(污染) the environment. You don't even have to ride all the way.
Folding(折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travelers.
Health Benefits (好处)of Bicycling:
①It helps to prevent(预防)heart diseases.
②Bicycling helps to control your weight.
③A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.
④Bicycling can improve your mood(心情).
⑤ Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed(放松的) and self-confident.
⑥Bicycling is healthier than driving.
(1)From the passage , we know that bicycling is becoming very ______.
A.surprising
B.exciting
C.expensive
D.popular
(2)When you are riding your bicycle around your neighbourhood, you may ______.
A.pollute the environment around
B.find something you didn't notice
C.go everywhere and use a little oil
D.get off your bike and begin to work
(3)One of the benefits from bicycling is that ______.
A.you can fold the bicycle
B.you will be friendly to others
C.you will be more relaxed
D.you may get fatter and fatter
(4)Which is TRUE according to the passage?
A.Bicycling is enjoyable exercise for people.
B.Driving cars is healthier than riding bikes.
C.Riding a bike pollutes your neighborhood.
D.Common bikes are welcomed by all airlines.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网