题目内容

【题目】

It was the last figure skating competition for this season. Our team must_________other teams to enter the state competition.

“Allison,” Coach Janice came up to_________, “Danielle can’t compete today. So I need you to do the axel(前外一周半跳).” “Coach, I only landed it for the first time three weeks ago!” “I know, but you’re the only one who can do it besides Danielle.” At that moment, the weight of the world was on my_________. It was my turn. I built up speed and jumped, hoping I would land_________. But I didn’t. I_________on the ice, hard. I could feel the blood rushing to my cheeks. “Allison, take the restate,” the coach came to me. “I can't, Coach!” I couldn't use it,_________I might fall again and waste it.

“Allison, you can do it. Calm_________, jump high, and land it.” So I did. I raised an arm towards the judges,_______them know I was going to take the restate. I took off and rotated(旋转)my body as_________as possible in the air. Then I did it! My teammates screamed(尖叫)with______________.

Finally, our team won! Landing that axel made me feel like I could do anything, and who knows, maybe I could.

1A.fightB.beatC.meet

2A.meB.youC.him

3A.headB.shouldersC.fingers

4A.beautifullyB.heavilyC.strongly

5A.satB.stoodC.fell

6A.sinceB.untilC.although

7A.aroundB.downC.over

8A.helpingB.askingC.letting

9A.littleB.badC.much

10A.joyB.fearC.worry

【答案】

1B

2A

3B

4A

5C

6A

7B

8C

9C

10A

【解析】

本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者代替队友丹尼尔参加花样滑冰选拔赛,第一次以摔倒在地而失败,在教练的鼓励下,他决定重滑,并最终取胜。故事告诉我们:自信是成功的第一秘诀。

1句意:我们队必须其他队才能参加州赛。

fight打架,战斗;beat 战胜,击败;meet遇到。联系“to enter the state competition”可知此处表示为了进入州赛,我们必须打败其他队伍。故选B

2句意:珍妮丝教练朝我走来。

me我;you你;him他。根据空后“Danielle can't compete today. So I need you to do the axel(前外一周半跳). ”可知此处表示教练走向。故选A

3句意:那一刻,整个世界的重担都压在了我的肩上。

head头上;shoulders肩膀;fingers手指。根据上一句“I know, but you're the only one who can do it besides Danielle”可知,除了丹尼尔,我是唯一能做到的人,因此重担都压在我肩上。故选B

4句意:我加快了速度,跳了起来,希望能漂亮地落地。

beautifully漂亮地;heavily沉重地;strongly猛烈地。根据后文“But I didn't. I could feel the blood rushing to my cheeks. ”可知此处表示希望漂亮地落地,但是并没有。故选A

5句意:我重重地跌倒在冰上。

sat坐;stood站立;fell跌倒。联系后一句“I could feel the blood rushing to my cheeks. ”可知此处表示跌倒。故选C

6句意:我不能使用它,因为我可能再次跌倒,浪费这次机会。

since因为,自从;until直到;although尽管,虽然。根据文中“I might fall again and waste it”可知,此处是因为我可能再次摔倒,所以我不能使用它。故选A

7句意:冷静下来,跳高,然后落地。

around ……周围;down朝下,向下;over超过,越过。根据上一句“you can do it”可知,此处是教练告诉我要冷静下来;calm down 冷静下来。故选B

8句意:我向裁判举起一只胳膊,让他们知道我将要重新滑冰。

helping 帮助;asking要求;letting让。根据“raised an arm towards the judges”可知,此处只是动作暗示,并没有请求或者帮助。故选C

9句意:我在空中尽可能地起飞和旋转我的身体。

little少许;bad坏地;much很多地。根据文中“rotated(旋转)my body”可知,此处是尽可能旋转我的身体,as much as possible表示尽可能多地。故选C

10句意:我的队友们快乐地尖叫起来。

joy快乐;fear害怕;worry焦虑。联系上文语境和后文“Finally, our team won!”可知,我们最后赢得了比赛,所以此处表示高兴。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When he was 23 years old, he climbed Mount Everest. In 2007, he set another world record by flying over Mount Everest in a powered paraglider (滑翔伞). His first book, Facing the Frozen Ocean, got shortlisted for the UK’s “Sports Book of the Year”. Since then he has written more than 15 books, including the No. 1 Bestseller: Mud, Sweat and Tears.

Bear Grylls

His name is Bear Grylls, and he was the host of Discovery Channel’s famous TV show, Man vs Wild. In the show, he was left in faraway areas in order to show survival (生存的) skills. Millions of viewers watched, breathless, as he climbed terribly dangerous mountains, performed amazing ice climbing, and ran through a forest fire.

Grylls continues to shine with both his amazing shows and charity (慈善) work. And he has set up his own company, Bear Grylls’ Survival Academy, where everyone can learn survival skills from him and his highly trained team.

Recently, Grylls founded Young Survivors – training courses for teenagers, including survival skills and adventure tasks designed to teach the basic rules of outdoor survival self-rescue. Those who complete the course are given a Young Survivors Award. Skills taught include how to build and light a fire, how to tell directions in both day and night, putting up a protection building, bad weather survival and so on. The key focus of the course is getting young survivors back in touch with nature and away from technology.

In Grylls’ own words: “The thing I love about Young Survivor Course is that it is designed to put young adults in just the kind of challenging, character-building and practical situations that help consider them as adults. So often, young adults can feel almost over-protected and are stopped from experiencing some of the best things in life – but the Young Survivor Award will challenge and empower them in an unbelievable fun environment.”

1Why was Bear left in faraway areas in his TV show?

A.To raise money for charity.

B.To show skills for surviving.

C.To do a performance for fun.

D.To create stories for his books.

2What is the key focus of Young Survivors?

A.Using technology in nature.

B.Making young adults famous.

C.Teaching young adults living skills.

D.Getting young adults back to nature.

3According to the passage, Bear Grylls ______.

A.helps people start writing

B.cares about the environment

C.is an encouraging adventurer

D.is a very famous businessman

【题目】

Mobile phones have changed the way we communicate, but people disagree on whether the devices are useful tools for education.

Students can be easily distracted by their phones during class. Are they listening to the teacher or texting their friends? Are they taking a picture of a quiz to cheat?

School officials, teachers and parents are all trying to find out the best way to supervise students’ use of mobile or cellphones.

In the Canadian province of Ontario, officials are restricting (限制) phone use during teaching time. However, there are exceptions for classroom activities, health and other emergencies.

France passed a law in 2018 banning (禁止) the use of cellphones in schools for students up to age 15, the age when they go to high school.

Last July, a new law was signed in California. It says state public and charter schools can ban students from using smart phones in class and at school. It does not, however, say schools are required to completely ban the devices. There are exceptions, which include emergencies or problems related to health.

So, the officials turned to technology for answers. San Mateo High School now locks up cell phones during the day in a special container. Each student must put his phone away in small bag with a kind of lock. At the end of the day, students unlock the bag with a device.

Other schools are choosing simpler answers to the problem—they ban cellphones in classrooms. “They wanted to provide a clean break for students and not have the frenetic energy that can happen if kids start texting each other or social-media posts start going,” Behm said.

Education Week found that more than 30 schools, and in some cases school districts, have put in place some kind of restrictions during the current or last school year. Districts across the country also have their own ways of phone restrictions both formal or informal.

Toth said students have grown up with cellphones, and “it is our responsibility to teach them correct use for tools within the classroom.” He added that schools are teaching about cellphones and how to use them with social media and the Internet.

“It is part of changing education for kids,” he said, “as long as we teach them to use them responsibly.”

The technology is here, Toth said, schools should use it to help students, and not fear it.

1From the passage we can know _________.

A.the students in Ontario aren’t allowed to use mobile phones

B.a high school student can use cellphones in schools in France now

C.bringing smart phones to school breaks the new law in California

D.most people think mobile phones are useful for school education

2The writer probably agrees ________.

A.students should be banned from using smart phones at any time

B.teachers shouldn’t return students’ cellphones during class break

C.each school finds its own way of cellphone restriction

D.teachers should face the cellphone problem and teach its correct use to them

3The underlined word “frenetic” probably means ________ in Paragraph 8.

A.wildB.worriedC.peacefulD.anxious

4Which of the following may be the best title of the passage?

A.Should Schools Ban Mobile Phones?B.Do We Need to Change Our Ideas?

C.Best Way to Supervise Students.D.Mobile Phones Belong to Technology.

【题目】

I’m a girl, Myra. Racing on the 1,500-meter track(跑道), I’m so tired. I want to stop but a voice repeating in my head, “No one knows what the result will be. Everything is still possible.” Today, I have to fight with myself.

Nine years ago, when I was a 6-year-old girl, my mother took me on a trip. We went to the foot of a high mountain which she told me that we would climb. I have never done this before and the thought of it made me very happy.

At the beginning, I was so excited, and climbed fast. But half an hour later, when I was thirsty and tired, I just stopped and sat upon the ground, completely silent. My mom came and sat next to me.She said, ”Get up and go on!” Crying, I almost shouted, “Never! It’s too tiring and I am thirsty. I want to go back home now.”

Patiently she explained, “Listen, my dear. If you try your best, anything is possible. If you don’t try, your dream will never come true. You will never know how beautiful the scenery looks unless you reach the top of the mountain.”

Hearing her words, I stopped crying and started to climb again. Finally I did reach the top of the mountain and enjoyed the fantastic view.

Today I’m on the racing track. I’m going to keep running because I know it’s always worth. And in the end I made it; I got through the finish line. Although it was really difficult and I did not win, I did finish it. “Never stop fighting until you arrive at your destined(命定的) place—— that is, the unique you.”

1Myra is running on the_______ track today and she has to fight with herself.

A. 800-meterB. 1,500-meterC. 2-kilometerD. marathon

2Myra’s mother asked her to climb the high mountain when she was ____ years old.

A. nineB. eightC. sixD. eleven

3At the beginning, Myra climbed very fast because_______.

A. she was so excited and happyB. she made it to the top of the mountain

C. it was going to rain at that timeD. she wanted to come up with her mother

4Did Myra finish the 1,500-meter race today?

A. We don’t know.B. No, she didn’t.C. She finished half.D. Yes, she did.

5Myra’s experience mainly wants to tell us that _______.

A. we are sure to feel tired when we’re climbing

B. as teenagers, we need to practice running more

C. mountain climbing is a good way to keep healthy

D. we should keep fighting until we reach our goals

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网