题目内容

【题目】

Mobile phones have changed the way we communicate, but people disagree on whether the devices are useful tools for education.

Students can be easily distracted by their phones during class. Are they listening to the teacher or texting their friends? Are they taking a picture of a quiz to cheat?

School officials, teachers and parents are all trying to find out the best way to supervise students’ use of mobile or cellphones.

In the Canadian province of Ontario, officials are restricting (限制) phone use during teaching time. However, there are exceptions for classroom activities, health and other emergencies.

France passed a law in 2018 banning (禁止) the use of cellphones in schools for students up to age 15, the age when they go to high school.

Last July, a new law was signed in California. It says state public and charter schools can ban students from using smart phones in class and at school. It does not, however, say schools are required to completely ban the devices. There are exceptions, which include emergencies or problems related to health.

So, the officials turned to technology for answers. San Mateo High School now locks up cell phones during the day in a special container. Each student must put his phone away in small bag with a kind of lock. At the end of the day, students unlock the bag with a device.

Other schools are choosing simpler answers to the problem—they ban cellphones in classrooms. “They wanted to provide a clean break for students and not have the frenetic energy that can happen if kids start texting each other or social-media posts start going,” Behm said.

Education Week found that more than 30 schools, and in some cases school districts, have put in place some kind of restrictions during the current or last school year. Districts across the country also have their own ways of phone restrictions both formal or informal.

Toth said students have grown up with cellphones, and “it is our responsibility to teach them correct use for tools within the classroom.” He added that schools are teaching about cellphones and how to use them with social media and the Internet.

“It is part of changing education for kids,” he said, “as long as we teach them to use them responsibly.”

The technology is here, Toth said, schools should use it to help students, and not fear it.

1From the passage we can know _________.

A.the students in Ontario aren’t allowed to use mobile phones

B.a high school student can use cellphones in schools in France now

C.bringing smart phones to school breaks the new law in California

D.most people think mobile phones are useful for school education

2The writer probably agrees ________.

A.students should be banned from using smart phones at any time

B.teachers shouldn’t return students’ cellphones during class break

C.each school finds its own way of cellphone restriction

D.teachers should face the cellphone problem and teach its correct use to them

3The underlined word “frenetic” probably means ________ in Paragraph 8.

A.wildB.worriedC.peacefulD.anxious

4Which of the following may be the best title of the passage?

A.Should Schools Ban Mobile Phones?B.Do We Need to Change Our Ideas?

C.Best Way to Supervise Students.D.Mobile Phones Belong to Technology.

【答案】

1B

2D

3A

4A

【解析】

本文讲述了不同地区的学校对于“学生在学校用手机”这一现象的看法,以及采取哪些措施来限制学生在学校使用手机。

1

细节理解题。根据France passed a law in 2018 banning (禁止) the use of cellphones in schools for students up to age 15, the age when they go to high school,可知,法国在2018年颁布了一项法令,禁止15岁以下的学生在学校使用手机,15岁以后上高中可以在学校使用手机。故选B

2

推理判断题。根据The technology is here, Toth said, schools should use it to help students, and not fear it,可知,作者认为老师和学校应该正确面对学生在学校里用手机这个问题,并且要引导学生们如何正确地使用手机。故选D

3

词句猜测题。wild狂热的;worried担忧的;peaceful平静的;anxious焦虑的。根据They wanted to provide a clean break for students and not have the frenetic energy that can happen if kids start texting each other or social-media posts start going,可知,老师们想给学生们提供一个干净的休息时间,不想让孩子们有那种互相发微信或社交媒体上发帖子的狂热能量。由此可推断,frenetic表示狂热的,结合所给选项,与A选项词义相符。故选A

4

最佳标题。通读本文,可知,本文首先介绍了不同地区的学校如何对待学生在学校里用手机这个现象,后半部分作者引用其他人的话来发表自己对于这一现象的看法。全文都是围绕“学生在学校使用手机”这一话题来展开描述,所以最适合本文的标题是“学校应该禁止使用手机吗?”故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Standing in front of the bike shop, Dave stared at the shiny red bicycle in the window. He could picture himself riding the bike in Saturday’s race and winning the first-place medal and prize money. “With that bike, I could even beat Adam,” Dave thought.

He rode on and stopped at Pecks clothing store. The coat he ________ to buy his mother for her birthday was still on sale. Dave knew she would never buy it for herself. She worked hard just to make ends meet. But the prize money would be enough for him to buy that coat and surprise her.

Dave looked at his old bike. Two years ago, he found some old bicycles at the junkyard and used the parts to make one bike. He called it his recycled bike. “I’ll never ________ the race on this old bike,” Dave sighed (叹息).

As Dave passed the junkyard, he noticed a newer-looking bike tire. He started going through the huge junk pile. Finally, he found what he was looking for. “These two tires and the handgrips are just ________ for my bike.”

Arriving home, Dave put the used tires and the handgrips on his recycled bike, and oiled the chain. He stood back and admired the ________ he had made. “I might win that race after all,” he said to himself.

The next morning, when Dave and his mom got to the park, about thirty kids had already ________. Dave headed for the start line while mom found a seat at the finish line.

Bang! The riders rushed off. Dave concentrated on Adam, who was in the lead. He ________ to pass one rider after another and was approaching Adam. Leaning forward, Dave pedaled (蹬踏) harder and faster. ________ he sped by Adam and crossed the finish line.

As the announcer awarded Dave the medal and the check for fifty dollars, he asked, “What are you going to do with the prize money, Dave?”

“It’s a ________.” Dave said and waved to his mom.

1A.agreedB.orderedC.advisedD.planned

2A.enterB.loseC.missD.win

3A.rightB.helpfulC.simpleD.strange

4A.decisionsB.changesC.preparationsD.discoveries

5A.startedB.separatedC.gatheredD.followed

6A.preparedB.arrangedC.offeredD.managed

7A.SuddenlyB.FinallyC.RecentlyD.Usually

8A.praiseB.promiseC.surpriseD.choice

【题目】 Do you believe in green living? Read the following blog (博客)and replies about a fun, easy and creative way to make your lifestyle greener.

Posted by Gina at 8:32 a. m. on 11th February 2018

New uses for old clothing

Nowadays, we're more wasteful than ever-buying, using and throwing things away without thinking about the costs. We need to start living more responsibly- but how? One answer is to upcycle (再生利用) .

If you're like me, you might already make soil for gardening from food waste and use empty paper boxes as storage space. Did you know you can apply (应用) the same way to old clothing? You just need imagination!

I started upcycling clothing. Making new things out of old clothes is the best way to mix my talent and my interest. Do you upcycle? If so, what new things have you made? If not, why not give it a try?

What do you think of the "new" hat I made for my sister? It used to be my mum's sweater.

Terry B Posted at 9:08 a. m. on 11th February 2018

Why don't you give your old clothes to people in need? I even give away the most expensive things I don't wear anymore. So I can help the environment while giving something useful to people in need.

Gina Posted at 9:28 a. m. on 1lth February 2018 early

Good point! I'm talking about only the oldest clothing in your room — the clothes that are too old to be worn by others. The same idea goes for food waste at restaurants and supermarkets.

Before upcycling food that can still be eaten, for example, using it to make soil, we should give it to those in need.

Betty99 Posted at 10:18 a. m. on llth February 2018

I've made shopping bags out of T-shirts and dog toys out of socks.

Upcycling clothing is a fun hobby, but the most important thing is that it makes me feel like I'm living less wastefully.

1What is special about the hat?

A.It came from an old sweater.B.It was given by Gina's mum.

C.It was new and expensive.D.It was a gift from Gina's sister.

2Why did Gina give a reply to TerryB?

A.To draw TerryB's attention.B.To introduce a new method.

C.To further explain her idea.D.To express her deep regret.

3What did Betty99 upcycle to make dog toys?

A.Paper boxes.B.Shopping bags.C.T-shirts.D.Socks.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网