题目内容

【题目】完型填空
Today is Sunday. My Brother and I1at home. We2to take two boxes to the room.3box is big, but it's light(轻). My brother's box is4, but heavy(重). We put5on the table. We can see6clothes in the boxes, but my7aren't in them. I8find my socks. My Brother can9me to find them. They're10the bed. And my shoes are under it, too. I must look after (照看)my things. We put the11boxes away. The chair is12. My Brother and I can mend(修理)it. After that, we13basketball14the playground(操场). We are very happy. We like this15.
(1)A.be B.am C.is D.are
(2)A.look B.want C.know D.meet
(3)A.Our B.My C.Her D.His
(4)A.small B.big C.heavy D.light
(5)A.it B.they C.them D.him
(6)A.an B.a C.some D.the
(7)A.books B.pens C.socks D.desks
(8)A.can't B.can C.must D.isn't
(9)A.find B.help C.see D.meet
(10)A.in B.at C.on D.under
(11)A.one B.two C.three D.four
(12)A.new B.broken C.black D.white
(13)A.do B.see C.play D.get
(14)A.on B.of C.at D.for
(15)A.Friday B.Saturday C.Sunday D.Monday

【答案】(1)、D
(2)、B
(3)、B
(4)、A
(5)、C
(6)、C
(7)、C
(8)、A
(9)、B
(10)、D
(11)、B
(12)、B
(13)、C
(14)、A
(15)、C

【解析】文章大意:这篇短文作者给我们讲述了他和弟弟一起度过的一个星期天。他们把两个箱子搬到了房间里,弟弟还帮助他找到了他的鞋和袜子。然后他们修好坏了的椅子,还去操场打篮球。这个星期天他们过得非常充实、开心。
(1)考查be动词及语境的理解。句意:今天是星期天,我的弟弟和我都呆在家里。be 是动词原形,am,is 和are都是be动词的形式,am用于主语是I的时候;is用于主语是单数的时候;are用于主语是复数的时候。这句话的主语是My brother and I,是两个人,故选D。
(2)考查动词辨析及语境的理解。句意:我们想把两个箱子带到房间里去。look 看,不及物动词,表示动作;want 想要;know 知道;meet遇见。根据空后to take可知,这个动词可以跟动词不定式做宾语,故应该是want,want to do sth.这个句型的意思是想要去做某事。故选B。
(3)考查物主代词及语境的理解。句意:我的箱子很大,但是很轻。Our 我们的;My 我的;Her 她的;His他的。根据下句话My brother's box可知,这句说的是作者的箱子,故选B。
(4)考查形容词及语境的理解。句意:我弟弟的箱子很小,但是很重。small 小的;big 大的;heavy 重的;light轻的。根据上句话big, but light和这句话中的转折词but可知,作者的弟弟的箱子很小,但是很重,故选A。
(5)考查代词及语境的理解。句意:我们把他们放在桌子上。it 它;they 他们,主格形式;them 他们,人称代词宾格形式;him他。根据上文的意思可知,作者和弟弟要搬两个箱子,这里的代词代指的就是两个箱子,在句中做put的宾语,故选C。
(6)考查形容词及语境的理解。句意:在箱子里我们可以看到一些衣服。an 和a 都是不定冠词,表示一个……;some一些;the定冠词,表示特指这个。根据空后的clothes可知,这里是复数的意思,故选C。
(7)考查名词及语境的理解。句意:在箱子里我们可以看到一些衣服,但是我的袜子不在里面。Books书;pens 钢笔;socks 袜子;desks书桌。根据下句话...find my socks可知,这里说的是箱子里没有作者的袜子,故选C。
(8)考查情态动词及语境的理解。句意:我找不到我的袜子了。can't 不能;can 能;must 必须;isn't不是。根据上句话可知,作者的袜子不在箱子里面,因此他找不到他的袜子了,故选A。
(9)考查动词及语境的理解。句意:我弟弟帮助我找他们。find 找到,发现;help 帮助;see 看见;meet遇见。根据文意可知,作者找不到他的袜子了,他的弟弟帮他找,故应选B。
(10)考查介词及语境的理解。句意:他们在床底下。我的鞋也在床底下。in 在……里面;at 在具体时刻或地点;on 在……上面;under在……下面。根据下句话And my shoes are under it, too可知,袜子在床底下。故选D。
(11)考查数词及语境的理解。句意:我们把这两个箱子放好。one 一个;two 两个;three三个;four四个。根据上文...to take two boxes to the room可知,作者和弟弟搬两个箱子,故选B。
(12)考查形容词及语境的理解。句意:椅子坏了,我和弟弟会修理。new 新的;broken 坏的;black 黑色的;white白色的。根据下句话My brother and I can mend it可知,椅子坏了,所以作者和弟弟来修理它,故选B。
(13)考查动词辨析及语境的理解。句意:之后我们在操场上打篮球。do 做;see 看见;play 玩,打球;get得到。这句话中play basketball是固定短语,打篮球。故应选C。
(14)考查介词及语境的理解。句意:之后我们在操场上打篮球。on 在……上面;of……的;at 在具体时刻或地点;for为了,因为。这里on the playground 是固定短语,在操场上,故选A。
(15)考查名词及语境的理解。句意:我们都很开心,我们喜欢这个星期天。Friday 星期五;Saturday 星期六;Sunday 星期天;Monday星期一。根据短文的开头Today is Sunday可知,这个事情发生在星期天,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
Mr Smith had a week's holiday, so he said, "I'm going to see the sea by train." He put on his best clothes, took a small bag, went to the railway station and got onto the train. He wore a beautiful hat, and he often put his head out of the window during the trip and looked at the beautiful scenery. But suddenly the wind pulled his hat off.
Mr Smith took his old bag and threw it out of the window quickly too. The others in the train laughed. "Is your bag going to bring back your beautiful hat?" they asked.
"N0," Mr Smith answered, "but there is no name or address in my hat, and there's a name and an address on the bag. If someone finds both of them, he or she will send me the bag and the hat.'
(1)Mr Smith went to have his holidays for .
A.nine days
B.half a month
C.seven days
D.eight days
(2)Mr Smith put his head out of the window to .
A.see the beautiful scenery
B.say goodbye to his friends
C.throw his hat out of the window
D.say hello to the people outside
(3)Mr Smith is going to during his holiday.
A.visit his friend
B.see his parents
C.enjoy himself on the train
D.see the sea
(4)Why did Mr Smith throw his old bag out of the window?
A.Because he hoped someone would find his bag.
B.Because he hoped someone would send back his bag and hat.
C.Because he hoped his bag would bring back his hat.
D.Because he hoped the people in the train would laugh.
(5)From the passage, we can see that Mr Smith Was a .
A.clever man
B.rich man
C.foolish man
D.poor man

【题目】根据短文理解选择正确答案。
A long time ago, the monkey and the turtle were good friends. One day, they saw a fallen banana tree and decided to plant it. They divided the tree into two parts. The monkey took the part with leaves, thinking that it would grow faster, then they went home and planted it. Many days passed, the monkeys plant died but the turtle's grew well and produced fruit. When the fruit was ripe(成熟的) the turtle asked the monkey to share it with him. The monkey climbed up the tree and ate all the fruit. So the turtle got angry. He found some sharp sticks and put them around the tree. When the monkey came down, he hurt himself. The turtle laughed and hid himself under a big shell (贝壳). The monkey got very angry and caught the turtle.
“I'll cut you into pieces,” said the monkey.
“Good, so there will be many turtles.”
“No, I'll put you into the fire.”
“That's better, my skin will be red.”
“No ,I'll throw you into the river.”
“No,” said the turtle, “I'll die.”
The monkey threw the turtle into the river, and the turtle swam happily.
(1)The monkey and the turtle saw______.
A.an apple tree
B.some bananas
C.a fallen banana tree
D.some leaves
(2)The turtle's plant______.
A.grew well
B.produced fruit
C.died
D.Both A and B
(3)When the fruit was ripe, ______.
A.the monkey shared it with the turtle
B.the turtle picked the bananas himself
C.the monkey ate all the bananas
D.the monkey picked bananas for the turtle
(4)The turtle got angry and he______.
A.climbed up the tree
B.hid himself in a big shell
C.found some sharp sticks
D.hit the monkey
(5)Which of the following words would you use to describe the monkey?
A.Selfish.
B.Lovely.
C.Honest.
D.Clever.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网